Η πιο... Παναθηναϊκή απόφαση της σεζόν

Η πιο... Παναθηναϊκή απόφαση της σεζόν

Η πιο... Παναθηναϊκή απόφαση της σεζόν
Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την απόφαση του Παναθηναϊκού να λύσει άμεσα το συμβόλαιο του Ντουέιν Μπέικον και εξηγεί ότι ήταν η πιο σωστή που πάρθηκε την φετινή σεζόν από τον σύλλογο.

Πρώτα απ' όλα να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα. Ο Ντουέιν Μπέικον είναι παιχταράς. Τελεία και παύλα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μεγάλο ταλέντο του. Ήταν κάτι που είχα γράψει από την πρώτη μέρα που αποκτήθηκε. Το μεγάλο ερωτηματικό είχε να κάνει με το χαρακτήρα του. Και δεν ήταν κρυφό. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο δεν έβαλε ο Παναθηναϊκός όλες τις απαραίτητες ρήτρες για να είναι καλυμμένος;

Όμως μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του ημέρα. Τρόπος του λέγειν "τρεις και η κακή του ημερα". Γιατί μπορεί να ήταν 13 και 23 οι φορές που ο Αμερικάνος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα αλλά ουδέποτε βγήκε στην επιφάνεια. Παρά μόνο έμεινε στα στεγανά και στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο περισσότερος κόσμος απλά έμαθε για την άρνηση του να μπει αλλαγή στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, για το ξενύχτι στο Μονακό όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και η " L' Equipe' και τώρα για το γεγονός ότι χτύπησε συμπαίκτη του. Πραγματικά ανήκουστο.

Ο Παναθηναϊκός έπραξε όπως ΑΚΡΙΒΩΣ έπρεπε να πράξει. Έκανε αυτό που ΕΠΡΕΠΕ να κάνει.

Αν ήθελε να λέγεται μεγάλος σύλλογος που σέβεται τις αξίες του, βάζει το "εμείς" πάνω από το "εγώ", δεν κοιτάζει ονόματα και πριμαντόνες και θέλει να υπερασπιστεί την προσπάθεια που πάει να γίνει ενόψει των επόμενων χρόνων και του μεγάλου restart, όφειλε να στείλει τον Μπέικον σπίτι του.

Μετά την, έστω και αργοπορημένη, απόφαση να λύσει τη συνεργασία με τον Ντέγιαν Ράντονιτς, θεωρώ ότι είναι πιο σωστή απόφαση που πήρε ο σύλλογος τη φετινή σεζόν. Ήταν απόφαση Παναθηναϊκού.

1

Και όλα αυτά γνωρίζοντας ότι το ρόστερ θα αποδυναμωθεί ενόψει της συνέχειας των play-offs στην Basket League και ψαλιδίζοντας στο ελάχιστο τις όποιες ελπίδες υπήρχαν για κατάκτηση πρωταθλήματος. Ξαναλέω. Το μπασκετικό ταλέντο του Μπέικον είναι αναμφισβήτητο. Και αν δούμε τον παίκτη καθαρά αγωνιστικά απομονώνοντας το κομμάτι του χαρακτήρα του, σίγουρα θα λείψει από τη συνέχεια.

Όμως να σας πω κάτι; "Χεσ...ε η φοράδα στο αλώνι". Προτιμώ εναν Παναθηναϊκό λιγότερο ταλαντούχο στο παρκέ και περισσότερο υγιή στα αποδυτήρια και στις σχέσεις μεταξύ των παικτών. Άλλωστε λίγο-πολύ η φετινή σεζόν είναι χαμένη. Τουλάχιστον θεωρητικά γιατί μέσα στις τέσσερις γραμμές κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

Θεωρώ ότι με αυτή την απόφαση, αρχικά του Σερέλη και πάντα σε συνεννόηση με τη διοίκηση, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν επιπλέον κίνητρο ενόψει της συνέχειας. Πλέον κατάλαβαν όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ότι η ομάδα είναι πάνω από όλα.

Και ξέρετε κάτι; Μπορεί ο Παναθηναϊκός να υστερεί πλέον σε ποιότητα ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι θα πάρουν την ευκαιρία τους. Στο χέρι τους είναι να την αρπάξουν και να την εκμεταλλευτούν. Όσο για το αποτέλεσμα; Θα δούμε.

Και κάτι τελευταίο. Με αυτή την απόφαση είδε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ ότι ο Παναθηναϊκός περνάει σε ένα άλλο επίπεδο και ότι λειτουργεί εντελώς διαφορετικά.

Ο Παναθηναϊκός θελει να ξαναγίνει μεγάλη δύναμη της Εuroleague. Και με σωστές κινήσεις και σωστές αποφάσεις δεν θα αργήσει να (ξανά)γίνει...

Υ.Γ. Εξοντωτικές ήταν οι ποινές από την Euroleague στους εμπλεκόμενους της "κλωτσοπατινάδας" στη Μαδρίτη! #not. Γέλασε και το γέλιο. Δηλαδή ο Γιαμπουσέλε τι έπρεπε να κάνει για να δεχθεί την ποινή που του αρμοζε; Να έριχνε και κανα-δυο "μπουκέτα" στον ξαπλωμένο Εξουμ για να σιγουρέψει τη... fatality; Όλες οι απολογιστικές δηλώσεις που ακολούθησαν την επόμενη μέρα, τις ακούω τσάμπα και βερεσέ. Έπρεπε ο πέλεκυς να πέσει βαρύς. Τέλος. Να, αυτά βλέπει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και περιμένει την... ποινή του όπως πολύ εύστοχα και έξυπνα ανάρτησε σ' ένα στόρι του. Για να τα λέμε όλα, δεν έχει δίκιο να φωνάζει μετά; Που με το παραμικρό τα πρόστιμα εναντίον του πέφτουν βροχή;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...