Ολυμπιακός: Σλούκας και μειώσεις κρίνουν τις επόμενες κινήσεις

Ολυμπιακός: Σλούκας και μειώσεις κρίνουν τις επόμενες κινήσεις

Ολυμπιακός: Σλούκας και μειώσεις κρίνουν τις επόμενες κινήσεις
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τις δύο συνθήκες οι οποίες θα αποφασίσουν και τις μετέπειτα κινήσεις του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι.

Οι ομάδες της Euroleague περιμένουν την απόφαση της Λίγκας για την ακύρωση της φετινής σεζόν. Οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ της παύλας αφού 18 ομάδες οι οποίες προέρχονται από 10 διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικά «status» σχετικά με τον κορονοϊό.

Αλλα πράγματα ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, άλλα η ισπανική, αλλά η τουρκική, αλλά η ρωσική και πάει λέγοντας. Η ΤΣΣΚΑ «έχασε» τον ιατρό της. Για αγώνες μιλάμε;

Ο Ολυμπιακός εδώ και 2-3 εβδομάδες δεν κινείται, όπως ελάχιστα κινούνται όλες οι ομάδες.

Οι Πειραιώτες έχουν υπογράψει τον Χασάν Μάρτιν και έχουν επικοινωνήσει με τον Κώστα Σλούκα έχοντας εκφράσει πως είναι ο βασικός τους μεταγραφικός στόχος.

Από εκεί και πέρα ελάχιστα πράγματα. Η Μπαρτσελόνα διέκοψε τη συνεργασία της με τον Ντιλέινι και ο Καλάθης φαίνεται πως απομακρύνεται από τον Παναθηναϊκό λόγω μείωσης του μπάτζετ.

ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Ας επικεντρωθούμε στον Ολυμπιακό όμως…

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος περιμένουν με αγωνία την επόμενη συνέλευση των μελών. Ο Τζόρντι Μπερτομέου θα κάνει μία πρώτη ενημέρωση σχετικά με τα μειωμένα έσοδα των ομάδων.

Προσέξτε, όχι με το αν θα είναι μειωμένα, αλλά πόσο μειωμένα θα είναι.

Εχουμε και λέμε…

Χωρίς έσοδα εισιτηρίων αφού τα παιχνίδια θα διεξάγονται χωρίς κόσμο.

Οι χορηγοί ήδη έχουν ενημερώσει την Λίγκα πως αλλάζουν τα «πακέτα» στήριξης προς τα κάτω.

Τέλος τα τηλεοπτικά δίκτυα εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στην εξέδρα, θα πάρει πιο φθηνά τα δικαιώματα από όσα είχαν συμφωνηθεί.

Αυτά είναι με το δικό μου μυαλό, φαντάζομαι πως υπάρχουν άλλα 5-6 ζητήματα τα οποία απασχολούν.

Όταν αυτά ξεκαθαρίσουν ο Ολυμπιακός θα επαναπροσδιορίσει το μπάτζετ του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ζει σε άλλον πλανήτη. Και ξέρει, και βλέπει και καταλαβαίνει. Είναι λογικό να θεωρεί δεδομένη μία μικρή αλλαγή των αρχικών πλάνων που είχαν συμφωνηθεί.

Αυτό δεν αλλάζει τη διάθεση των ιδιοκτητών να επενδύσουν σε πολύ καλά γκαρντ. Σίγουρα όμως ενδεχομένως να επαναπροσδιοριστούν ορισμένες συνθήκες.

Το πλεονέκτημα των «ερυθρόλευκων» είναι πως οι δύο ηγέτες του θα πάρουν αρκετά λιγότερα χρήματα σε σχέση με παλαιότερα συμβόλαια. Από τους Σπανούλη και Πρίντεζη ενδεχομένως να περισσέψει ένα ποσό γύρω στο εκατομμύριο.

Απεγκλωβίστηκε από τα βαριά συμβόλαια των Πολ, Μπόλντγουιν κι από την άλλη τα τρία «λαβράκια» του Μπαρτζώκα είναι λογικές (θα έλεγα φθηνές προσωπικά) οικονομικά λύσεις.

ΜακΚίσικ, Έλις και Μάρτιν δεν κοστίζουν εξωπραγματικά νούμερα. Αυτά είναι τα καλά του να κινείσαι γρήγορα και να αποφασίζεις γρηγορότερα.

Θυμάμαι που έγραφα πριν 2 μήνες περίπου πως πιο σημαντικό δεν είναι ο προϋπολογισμός μίας ομάδας, αλλά η κατανομή των χρημάτων που έχει στη διάθεσή της.

Ο Ολυμπιακός αυτό θέλει να καταφέρει και με τις μέχρι τώρα συμφωνίες, το πετυχαίνει.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΛΟΥΚΑ

Εξελίξεις σε μεταγραφικά ζητήματα θα υπάρξουν από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου κι έπειτα. Αυτό αναφέρει το δικό μου ένστικτο και θα το πάω λίγο παραπέρα.

Αφήνω έξω τις συζητήσεις με Σπανούλη και Πρίντεζη για τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους.

Ο Μπαρτζώκας έχει ως προτεραιότητα το θέμα του Σλούκα. Γύρω από αυτόν θα χτίσει την ομάδα, αυτός θα είναι ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού.

Αν έρθει ο Σλούκας θα έρθουν δίπλα του γκαρντ και «τεσσαροπεντάρι» που να ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού του Κώστα.

Αν δεν έρθει ο Σλούκας τότε θα έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά οι παίκτες που θα αποκτηθούν.

Για αυτό και δεν ακούτε ονόματα ή όσα ακούτε δεν στέκουν.

ΥΓ: Η παραγωγή της Under Armour έχει σταματήσει. Τα εργοστάσιά της έχουν κλείσει λόγω κορονοϊού και η συνεργασία με τον Ολυμπιακό βρίσκεται στον «αέρα». Δεν έχει ακυρωθεί, αλλά πλέον δεν θεωρείται και δεδομένη.

ΥΓ 2: Ο Καμπάτσο έχει βρει τον τρόπο να πληρώσει από την τσέπη του 5.000.000 δολάρια στην Ρεάλ κι ετοιμάζει βαλίτσες για το ΝΒΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.