Ρεάλ - Παρτίζαν 98-94: Ροντρίγκεθ και Γιουλ όρισαν το clasico στο Final 4 (vid)

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με τη φανέλα της Ρεάλ κόντρα στον Τζέιμς Νάναλι.
Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε την ανατροπή (3-2) επικράτησε της Παρτίζαν (98-94), ανατρέποντας διαφορά 16 πόντων, με τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Γιουλ να κάνουν εμφάνιση βγαλμένη από τα χρόνια της δόξας τους! Η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα που ανατρέπει σκορ 2-0 σε μία σειρά.

Μία φοβερή και τρομερή Ρεάλ Μαδρίτης! Μία vintage εμφάνιση από τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (19π., 6 ασίστ) και το... σιγοντάρισμα από τον Σέρχιο Γιουλ (8π. σε κρίσιμο σημείο) έγραψαν ιστορία για τους Μαδριλένους (98-94) απέναντι στην Παρτίζαν.

Η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα που ανατρέπει σκορ σειράς από 0-2 και έκλεισε το ραντεβού στο 2ο ημιτελικό του Final 4 του Κάουνας κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπως και πέρσι.

Στην Παρτίζαν μένει η πίκρα για το χαμένο πρόβάδισμα του 2-0 και το +16 στο ημίχρονο στο Game 5. Και η εμφάνιση του Κέβιντ Πάντερ με 28 πόντους και 7/13 τρίποντα.

Το ματς

Η Παρτίζαν έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ Μαδρίτης από το πρώτο ημίχρονο του Game 5. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε μία συνεχόμενη μονομαχία, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια σχεδόν σε κάθε κατοχή.

Μέχρι που η Ρεάλ είχε τον Έντι Ταβάρες να συμπληρώνει τρία ατομικά φάουλ. Με δεδομένες τις απουσίες των Γιαμπουσέλε, Πουαριέ, η ισπανική ομάδα βρέθηκε... γυμνή κοντά στη ρακέτα με τον 19χρονο Εντιαγέ να είναι ανάμεσα στους παίκτες της Παρτίζαν και το καλάθι.

Ο Κέβιν Πάντερ ήταν φουριόζος μετά την απουσία των δύο αγώνων, μέτρησε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, η Παρτίζαν είχε 7/12 τρίποντα και 55 πόντους στις δύο πρώτες περιόδους και το απίστευτο, όχι μόνο για εκτός έδρας ματς, αλλά και για Game 5 σε μία σειρά που... πέφτουν κορμιά, ένα ομαδικό λάθος!

Η Παρτίζαν ξέφυγε μέχρι και 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, θυμίζοντας το Game 2.

Στην 3η περίοδο, το... έργο δεν άλλαξε. Η Ρεάλ επιχείρησε με μακρινά σουτ να μειώσει, έφτασε μέχρι το -12 (με τρίποντο του Μούσα), αλλά εκεί ήρθε ξανά ο Πάντερ. Η διαφορά έφτασε ξανά στους 16, μολονότι η ομάδα από τη Σερβία είδε τον Ματίας Λεσόρ να συμπληρώνει 4 ατομικά φάουλ και να μένει στον πάγκο.

Ένα τρίποντο του Έξουμ διαμόρφωσε το 75-60, 1:30 πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ο Τσάτσο Ροντρίγκεθ επιχείρησε να δώσει ζωή στη Ρεάλ, με ένα απίθανο τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 9 (75-66).

Και λίγο αργότερα, οι τρεις κερδισμένες βολές (εκτέλεσε ο Μούσα) από ένα σκληρό φάουλ του Έξουμ στον Ρούντι και τον κάπτεν της Ρεάλ να αποχωρεί τραυματίας, η Ρεάλ μείωσε στους 7 πόντους (76-69).

Η αποβολή του Εντιαγέ με πέντε φάουλ, έφερε ξανά στο παρκέ τον Ταβάρες με 4 φάουλ. Αλλά το ματς πλέον ήταν πάνω σε μία... κλωστή. Ο Πάντερ συνέχισε να κάνει ό,τι ξέρει καλύτερα, αλλά πλέον η Ρεάλ είχε το δικό της ήρωα στο πρόσωπο του Ροντρίγκεθ (13π., 3/3 τριπ.). Ο Χεζόνια με τρίποντο από την κορυφή έφερε το ματς από το -16, στο -2! Και λίγο αργότερα, η Ρεάλ το έκανε...Χ. Με ποιον άλλον; Τον Τσάτσο! Φτου και από την αρχή!

Στην εξίσωση προστέθηκε και ο Γιουλ, με το τρίποντό του να δίνει προβάδισμα στη Ρεάλ (86-83). Και μετά από κλέψιμο, ο Γιουλ έκανε το 88-83!

Η Ρεάλ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, στο τελευταίο λεπτό ανανέωσε την επίθεσή της χάρη στην αυτοθυσία του Ρούντι, ο οποίος μπήκε ξανά στο ματς ενώ του έβαλαν τον ώμο στη θέση του σε live μετάδοση!

Ο Ζακ ΛεΝτέι με πέντε σερί πόντους έβαλε ξανά την ομάδα του στην πρόκριση (97-94, 46 δεύτερα πριν το τέλος). Ο Χάνγκα έκανε λάθος, η κατοχή πέρασε στην Παρτίζαν, όμως ο Πάντερ αυτή τη φορά αστόχησε. Και ο Χεζόνια κέρδισε βολές (1/2).

Η Παρτίζαν επιχείρησε να ισοφαρίσει, αλλά απέτυχε και η Ρεάλ προκρίθηκε!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στη μία βολή του Χεζόνια για το 98-94 και στη συνέχεια στην άμυνα που έβγαλε η Ρεάλ.

Ο MVP: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 19 πόντους, 3/5 τρίποντα, 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ σε 19:31.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Σέρχιο Γιουλ είχε 8 κομβικούς πόντους στα 19:45 που αγωνίστηκε. Δυνατή και η παρουσία του Ταβάρες, παρά τα φάουλ, με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Σμάιλαγκιτς είχε το κάρφωμα του αγώνα, αλλά σε ένα τόσο κρίσιμο ματς αγωνίστηκε μόλις για 8:56 προτού αποβληθεί με πέντε φάουλ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 15/29 τρίποντα της Παρτίζαν και τα μόλις 6 λάθη σε έναν... τελικό.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μόνο η Ρεάλ μπορούσε να κάνει μία τέτοια ανατροπή, κάνοντας τρεις συνεχόμενες νίκες. Είχε σε τρομερή βραδιά δύο παίκτες που έχουν παίξει τόσο μπάσκετ όσο λίγοι (Σέρχιο, Γιουλ) και διέθετε στο τέλος περισσότερες λύσεις από την Παρτίζαν, μολονότι η Ρεάλ είχε περισσότερες και πιο σημαντικές απουσίες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-23, 39-55, 69-76, 98-94

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 3-2

Real - Partizan stats

Real - Partizan stats

@Photo credits: Real Madrid BC twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.