Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης 78-85: Επτάψυχη «Βασίλισσα» πήρε το πλεονέκτημα ξανά στη Μαδρίτη (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τη μεγάλη ανατροπή, πέτυχε δεύτερη νίκη στο Βελιγράδι (85-78) ισοφάρισε σε 2-2 και όλα θα κριθούν στο Game 5 της Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχτηκε εξαιρετικά σκληρή για να αφήσει την πρόκριση στο Βελιγράδι. Έκανε το 2-2 (85-78) απέναντι στην Παρτίζαν και οδήγησε τη σειρά στο οριστικό Game 5 την Τετάρτη 10/5 στη Μαδρίτη. Και εκεί θα επιχειρήσει να γίνει η πρώτη ομάδα που επικρατεί σε μία σειρά, ενώ έχει βρεθεί πίσω με 2-0.

Η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι, παίρνοντας λύσεις από τους Χάνγκα, Μούσα και Ντεκ, ενώ στο κρίσιμο σημείο έκανε την εμφάνισή του ο Έντι Ταβάρες, ο οποίος έβαλε και το καλάθι (και φάουλ) του αγώνα.

Τι είχε η Παρτίζαν; Ένα απίθανο Ζακ ΛεΝτέι και έναν εντυπωσιακό Παπαπέτρου, στο καλύτερο παιχνίδι του με την Παρτίζαν. Αλλά δεν ήταν αρκετοί, αφού με δεδομένη την απουσία του Πάντερ, ο Νάναλι που έπρεπε να δώσει λύσεις, ήταν σε κακό βράδυ.

Το ματς

Περίεργο το πρώτο ημίχρονο. Μετά το ενός λεπτού σιγή, ο κόσμος πήρε τη... θέση του και άρχισε να αποδοκιμάσει έντονα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί με μπροστάρη τον Άνταμ Χάνγκα ούτε καν σάστισαν.

Χωρίς να έχουν σε καλή ημέρα, ξανά, τον Έντι Ταβάρες βρήκαν διαφορετικό τρόπο για να χτυπήσουν την άμυνα της Παρτίζαν. Ο Χάνγκα είχε 14 πόντους, η Ρεάλ σούταρε με καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων και το προβάδισμα του 18-30 έμοιαζε φυσιολογικό.

Κάπου εκεί οι διαμαρτυρίες και οι προτροπές του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς βρήκαν τρόπο. Ο Σέρβος προπονητής ζήτησε καλύτερη κυκλοφορία και την πήρε, με την ομάδα του να κάνει επί μέρους σκορ 14-4 και να μειώνει σε 32-34. Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι ο πρωταγωνιστής των Σέρβων σε εκείνο το σημείο (8π., 1/1 διπ., 2/2 τριπ.,).

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος της 2ης περιόδου το ματς ήταν ντέρμπι, με τη Ρεάλ να κρατάει τον έλεγχο και την Παρτίζαν να έχει την... έκρηξη στο παιχνίδι της.

Η Παρτίζαν έπαιξε τρομερή άμυνα πάνω στον Ταβάρες, ο οποίος δεν μπορούσε καν να πάρει προσπάθειες και το ντέρμπι καλά κρατεί. Η Ρεάλ επιχείρησε να δημιουργήσει διαφορά (45-49), αλλά ο ΛεΝτέι την... έσβησε με τη μία.

Ο Παπαπέτρου ήταν αυτός που έδωσε σκορ στην ομάδα του όταν το χρειάστηκε. Ένα δικό του τρίποντο έφερε την Παρτίζαν στο +2 (54-52), προτού η Ρεάλ κάνει σερί 6-0 σε λιγότερο από ενάμισι λεπτό (54-58).

Η Ρεάλ πήγε στον πάγκο της, στο τέλος της 3ης με... προίκα το +6 και ο Χεζόνια το έκανε +8, προτού ο Έξουμ κρατήσει τους «ασπρόμαυρους» στο ματς με τρίποντο.

