Μπάγερν - Παναθηναϊκός 84-68: Βαριά άρρωστος

Γιώργος Κούβαρης
Μία εβδομάδα μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία από τα... ίδια και στο Μόναχο καθώς ήταν κάκιστος επιθετικά και είδε την Μπάγερν να (τον) κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία (84-68). Μεγάλο ματς από τον Ρούμπιτ

Αποστολή στο Μόναχο: Γιώργος Κούβαρης

Ο Παναθηναϊκός... νοσεί. Αυτό δείχνει εδώ και τρεις εβδομάδες. Εκεί που έδειχνε ότι έβρισκε τα πατήματά του, μέσα σε αυτό το διάστημα βρέθηκε η ψυχολογία ακόμα πιο χαμηλά από το... ναδίρ. Κάτι που αποτυπώνεται μέσα στο παρκέ.

Η Μπάγερν που δεν είναι και καμιά... υπερδύναμη του μπάσκετ, κατάφερε να μετατρέψει το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο και να υποχρεώσει τους «πράσινους» στην 5η συνεχόμενη ήττα τους. Μια ήττα που τους απομάκρυναν από την διεκδίκηση των playoffs καθώς έκλεισαν τον α' γύρο με μόλις 6 νίκες σε 17 παιχνίδια.

Για ένα ακόμη ματς, ο Ντουέιν Μπέικον «ξύπνησε» στο τέλος σημειώνοντας τους 16 από τους 18 πόντους του στην τελευταία περίοδο, ενώ ο Όγκουστιν Ρούμπιτ αποτέλεσε τον μόνιμο πονοκέφαλο για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Το ματς

Κακό ήταν το επιθετικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού καθώς η Μπάγερν επέλεξε να παίξει από τα πρώτα λεπτά επιθετική άμυνα και να δυσκολέψει ακόμα και τις πρώτες πάσες των πρασίνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να «ξεκολλήσει» από τους εννέα πόντους για τέσσερα λεπτά με αποτέλεσμα το 9-9 του 6' να γίνει 19-9 υπέρ της Μπάγερν με σερί 10-0! Οι «πράσινοι» ήταν πολύ άστοχοι μέχρι εκείνο το σημείο έχοντας 0/5 τρίποντα, κάτι που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν και μάλιστα στο έπακρο. Μάλιστα το δεκάλεπτο έκλεισε με την Μπάγερν στο +10 (21-11) έχοντας 6/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 9-3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 λάθη, ενω η αστοχία του Παναθηναϊκού αποτυπώθηκε από τα 5/16 εντός παιδιάς, με 7-3 ριμπάουντ και 4 λάθη.

Όχι ότι άλλαξε η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτου. Η Μπάγερν συνέχισε να είναι σκληρή στην άμυνα στέλνοντας την διαφορά και στο +13 (30-17) στο 13'. Ο Μπέικον παρέμενε άποντος, κάτι που δυσκόλευε ακόμα περισσότερο το επιθετικό έργο των φιλοξενούμενων. Ο Αμερικανός σκόραρε για πρώτη φορά στο 14' έχοντας βοηθήσει για ένα 5-0 των «πρασίνων» με το οποίο είχαν ρίξει τη διαφορά στο 30-22. Όμως δεν υπήρξε και συνέχεια στο σερί. Μία βολή του Γκουντάιτις κατέβασε τον δείκτη του σκορ στο 30-23, αλλά η αστοχία συνέχισε να είναι εκνευριστική και κάπως έτσι η Μπάγερν πραγματοποίησε επιμέρους 13-5 και έστειλε τη διαφορά στους 15 πόντους (43-28) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Και οι αριθμοί είχαν «πει» την αλήθεια για το γερμανικό +15 καθώς η Μπάγερν είχε πάρει σκορ και από τους 10 παίκτες που είχαν χρησιμοποιηθεί με 13/23 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 5/6 βολές, 17-6 ριμπάουντ χωρίς να παίξουν ρόλο οι μόλις 8 ασίστ για 7 λάθη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 12/37 σουτ (10/26 δίποντα, 2/11 τρίποντα) όπως επίσης και 2/8 βολές! Οι κακές επιθέσεις αποτυπώθηκαν από τις μόλις 3 ασίστ σ' ένα ολόκληρο ημίχρονο! Και με τον Μπέικον να είχε μόλις 2 πόντους με 1/7 εντός παιδιάς.

