Πάντερ και ΛεΝτέι κόντρα στο παρελθόν τους με στόχο τα play-offs με την Παρτίζαν

Κέβιν Πάντερ και Ζακ ΛεΝτέι
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν (24/3, 21:00) και θα βρει απέναντί του τους Κέβιν Πάντερ, Ζακ ΛεΝτέι που φόρεσαν στο παρελθόν τα ερυθρόλευκα και πλέον αποτελούν σημαντικά γρανάζια στο project του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι απαιτήσεις φέτος στην Παρτίζαν είναι τεράστιες. Το ίδιο και οι προσδοκίες καθώς η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία δεν αφήνει περιθώριο για ημίμετρα.

Ο Ομπράντοβιτς επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στο Βελιγράδι έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες ως ο κορυφαίος προπονητής όλων των εποχών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, βάζοντας ξανά τα ασπρόμαυρα με στόχο να οδηγήσει την Παρτίζαν στο κορυφαίο επίπεδο.

Πλέον οι Σέρβοι φουλάρουν για τη συμμετοχή τους στα playoffs της EuroLeague, έχοντας τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της regular season στο γήπεδό τους, αρχής γενομένης από τον αποψινό (24/3, 21:00) αγώνα με τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Stark Arena για την 30ή αγωνιστική της regular season. Εξάλλου το παιχνίδι της Παρτίζαν στηρίζεται εν πολλοίς σε δυο πρώην «ερυθρόλευκους», τον Κέβιν Πάντερ και τον Ζακ ΛεΝτέι.

Οι δυο Αμερικανοί κάνουν σούπερ χρονιά, αποτελώντας μάλιστα τις πρώτες μεταγραφές των Σέρβων επί ημερών Ομπράντοβιτς και το Gazzetta καταγράφει τα πεπραγμένα τους.

Ο Κέβιν Πάντερ ήταν η πρώτη μεταγραφή των «ασπρόμαυρων» αφού αρχικώς απέρριψε την πρόταση για ανανέωση της Αρμάνι Μιλάνο. Ο άλλοτε παίκτης του Λαυρίου, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε υπογράψει για δυο χρόνια και 2.5 εκατομμύρια δολάρια, αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Παρτίζαν.

Πάντερ

Ταυτόχρονα εκτελεί χρέη αρχηγού, αποτελώντας μόλις τον δεύτερο κάπτεν της Παρτίζαν στα 78 χρόνια ιστορίας του κλαμπ έπειτα από τον Γάλλο Ζοφρί Λοβέρν! Ο Πάντερ, ο οποίος διαθέτει σερβικό διαβατήριο είναι εκείνος που κουβαλάει επιθετικά την ομάδα του, σημειώνοντας 15.6 πόντους μ.ό. με 48% εντός πεδιάς.

Παράλληλα, θα δώσει λύση με το μακρινό σουτ. Όταν «κολλάει» η Παρτίζαν, είναι εκείνος που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του και θα σκοράρει, είτε μαρκαρισμένος, είτε μετά από ντρίμπλα. Κοινώς, μπορεί να εκτελεί μετά από κάθε κατάσταση, έχοντας την ελευθερία από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αποφασίζει πότε πρέπει να σουτάρει.

Σε ό,τι αφορά τον Ζακ ΛεΝτέι, ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελεί σημείο αναφοράς στη ρακέτα των Σέρβων, μετρώντας 10.9 πόντους και 5.4 ριμπάουντ μ.ό. σε 29 αγώνες στην EuroLeague. Ο ΛεΝτέι παίρνει την μπάλα και στο χαμηλό ποστ, αλλά σκοράρει και από μακριά.

Μαζί με τον Ματίας Λεσόρ, σχηματίζουν ένα πολύ αποτελεσματικό δίδυμο στις θέσεις 4-5 για την Παρτίζαν που συνεχίζει από την 7η θέση της κατάταξης στην EuroLeague και έχει μπροστά της τους αγώνες με τον Ολυμπιακό (εντός), την Μπαρτσελόνα (εντός), τη Ρεάλ (εντός), τη Μονακό (εκτός) και τον Παναθηναϊκό (εντός).

λεντέτι