Γουόλτερς στο Gazzetta: «Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει νευριάσει, και εμείς έτσι νιώθουμε»

Γουόλτερς στο Gazzetta: «Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει νευριάσει, και εμείς έτσι νιώθουμε»

Γιώργος Κούβαρης
Γουόλτερς στο Gazzetta: «Καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει νευριάσει, και εμείς έτσι νιώθουμε»
Λίγο μετά τη νέα ήττα του Παναθηναϊκού στην Euroleague, ο Νέιτ Γουόλτερς μίλησε στο Gazzetta από τα αποδυτήρια του «Audi Dome» και εξήγησε ότι καταλαβαίνει τους φίλους της ομάδας που έχουν νευριάσει με την εικόνα της ομάδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ: Γιώργος Κούβαρης

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίζει καθόλου καλά το τελευταίο 20ήμερο.

Μετά το 0/2 στην Ισπανία, οι «πράσινοι» φαίνεται να έχουν παραδώσει... το μπασκετικό τους πνεύμα και να γνωρίζουν τη μία βαριά ήττα μετά την άλλη. Αποκορύφωμα φυσικά ήταν η τραγική εικόνα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η οποία όχι μόνο δεν πείσμωσε την ομάδα, αλλά την έριξε στα ψυχολογικά... τάρταρα.

Κάτι που αποδείχθηκε με εμφατικό τρόπο στο Μόναχο, όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε με χαρακτηριστική ευκολία την ήττα από την Μπάγερν με 84-68. Αυτή ήταν η 5η σερί ήττα των «πρασίνων» στη διοργάνωση, η οποία τους απομάκρυνε από το παιχνίδι της διεκδίκησης για τα playoffs της Euroleague. Λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο «Audi Dome», ο Νέιτ Γουόλτερς μίλησε στο Gazzetta και υπογράμμισε ότι οι ίδιοι οι παίκτες και γενικά όλοι μέσα στην ομάδα είναι οι πρώτοι που έχουν στεναχωρηθεί και νευριάσει για τα όσα παρουσιάζουν στο παρκέ...

«Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμαστε πολύ αυτήν την περίοδο και δεν τα πάμε καθόλου καλά. Πρέπει να δούμε τι φταίει και να επιστρέψουμε εκεί που είχαμε μείνει πριν από έναν μήνα. Βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν και και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να επιστρέψουμε στις νίκες» ήταν τα πρώτα λόγια του Νέιτ Γουόλτερς ο οποίος παράδεχθηκε:

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και πνευματικό το πρόβλημα. Ναι. Όμως όταν η ομάδα δυσκολεύεται να πετύχει τους στόχους της και γνωρίζει συνεχόμενες ήττες, καθένας λειτουργεί ατομικά και όχι ομαδικά. Και αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει γιατί όλοι μας θέλουμε να βγάλουμε την ομάδα από αυτήν την κατάσταση. Είναι πολλά πράγματα τα οποία γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν βρίσκουν εφαρμογή αυτήν την περίοδο. Και αυτό διότι δεν παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Ελπίζω στο επόμενο ματς να είμαστε εμείς οι νικητές ώστε να αρχίσουμε να χτίζουμε ένα μομέντουμ».

Μετά το τέλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο Μόναχο αποδοκίμασε την ομάδα τους για το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει στα τελευταία ματς και όπως είπε ο Αμερικανός γκαρντ «καταλαβαίνω τον κόσμο. Και είναι λογικό να νευριάζει όταν βλέπει την ομάδα του να χάνει. Και εγώ το έχω πάθει αυτό από την πλευρά του φιλάθλου. Βλέπει ο κόσμος ότι δεν παίζουμε βάσει των δυνατοτήτων μας. Και νευριάζει. Και εμείς νευριάζουμε. Πρέπει να βρούμε τρόπους να βελτιωθούμε, να παίξουμε καλύτερα και έτσι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε και στις νίκες.»

Όσο για τη συνέχεια και αν έχει απομακρυνθεί οριστικά η πιθανότητα της οκτάδας; «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο των playoffs. Αυτό που προέχει είναι να παίξουμε καλύτερα και στη συνέχεια τα αποτελέσματα θα έρθουν από μόνα τους. Να ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα που έχουμε τη διπλή αγωνιστική. Και ελπίζω στο τέλος να αλλάξουμε την κατάσταση για την ομάδα μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.