Με την «ασφάλεια» του +15 η Μπάγερν είχε την ψυχολογία για να διαχειριστεί την διαφορά στην 3η περίοδο. Ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες του Ράντονιτς συνέχισαν να είναι άστοχοι συνεχίζοντας από εκεί που είχαν... σταματήσει στο ημίχρονο του ματς. Για πρώτη φορά η διαφορά έφτασε και στους 18 πόντους (53-35) στο 27', δείγμα και της (κακής) εικόνας των «πρασίνων» στο παρκέ του «Audi Dome». Ο Μπέικον συνέχισε να ήταν αρνητικός και μόλις αποχώρησε από τον πάγκο ο Παναθηναϊκός έδειχνε να απελευθερώνεται έχοντας στα γκαρντ τους Λι, Γουόλτερς και Γκριγκόνις. Μείωσε σε 55-43 με επιμέρους 8-2 αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.

Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν υπήρξε συνέχεια αλλά είδαν οι πράσινοι την διαφορά να... ξεφεύγει! Στο 31' η Μπάγερν προηγήθηκε με +21 πόντους (67-46) έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στο παρκέ. Από εκείνο το σημείο και μετά έδειχνε να «ξυπνάει» ο Μπέικον αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Μπορεί να σημείωσε συνεχόμενους πόντους ωστόσο ήταν ύστερα από τραβηγμένες προσπάθειες, όπως ακριβώς και πριν από μία εβδομάδα. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι «πράσινοι» ήταν να μειώσουν στους 14 πόντους (71-57, 74-60 και 82-68 στο 38'). Μέχρι εκεί όμως.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η αστοχία του Παναθηναϊκού αποτέλεσε την... καλύτερη ασίστ για την Μπάγερν προκειμένου να ανοίξει γρήγορα την ψαλίδα της διαφοράς και με το 10-0 σερί στην 1η περίοδο να πάρει τα ηνία του αγώνα και να μην τα χάσει καθόλου έως και το τέλος του ματς.

MVP: Ο Όγκουστιν Ρούμπιτ είχε μετατραπεί σε... κύβο του Ρούμπικ για τους «πράσινους» καθώς δεν είχαν καμία λύση για να τον αντιμετωπίσουν. Ήταν εκείνος που έφερε την Μπάγερν σε διαφορά ασφαλείας ελέγχοντας πλήρως το ματς. Είχε 23 πόντους με 9/13 δίποντα και 5/6 βολές.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γκιλέσπι κέρδισε πολλές μονομαχές στο «ζωγραφιστό» (10π., 10ριμπ.) ενώ πολύ καλό ματς είχαν και ο Οθέλο Χάντερ (10π., 2/2τρ., 9ριμπ.)

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Συνολικά ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι σε κακό βράδυ. Μέχρι τη στιγμή που είχαν κριθεί τα πάντα ο Μπέικον ήταν αρνητικός (ασχέτως αν ξεκίνησε κρεσέντο ανευ ουσίας στο τέλος).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού στο Audi Dome, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, ακόμη και όταν οι «πράσινοι» είχαν μείνει πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι μόλις 7 ασίστ του Παναθηναϊκού και η αστοχία με τα 24/63 σουτ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Και πάλι κάκιστος Παναθηναϊκός. Φαίνεται ότι παίζει με την ψυχολογία στα τάρταρα. Χωρίς διάθεση, χωρίς ενέργεια, χωρίς να προσπαθήσουν οι παίκτες. Παραδίδεται από νωρίς και δείχνει να έχει πολλά προβλήματα. Τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά. Λογική και δίκαιη η ήττα στο Μόναχο.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-28, 61-44, 84-68.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.