Αν έρθει ο Σλούκας, θα φέρει και τον Τζένκινς

Αν έρθει ο Σλούκας, θα φέρει και τον Τζένκινς
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για το παζλ του ρόστερ και το πως ταιριάζουν Σλούκας και Τζένκινς στο μυαλό του Μπαρτζώκα.

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα. Οι λεπτομέρειες παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδελεχής έρευνα στη δημιουργία ενός ρόστερ.

Η σύνθεση μίας ομάδας όλο και περισσότερο μοιάζει με παζλ. Οι προπονητές θα προτιμήσουν έναν παίκτη με λιγότερες ικανότητες αλλά που «κολλάει» καλύτερα με τους υπόλοιπους από έναν παίκτη με περισσότερες ικανότητες αλλά «τρακάρει» με τους άλλους.

Που θέλω να καταλήξω...

Στις 16 Μαΐου είχα γράψει για το πως ο Κώστας Σλούκας κρίνει τις κινήσεις του Ολυμπιακού.

Αν έρθει ο Σλούκας θα έρθουν δίπλα του γκαρντ και «τεσσαροπεντάρι» που να ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού του Κώστα.

Αν δεν έρθει ο Σλούκας τότε θα έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά οι παίκτες που θα αποκτηθούν.

Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΝΚΙΝΣ

Ο Ολυμπιακός έχει τσεκαρισμένους αρκετούς παίκτες (θα επανέλθω παρακάτω) ένας εξ αυτών είναι ο Αμερικανός γκαρντ.

Ο Μπαρτζώκας αν πάρει τον Σλούκα τότε θα ζητήσει και τον Τζένκινς.

Χαριτολογώντας έλεγα πως θέλει έναν guard κι έναν bodyguard. Ο Σλούκας κι ο Τζένκινς δηλαδή.

Ο Αμερικανός φημίζεται για την προσωπική του άμυνα και πρόκειται για «σκύλο». Στην επίθεση υστερεί, αλλά εδώ έρχεται αυτό που γράφω στον πρόλογο περί ταιριαστών κομματιών.

Ο Τζένκινς έχει opt out από την πλευρά του έτσι οποτεδήποτε το ζητήσει ο ίδιος αποχωρεί από τον Ερυθρό Αστέρα. No problem λοιπόν με την ομάδα του.

Ο 31άχρονος είναι καταπληκτικός στην άμυνα πάνω στην μπάλα και αρκετές φορές «τρελαίνεται» όταν παίζει άμυνα με αλλαγές (όπως συμβαίνει με τον Μπαρτζώκα) γιατί πιστεύει πως δεν μπορεί να τον περάσει κανείς.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Δεν το λέω ούτε εγωιστικά, ούτε επειδή υπάρχει συμβόλαιο στη μέση. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καιρό να ασχοληθεί με τον Σλούκα.

Ο λόγος δεν είναι ότι άλλαξε γνώμη ή χάλασε κάτι, αλλά ότι περιμένει να δει τις εξελίξεις με την Φενέρμπαχτσε.

Το ρεπορτάζ μου έλεγε πως μέχρι τις 15 Ιουνίου οι δύο πλευρές θα τα έλεγαν μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω κορονοϊού και καραντίνας.

Μέχρι χθες δεν είχαν μιλήσει.

Πριν από όλους θα μιλήσει η τουρκική ομάδα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μετά με τον Σλούκα.

Με τον Σέρβο τεχνικό μπορεί να μιλήσουν σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί κι από βδομάδα. Μπορεί να μίλησαν και να το μάθουμε σε 1-2 μέρες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει έλθει σε συμφωνία με τον Έλληνα γκαρντ, αλλά σίγουρα υπάρχει αισιοδοξία πως θα ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

ΛΙΣΤΑ ΜΕ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτή τη στιγμή έχει μία λίστα με 28-30 παίκτες που τον ενδιαφέρουν (λιγότερο ή περισσότερο). Σε αυτή την λίστα βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Χάρισον, Φρίμαν, Τζένκινς, Μπέρι, Ντένμον, Χικς, Γκιλ.

Και πόσους ακόμη που δεν ξέρουμε.

Η εξέλιξη στην υπόθεση του Σλούκα θα μειώσει αυτήν την λίστα από τους 30 παίκτες στους 10.

Μέχρι τότε, αναμονή και υπομονή.

ΥΓ: Όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αφήνουν παγερά αδιάφορη την «ερυθρόλευκη» διοίκηση. Ενημερώνονται, μαθαίνουν, φιλτράρουν (κυρίως) και εν συνεχεία άλλα τα πιστεύουν κι άλλα όχι.

Η ουσία είναι πως προτιμούν να ασχολούνται με τα δικά τους θέματα παρά με των «πράσινων».

ΥΓ 2: Ρέθυμνο και Ήφαιστος χαιρέτησαν. Ακολουθούν κι άλλες ομάδες. Δυσάρεστα νέα. Ο Ολυμπιακός φυσικά και δεν πανηγυρίζει για την κατάντια του ΕΣΑΚΕ και του πρωταθλήματος του Γαλατσόπουλου, αλλά σίγουρα νιώθει δικαιωμένος που δεν συμμετέχει σε αυτές τις διαδικασίες και όποιος τον ρωτά του απαντούν απλά... «13-1».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.