Ολυμπιακός: Ο κόσμος καψουρεύτηκε ξανά την ομάδα

Ολυμπιακός: Ο κόσμος καψουρεύτηκε ξανά την ομάδα

Ολυμπιακός: Ο κόσμος καψουρεύτηκε ξανά την ομάδα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την επιστροφή του Ολυμπιακού στην ελίτ και τις 2-3 κινήσεις που θα γίνουν για να ακολουθήσουν κι άλλα Final 4.

To Final 4 ολοκληρώθηκε και ως συνήθως δεν το πήρε η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτή που βρέθηκε στην καλύτερη κατάσταση το συγκεκριμένο τριήμερο. Αν και, ακόμη κι αυτό οριακά μπορούμε να το υποστηρίξουμε διότι η Αναντολού Εφές κέρδισε έναν ημιτελικό σε «νεκρό» χρόνο και έναν τελικό με έναν πόντο διαφορά. Συνεπώς δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων και όντως ήταν ένα από τα πιο αμφίρροπα τουρνουά.

Σίγουρα επίσης ήταν ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά τουρνουά κι αυτό χάρη στους 12.000 οπαδούς του Ολυμπιακού οι οποίοι όχι μόνο παρακολούθησαν τον τελικό, αλλά έκαναν και σαματά με τα τραγούδια τους χωρίς να επιλέξουν ομάδα που να υποστήριζαν ανάμεσα σε Ρεάλ και Εφές. Δεν θυμάμαι πολλούς τελικούς σε γεμάτο γήπεδο. Το 2012 είχαν αποχωρήσει οι Παναθηναϊκοί, το 2013 στο Λονδίνο γενικά ήταν άδειο, το 2014 είχε κόσμο χάρη στους Ισραηλινούς. Το 2015 και το 2017 ήταν γεμάτα τα γήπεδα λόγω εντοπιότητας ενός φιναλίστ (Ρεάλ στην Μαδρίτη το 15 και Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη το 17).

Παρακολούθησα τέσσερα σπουδαία παιχνίδια. Ακόμη κι ο μικρός τελικός είχε την ένταση του μεγάλου ενώ δεν θα ξεχάσω τα βουρκωμένα μάτια του Γιώργου Πρίντεζη. Το έχω γράψει και παλιά, αλλά θα το επαναλάβω. Αν ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος στο έμβλημα του Ολυμπιακού είχε πρόσωπο θα ήταν αυτό του Πρίντεζη.

Πρίντεζης

Ο Ολυμπιακός «έψησε» τον κόσμο του

Το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής ομάδας του Πειραιά είναι η σχέση εμπιστοσύνης που απέκτησε μετά από πολλά χρόνια με τον κόσμο της. Κανονικά στο «ο Ολυμπιακός κουβάλησε 12.0000 ανθρώπους στο Βελιγράδι» έπρεπε να τελειώσει οποιαδήποτε κουβέντα. Με αεροπλάνα, με τρένα, με αμάξια, με πούλμαν. Από τη Νέα Ζηλανδία, από την Αστόρια, από την Μελβούρνη.

Και προσέξτε. Ολοι πλην ελαχίστων έμειναν να δουν και τον μικρό τελικό και το ματς του τίτλου. Μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουν την ομάδα που δημιούργησε ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Μόνο και μόνο για να δείξουν στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του πως κατανοούν απόλυτα την δυσκολία του επιτεύγματος με την παρουσία τους στο Final 4.

Αγγελόπουλοι

Τώρα όμως η μπάλα περνάει στην ομάδα. Να κατακτήσει το πρωτάθλημα για να κλείσει απολύτως επιτυχημένα τη σεζόν. Και μετά να κάνει 2-3 προσθήκες (όπως και φέτος) ώστε να βρεθεί και του χρόνου στο εορταστικό τριήμερο (πιθανότατα στην Κωνσταντινούπολη).

Ο Ολυμπιακός «έψησε» τον κόσμο του. Αυτός ανυπομονεί να δει ξανά την ομάδα στο παρκέ, στεναχωριέται που τελείωσε η φετινή ευρωπαϊκή σεζόν και ρωτάει πότε ξεκινά η επόμενη Euroleague; Πού θα γίνει το επόμενο Final 4; Πότε ξεκινούν οι φετινοί τελικοί;

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αποδείξει πως διαθέτει την ικανότητα να στοχεύσει και να αποσπάσει την υπογραφή παικτών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ επίσης έχουν αποδείξει πως όταν κρίνουν πως κάποια περίπτωση παίκτη αξίζει τα λεφτά, θα τα δώσουν.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην ελίτ της Ευρώπης, το όραμα βρίσκεται στην θέση του και η όρεξη ομάδας και οπαδών της έχει ανοίξει για τα καλά. Σε ένα μήνα από τώρα και με την λήξη των φετινών υποχρεώσεων, να γίνουν οι κινήσεις που χρειάζεται. Κινήσεις που ξέρουν οι ειδικοί ποιες πρέπει να είναι κι όχι εγώ κι εσείς.

Η ομάδα έχει ιστορική ευκαιρία να επιστρέψει σε μέρες της περασμένης δεκαετίας και δεν εννοώ των τελευταίων χρόνων αυτής. Ο Ολυμπιακός θέλει να μείνει στο γκρουπ των κορυφαίων ομάδων, θέλει να έχει στόχο το Final 4 και όχι την είσοδό του στα playoffs.

ΥΓ: Οι προπονητές και οι παίκτες πρέπει να αποφασίσουν πριν γίνει κάτι. Οι δημοσιογράφοι και οι οπαδοί κρίνουν την συγκεκριμένη απόφαση αφού έχει γίνει κάτι. Μεγάλη διαφορά.

ΥΓ 2: Ο Αταμάν δεν πήρε τάιμ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού (μάλλον η άχρηστη πληροφορία της ημέρας).

ΥΓ 3: Επανάληψη. Ο Ολυμπιακός με το μπάσκετ που έπαιξε τη φετινή σεζόν κουβάλησε 12.000 οπαδούς στο Βελιγράδι. Ουσιαστικά κουβάλησε ένα ΣΕΦ στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

ΥΓ 4: Ευχαριστώ πολύ τους Τσίγκα, Καλκαβούρα, Παπαδογιάννη, Δαλαταριώφ, Τυριντζή και Big Sofo για την δουλειά που έκαναν στο Βελιγράδι. Τους Κούβαρη, Σταυρουλάκη, Γκιουλένογλου, Καρφή, Στελλάκη και Μουστακάτου για την πολύτιμη δουλειά που έκαναν από το γραφείο. Και φυσικά το Gazzetta που μας παρέχει ό,τι ζητήσουμε. (Τελείωσαν τα όσκαρ).

οπαδοί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.