Παναθηναϊκός: Η θετική διάθεση με Παπαγιάννη και η περίπτωση Χεζόνια

Παναθηναϊκός: Η θετική διάθεση με Παπαγιάννη και η περίπτωση Χεζόνια

Ο Χεζόνια
Στον Παναθηναϊκό έχουν ξεκινήσει ήδη να «δουλεύουν» το πλάνο της επόμενης σεζόν, με την παραμονή του Παπαγιάννη να αποτελεί προτεραιότητα της ομάδας και να έχει «κυκλωθεί» το όνομα του Μάριο Χεζόνια για επιστροφή στο ΟΑΚΑ.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Εργκίν Αταμάν έχει ξεκινήσει ήδη να καταστρώνει τα πλάνα του για τον νέο Παναθηναϊκό. Μπορεί ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί η σεζόν στην Τουρκία, μπορεί να μην υπάρχει ακόμα ανακοίνωση από την «πράσινη» ΚΑΕ ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός ενεργεί (και) ως ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Άλλωστε διόλου τυχαία δεν ήταν η επίσκεψή του στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο καθώς συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον νέο GM της ομάδας Σάνι Μπετσίροβιτς αλλά και με τον διευθυντή επικοινωνίας, Δημήτρη Κοντό. Φυσικά θέμα συζήτησης ήταν ο σχεδιασμός της ομάδας ενόψει της επόμενης σεζόν , έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Να πρωταγωνιστείς και πάλι εντός και εκτός των συνόρων.

Θετικό κλίμα για Παπαγιάννη

ιι

Εκτός από τη δεδομένη ενίσχυση του ρόστερ, προτεραιότητα αποτελεί και η ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Παπαγιάννη. Όπως είναι γνωστό το καλοκαίρι ολοκληρώνεται το πενταετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2018 και στον Παναθηναϊκό θέλουν να κρατήσουν τον αρχηγό της ομάδας για (τουλάχιστον) άλλα τρία χρόνια.

Ο "Big Papa" άλλαξε ατζέντη πριν από μερικές εβδομάδες ενώ είναι κοινό μυστικό ότι θέλει να δοκιμάσει την τύχη του και πάλι στο ΝΒΑ. Αν και εφόσον επικρατούσαν στο τριφύλλι τα δεδομένα των τριών τελευταίων χρόνων ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Παπαγιάννης θα αποχωρούσε από την ομάδα. Όμως από τη στιγμή που η ομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί τελείως διαφορετική, έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο ο διεθνής center αντιμετωπίζει την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει ήδη προσέγγιση στον Παπαγιάννη από πλευράς Παναθηναϊκού και το κλίμα είναι θετικό προκειμένου να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός θέλει έναν ισχυρό ελληνικό κορμό με παίκτες της Εθνικής ομάδας, πολλώ δε μάλλον να κρατήσει τον αρχηγό του. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη πρόταση ωστόσο το νερό έχει αρχίσει να μπαίνει ήδη στο αυλάκι καθώς στη νέα προσφορά θα υπάρχει και αύξηση των αποδοχών του.

Για την ποιοτική ενίσχυση του ελληνικού "κορμού" αναμένεται να απασχολήσει έντονα και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος είχε αποχωρήσει από τους πράσινους το καλοκαίρι του 2022 αλλά θεωρείται πιθανό να περάσει ξανά την πόρτα του ΟΑΚΑ.

Στο κάδρο ο Χεζόνια

io

Από κει και πέρα είναι πολλά ακόμα τα ανοιχτά θέματα στις τάξεις του Παναθηναϊκού για τα οποία τελική απόφαση θα πάρει ο Εργκίν Αταμάν. Ανάμεσα στους παίκτες που ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό είναι και ο Μάριο Χεζόνια. Ένας παίκτης ο οποίος έχει δεθεί με τους "πράσινους', εκφράζει ανοιχτά την αγάπη του για τον σύλλογο, ενώ έχει αφήσει και ανοιχτούς λογαριασμούς από την προηγούμενη, σύντομη, θητεία του.

Φυσικά δεν είναι μόνο το επικοινωνιακό κομμάτι καθώς πιθανή επιστροφή του Κροάτη θα φέρει φρενίτιδα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων, αλλά φυσικά και το αγωνιστικό καθώς πρόκειται για παίκτη υψηλού επιπέδου ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βέβαια ο Χεζόνια δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται απαγορευτική πιθανή του αποδέσμευση. Ειδικά στην περίπτωση που και ο ίδιος θελήσει να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

Συνεχίζει να το παλεύει για Καμπάτσο

pp

Βέβαια εκείνος πού βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος δεν είναι άλλος από τον Φακούντο Καμπάτσο. Όπως είχε γράψει και το Gazzetta, ο Παναθηναϊκός του προσφέρει 2,5 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως για συμβόλαιο τριών χρονών ενώ συνεχίζει να κυνηγάει την περίπτωση του, αν και φαντάζει εκ των πραγμάτων πάρα πολύ δύσκολη.

Μάλιστα οι πράσινοι είναι διατεθειμένοι να τραβήξουν όσο δεν... πάει την περίπτωση του αργεντινού play maker προκειμένου να τον πείσουν, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι που βάζουν τον Καμπατσο και την οικογένειά του σε δεύτερες σκέψεις είναι εξωαγωνιστικοί και δη οικογενειακοί.

Άλλωστε από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη άρνηση από την πλευρά του παίκτη, η περίπτωση του παραμένει ανοικτή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στον Παναθηναϊκό δεν αναζητούν εναλλακτικές λύσεις ανάλογου επιπέδου.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις

oo

Ανεξάρτητα από την υπόθεση του Καμπάτσο, ο Παναθηναϊκός κοιτάζει παίκτες από το πρώτο ράφι της Εuroleague ώστε να παρουσιαστεί πολλά επίπεδα πιο πάνω σε σχέση με τα τρία τελευταία χρόνια.

Στην πράσινη λίστα βρίσκονται μεταξύ αλλων οι Ελάιζα Μπράιαντ, Ροντρίγκ Μπομπουα, Ματίας Λεσόρ, Ζακ Λεντέι, δείγμα των προθέσεων που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας το μεγάλο comeback συλλόγου.

Και φυσικά οι "κλεισμένοι" Λούκας Βιλντόζα, Κώστας Αντετοκούνμπο και Δημήτρης Μωραΐτης.