Πάντερ: Το copy-paste τρίποντο από τον Διαμαντίδη (vid)

Το copy-paste τρίποντο του Πάντερ από τον Διαμαντίδη
Το μεγάλο τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στη Μαδρίτη πήρε θέση στη λίστα των σουτ με τη δική του ξεχωριστή ιστορία στα play-offs της EuroLeague, θυμίζοντας εκείνο του Δημήτρη Διαμαντίδη στη Βαρκελώνη μπροστά στο «θηρίο» Νέιτ Τζαγουάι.

Ο Κέβιν Πάντερ ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα παραμονές του Game 1 με τη Ρεάλ στην Ισπανία. «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια στη Μαδρίτη! Ειλικρινά, στόχος μας είναι η πρόκριση στο Final 4 με 3-0 νίκες. Δεν σκεφτόμαστε ότι θα τους δώσουμε έστω και ένα παιχνίδι» εξήγησε ο Αμερικανός σκόρερ της Παρτίζαν που έκανε break στην έδρα της Ρεάλ χάρη στο μεγάλο τρίποντο του Πάντερ στα 0.4" για το φινάλε.

Ο Αμερικανός βρέθηκε μπροστά στον Γκέρσον Γιαμπουσέλε και το μεγάλο σουτ του αρχηγού της Παρτίζαν ακούστηκε σε όλη την Ευρώπη, την ώρα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πανηγύριζε με σφιγμένες γροθιές τη μεγάλη νίκη των «ασπρόμαυρων» στην επιστροφή τους στα play-offs έπειτα από το 2010!

Και όμως... Το (σχεδόν) ίδιο σκηνικό στήθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια στη Βαρκελώνη. Με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη και θύμα τον Νέιτ Τζαγουάι.

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τη μεγάλη ευκαιρία στην πρεμιέρα των play-offs εκείνης της χρονιάς στο Palau Blaugrana (72-70 παρ.) αλλά δυο μέρες μετά ήταν η σειρά του να πανηγυρίσει στην έδρα της Μπαρτσελονα. Με το σκορ στο 65-63 και -19,6″ να απομένουν για τη λήξη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε πάρει τη μπάλα από την επαναφορά, η αλλαγή είχε φέρει πάνω του τον Νέιτ Τζαγουάι και... μπουμ.

Το miss match ήταν ξεκάθαρο και ο Διαμαντίδης... χόρεψε τον θηριώδη σέντερ της Μπαρτσελόνα, ξεμαρκαρίστηκε και σκόραρε για τρεις, κάνοντας το 65-66 στα 8.4 δευτερόλεπτα για το φινάλε.

«Ο Διαμαντίδης με "δολοφόνησε" με εκείνο το τρίποντο πάνω από το κεφάλι μου. Ο Πασκουάλ με είχε προειδοποιήσει πολλές να μην τον αφήσουμε να σουτάρει. Ο Διαμαντίδης μας σκότωσε και ο κόουτς είχε τρελαθεί μαζί μου μετά από τον αγώνα. Μου φώναζε: Σου είπα να μην τον αφήσεις να σουτάρει» έχει παραδεχθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του bebasket.fr ο Τζαγουάι για εκείνο το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα από τους φίλους του Παναθηναϊκού που έκαναν τις σχετικές συγκρίσεις στο Twitter.