Μουρ για Ράιτ στο Gazzetta: «Τρομερός τύπος, πολύ προικισμένος αθλητικά»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Μόουζες με τον Καλίντ Μουρ
Ο πρώην συμπαίκτης του Μόουζες Ράιτ και νυν αθλητής του Λαυρίου, Καλίντ Μουρ μίλησε στο Gazzetta για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού.

Ο Μόουζες Ράιτ είναι και επίσημα πλέον παίκτης του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν την απόκτησή του Αμερικάνου σέντερ την Παρασκευή (26/1), επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Gazzetta.

Ο 25χρονος αθλητής έρχεται στην Ελλάδα από τη Μαρκεζεφέντι, με σκοπό να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στις θέσεις των ψηλών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο ίδιος αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου (26/1) ενώ θα μπορέσει να συναντήσει και έναν πρώην συμπαίκτη του από το κολλέγιο του Georgia Tech, ο οποίος αγωνίζεται πλέον στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί με τον 24χρονο φόργουορντ του Λαυρίου, Καλίντ Μουρ, ο οποίος μίλησε στο Gazzetta για το νέο απόκτημα της ομάδας του Πειραιά. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον χαρακτήρα και τον τρόπο παιχνιδιού του Ράιτ ενώ δεν παρέλειψε να πει και για την περίοδο όπου αγωνίζονταν μαζί στα χρόνια του κολεγίου όπου ο προπονητής τους κερνούσε... αμέτρητα σνακ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καλίντ Μουρ

«Τρομερός τύπος, αγαπούσα να παίζω μαζί του στο παρελθόν. Ήταν πάντα καλός χαρακτήρας και γεμάτος ενέργεια, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Πολύ προικισμένος ως προς τα αθλητικά του προσόντα και γενικότερα πολύ καλός. Ήταν ικανός να πάρει σουτ αλλά και να ανοίξει τον χώρο στο παρκέ».

Για το αν έχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία μαζί του: «Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να κατακτούμε το πρωτάθλημα του ACC (Περιφέρεια της ακτής του Ατλαντικού) μαζί στο Georgia Tech. Όπως και στους εκτός έδρας αγώνες μας στο κολέγιο, όπου μετά από μία νίκη πηγαίναμε στο πλησιέστερο βενζινάδικο και ο προπονητής μας κερνούσε αμέτρητα σνακ»!

Για το αν έχουν ακόμη επαφή: «Ναι, έχουμε διατηρήσει επαφή. Εγώ και αυτός είμαστε ακόμη πολύ καλοί φίλοι και διατηρούμε επαφή. Τελευταία φορά τον είδα το περασμένο καλοκαίρι όπου και οι δύο μας είχαμε πάει στο summer league του Λας Βέγκας και είχα την ευκαιρία να τον δω να παίζει. Σίγουρα ανυπομονώ στο να αναμετρηθούμε ξανά. Μάλιστα μιλήσαμε χθες το απόγευμα με μηνύματα και συζητήσαμε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού».