Καμπάτσο: «Όλα για όλα» ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει

Τα ρέστα του ο Παναθηναϊκός για Καμπάτσο
Στον Παναθηναϊκό επιχειρούν την μεγάλη υπέρβαση για τον Φακούντο Καμπάτσο αν και το έργο των «πρασίνων» είναι πολύ δύσκολο από τη στιγμή που (θα) παραμονεύει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα να πραγματοποιήσει ολοκληρωτικό «rebuild» και να φτάσει από ένα άκρο στο άλλο; Ρητορικό το ερώτημα. Είναι εξόχως δύσκολο.

Παρόλα αυτά στον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να το προσπαθήσουν. Να το «κυνηγήσουν». Και να αφήσουν πίσω την κάκιστη τριετία που είχε προηγηθεί. Η «νέα εποχή» των «πρασίνων» ξεκίνησε από τα... θεμέλια. Όπερ και σημαίνει με τη συμφωνία με τον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος θα «ηγηθεί» της νέας προσπάθειας από την άκρη του πάγκου.

Άλλωστε όταν ο Παναθηναϊκός δίνει τα χέρια με τον καλύτερο προπονητή τα τελευταία χρόνια στην Euroleague έχοντας «back to back» κατακτήσεις του τροπαίου σε τρεις τελικούς και μια σεζόν με το καλύτερο ρεκόρ η οποία είχε διακοπεί λόγω Covid, αυτομάτως «δείχνει» και τις προθέσεις για τη νέα σελίδα στον σύλλογο.

Η συμφωνία με τον Εργκίν Αταμάν δρομολογεί ήδη ττις εξελίξεις στο «πράσινο» στρατόπεδο έχοντας έναν μεγάλο στόχο. Την υπογραφή του Φακούντο Καμπάτσο. Μετά το... κοινό μυστικό της μεταγραφής του Λούκα Βιλντόζα και τις διαφαινόμενες συμφωνίες με Κώστα Αντετοκούνμπο και Δημήτρη Μωραΐτη για την ενίσχυση του ελληνικού κορμού, ο Παναθηναϊκός τα παίζει «όλα για όλα» προκειμένου να κάνει δικό του τον Αργεντινό πλέι μέικερ του Ερυθρού Αστέρα.

Αν και κυκλοφόρησε ένα ρεπορτάζ στην Ισπανία για «συμφωνία του Καμπάτσο με τη Ρεάλ», κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τη διοίκηση του Ερυθρού Αστέρα να βγάζει και (αναμενόμενη) ανακοίνωση διαψεύδοντας οποιαδήποτε σενάριο. Βέβαια ακόμα και αν είχε βάση το εν λόγω δημοσίευμα ενδεχομένως να υπήρχε και πάλι ανακοίνωση διάψευσης από τη στιγμή που ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και έχει και υποχρεώσεις με την σερβική ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι στην παρούσα φάση τα πάντα είναι ανοικτά και τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Η πρόταση, οι δυσκολίες και η θέληση του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι της απόκτησης του Καμπάτσο έχοντας καταθέσει εδώ και αρκετές ημέρες άκρως δελεαστική πρόταση στον παίκτη, με την οποία καλύπτει και σε βάθος τριετίας το χρέος του Αργεντινού στη Ρεάλ. Η πρόταση αυτή ανέρχεται στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, με τον ίδιο τον Καμπάτσο να την «εξετάζει» αλλά να μην βιάζεται να απαντήσει εάν και εφόσον δεν ακούσει και τους Μαδριλένους.

Σίγουρα πρόκειται για franchise παίκτη ο οποίος μπορεί να αλλάξει επίπεδο την ομάδα, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο (σ.σ. εκτόξευση στα εισιτήρια διαρκείας). Δείγμα και της πρόθεσης που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας για την ενίσχυση του ρόστερ με παίκτες από το υψηλότερο ράφι της Euroleague. Παρόλα αυτά δεν είναι στο χέρι των «πρασίνων» το «ναι» του Καμπάτσο. Όσο και αν το επιθυμούν. Εάν ήταν στο χέρι τους ήταν πολύ πιθανόν το θέμα να είχε «τελειώσει» ανεπίσημα με θετική έκβαση.

Όπως είναι γνωστό ο Καμπάτσο έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τη Ρεάλ και τη Μαδρίτη όπου έχει σπίτι παραμένοντας για έξι χρόνια (σ.σ. είχε μεσολαβήσει ο δανεισμός του στη Μούρθια) και και αν μπει στην εξίσωση και το χρέος στην ισπανική ομάδα η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Απαραίτητη προϋπόθεση; Αφενός να εκφράσει επίσημα και η Ρεάλ το ενδιαφέρον της και αφετέρου η πρόταση που θα του κατατεθεί να μπορεί να τον καλύπτει. Αν και δύσκολα θα είναι εφάμιλλη με αυτή της ελληνικής ομάδας. Όσο υπάρχει, λοιπόν, ακόμα ανοικτό παράθυρο, στον Παναθηναϊκό είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες προκειμένου να τον κάνουν δικό τους. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν... επιστρατευτεί και Αργεντίνοι οι οποίοι κατοικούν στην Ελλάδα προκειμένου να τον πείσουν.

Από εκεί και πέρα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα επικοινωνήσει μαζί του και ο Εργκίν Αταμάν ο οποίος μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν θα βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να βάλει «μπρος τις μηχανές» για την τελική στελέχωση του ρόστερ. Από εκεί και πέρα και σε περίπτωση που που η Ρεάλ επιβεβαιώσει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του Καμπάτσο, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη «κυκλώσει» πρωτοκλασάτα ονόματα που μπορούν να κάνουν την διαφορά από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Καμπάτσο αγωνίστηκε φέτος σε εννέα ματς της Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 15 πόντους, 5.9 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ, 1.9 κλεψίματα και 2.9 λάθη ανά 28:33 λεπτά συμμετοχής.