Ακόμη και σε εκείνο το σημείο, η Παρτίζαν δεν σταμάτησε να προσπαθεί, μείωσε σε 62-65, προτού ο Ροντρίγκεθ με τρίποντο διαμορφώσει το 62-68.

Ο Ζακ ΛεΝτέι το είχε πάρει προσωπικά. Με 23 πόντους και ενώ το ματς ήθελε 5 λεπτά για το τέλος, ο Αμερικανός σέντερ οδήγησε την Παρτίζαν στο 70-71 και οι ελπίδες πρόκρισης ήταν ακόμα ζωντανές.

Και ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και της Ζαλγκίρις συνέχισε το... μονότονό του παιχνίδι: Εκεί που ο Ροντρίγκεθ έδειξε κρύο αίμα με τρίποντο, ο ΛεΝτέι μείωσε ξανά σε 74-76.

Ο τραυματισμός του Ντεκ

Και όχι μόνο. Ο Γκάμπριελ Ντεκ τραυματίστηκε στο γόνατο (μετά από σύγκρουση σε διεκδίκηση με τον ΛεΝτέι) και αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος (!) , έχοντας 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

Στο όριο των δύο λεπτών, ο ΛεΝτέι ήταν και πάλι κομβικός, κέρδισε το επιθετικό φάουλ από τον Γουίλιαμς - Γκος.

Ο τελευταίος έπαιξε καλή άμυνα, κέρδισε την κατοχή και στην εξέλιξη πήρε βολές για να φέρει την ομάδα του στο +6, 1:42 πριν το τέλος.

Το αρχικό πλάνο της Παρτίζαν για τρίποντο... χάθηκε, αλλά η Ρεάλ με δύο λάθη του Γουίλιαμς - Γκος έδωσε την ευκαιρία για 4 πόντους στη σέρβικη ομάδα και το σκορ έγινε 78-80 σε χρόνο ρεκόρ!

Όσες ευκαιρίες πρόσφερε η Ρεάλ στην Παρτίζαν, τις πήρε πίσω σε μία φάση. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η Παρτίζαν έχασε τρία επιθετικά ριμπάουντ και στο τέλος ο Ταβάρες έβαλε το καλάθι, έβαλε και τη βολή (78-83).

Η Παρτίζαν αστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα και η Ρεάλ είχε στα χέρια της τη μεγάλη ανατροπή: Το δίποντο του Μούσα έδωσε το +7 και μαζί το 2-2!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο μεγάλο δίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Έντι Ταβάρες, με τον σέντερ της Ρεάλ να ευστοχεί και στη βολή για το 83-78.

Ο MVP: Ο Έντι Ταβάρες εμφανίστηκε στο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα, είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ο Άνταμ Χάνγκα με 15 πόντους, 3 ασίστ.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ντζάνα Μούσα με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ο άτυχος Γκάμπριελ Ντεκ μέτρησε 14 πόντους.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τζέιμς Νάναλι είχε 2 πόντους με 1/7 σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απίθανη εμφάνιση του Ζακ ΛεΝτέι με 25 πόντους, οι οποίοι δεν ήταν αρκετοί.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Όσα έγιναν πριν από την έναρξη, με τη συγκίνηση να είναι μεγάλη και τον κόσμο να πετάει στο παρκέ τριαντάφυλλα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ρεάλ έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε. Είχε καλύτερο πλάνο από την Παρτίζαν, την χτύπησε στην αδυναμία της, την άμυνα και ολοκλήρωσε μία μεγάλη ανατροπή (2-2).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-27, 42-45, 55-61, 78-85

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 2-2

Game 1: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 87-89
Game 2: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 80-95 **
Game 3: Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης 80-82
Game 4: Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης 78-85
Game 5: Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν (10/5, 22:00)

Partizan - Real stats

Partizan - Real stats

@Photo credits: Real Madrid BC twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.