Αρμάνι: Εκτέλεσε με 91% από τη ρακέτα στο δεύτερο ημίχρονο (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Αρμάνι: Εκτέλεσε με 91% από τη ρακέτα στο δεύτερο ημίχρονο (vid)
Η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε κάθε κενό που βρήκε στη ρακέτα του Παναθηναϊκού και με κεντρικό πρόσωπο τον Μπράντον Ντέιβις κατάφερε να επικρατήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Το Gazzetta μέσω του Instat παρουσιάζει το εντυπωσιακό νούμερο των Ιταλών.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο Μιλάνο για την αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής με την Αρμάνι και τον αέρα... νέας προσπάθειας να τον συνοδεύει από την κορυφή του πάγκου του. Με τον Χρήστο Σερέλη στον ρόλο του head coach οι «πράσινοι» παρουσίασαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στο σύνολο του Μεσίνα, με όρεξη και αρκετή ενέργεια ανά διαστήματα παρόλο που είχαν πληγωθεί από τις απουσίες.

Το απουσιολόγιο ήταν πλήρες με τους Μποχωρίδη, Π. Καλαϊτζάκη, Αγραβάνη, Γ. Καλαϊτζάκη και Αβδάλα να μένουν εκτός, όπως και ο Αρτούρας Γκουντάιτις κάτι που στερούσε ακόμη περισσότερο τις πιθανές λύσεις στη ρακέτα της ομάδας.

Όπως ήταν φυσικό, η Αρμάνι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο, με το δεύτερο ημίχρονο να καταγράφει το εντυπωσιακό 91%!

Η ρακέτα και ο Ντέιβις

Η απουσία του Γκουντάτις αλλά και το γεγονός πως ο Γιώργος Παπαγιάννης χρεώθηκε το τρίτο του φάουλ πολύ νωρίς στο παιχνίδι, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο να ρίξει αρκετά την... υψομετρική του σκάλα στη ρακέτα και να προχωρήσει σε λύσεις με χαμηλά σχήματα. Η συνθήκη ανάγκης έφερε τον Ντέρικ Γουίλιαμς στο "5" για αρκετό διάστημα στην αναμέτρηση και παρόλο που στην επίθεση των «πρασίνων», ο 32χρονος Αμερικανός αποτελούσε το πρώτο βιολί, στην άμυνα ήταν το «αγκάθι» που χρησιμοποίησαν υπέρ τους οι Ιταλοί.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μπορεί να το δώσει το γράφημα του Instat από το δεύτερο ημίχρονο, όπου η Αρμάνι ήταν σχεδόν αλάνθαστη κοντά στο καλάθι με 91% και 10/11 δίποντα.

4
Το shot chart της Αρμάνι στο β' μέρος

Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν εκείνος που έπειτα από 40 λεπτά αγώνα αναδείχθηκε ο MVP έχοντας αγωνιστεί στην δεύτερη και τέταρτη περίοδο και πετυχαίνοντας 16 πόντους με 8/11 δίποντα. «Χτύπησε» τόσο τον Γουίλιαμς, όσο και την αμυντική αδυναμία του Μπέικον κάθε φορά που χρειάστηκε να τον αντιμετωπίσει στο post με τις αλλαγές και έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα των φιλοξενούμενων.

Ο Αμερικανός σέντερ πέραν της... άμεσης προσφοράς του στον πίνακα του σκορ μοίρασε 3 ασίστ από τις οποίες προέκυψαν ακόμη 8 πόντοι για την Αρμάνι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο τρίποντα και ένα δίποντο ξεκινώντας από την πάσα στον Τονούτ που έγραψε το 29-26, στον Μπάρον αμέσως μετά για το 32-28, αλλά και στον Ντεσόν Τόμας που ανέβασε ξανά τη διαφορά (68-64) στο 32ο λεπτό για την ανάσα των γηπεδούχων.

3
Το shot chart του Ντέιβις

Οι τρόποι που σκόραρε ο Ντέιβις

  • Post ups: 10 πόντοι
  • Screen offs: 2 πόντοι
  • Catch n' drives: 2 πόντοι
  • Putbacks: 2 πόντοι

Η τρίτη περίοδος και οι 27 πόντοι του Νέιπιερ

Η εμφάνιση του Ντέιβις μπορεί να μοιράστηκε σε δεύτερο και τέταρτο δεκάλεπτο, όμως το πινακάκι του Μεσίνα φρόντισε να βγάλει τις κατάλληλες επιθέσεις βάζοντας στην εξίσωση περισσότερους παίκτες. Ένα τρανό παράδειγμα του τρίτου δεκαλέπτου, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έβλεπε τον Μπέικον να αναλαμβάνει δράση, είναι οι περιπτώσεις των Νέιπιερ και Μπάρον.

Οι δύο γκαρντ της Αρμάνι μέτρησαν στα υπόλοιπα δεκάλεπτα συνολικά 3/13 σουτ (1/5 ο Μπάρον και 2/8 ο Νέιπιερ), παρόλα αυτά στην από το 20' μέχρι και το 30' βρήκαν το χέρι τους και έδωσαν ώθηση στην ομάδα τους, αφού συνδυαστικά έχασαν μόλις ένα σουτ από τα οκτώ που επιχείρησαν (3/4 ο Μπάρον, 4/4 ο Νέιπιερ).

Ο άλλοτε παίκτης της Ζενίτ που απασχόλησε τους «πράσινους» στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο λίγο πριν καταλήξει στην γειτονική χώρα, ευθύνεται για 27 πόντους από τους 78 της Αρμάνι. Σημείωσε 16 πόντους και 4/8 τρίποντα και προήλθαν ακόμη 11 από τις δικές του ασίστ.