Μπαρτζώκας στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός θα αποτελεί προορισμό για παίκτες υψηλού επιπέδου» (vid)

Μπαρτζώκας στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός θα αποτελεί προορισμό για παίκτες υψηλού επιπέδου» (vid)

Μπαρτζώκας στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός θα αποτελεί προορισμό για παίκτες υψηλού επιπέδου» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στο Gazzetta υποστήριξε ότι το Final 4 άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στον Ολυμπιακό, ωστόσο υπογράμμισε ότι η παρουσία του κόσμου στην «Stark Arena» εκτόξευσε ακόμη περισσότερο το brand name του συλλόγου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ

«Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα μας. Εκτίμησαν το μπάσκετ που παίξαμε, αλλά και την προσπάθεια που κάναμε» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού στην κάμερα του Gazzetta, ο οποίος σε ερώτηση για την... γεύση που μένει, είπε:

«Γλυκόπικρη. Από τη στιγμή που το ματς με την Εφές πήγε στη μία κατοχή θα μπορούσαμε να είχαμε πάει στον τελικό. Δεν πιστεύω ότι πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης στο Final 4. Και θα μπορούσαμε να σουτάρουμε καλύτερα, όπως θα μπορούσαμε και να αμυνθούμε καλύτερα και να κάνουμε περισσότερα φάουλ από αυτά που κάναμε. Να ήμασταν πιο σκληροί. Δυστυχώς ήμασταν διστακτικοί σε κάποια πράγματα. Ίσως να ήταν και απόρροια της πίεσης».

Όσο για τη τελευταία φάση και αν έχει δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την απόφαση που πήρε, είπε: «Δεύτερες σκέψεις θα έχω μήνες και χρόνια μετά. Από την άλλη στη μίνι-σύσκεψη που κάναμε στο τάιμ άουτ, είπαμε με τους συνεργάτες μου ότι η Εφές είχε σκοράρει στην τελευταία περίοδο μόνο με βολές. Και φάνηκε από τη στατιστική του Μίτσιτς στο ίδιο διάστημα. Και δεν ξέραμε αν θα πάρει εκείνος ή ο Λάρκιν τη φάση. Έτσι αποφασίσαμε να παίξουμε άμυνα και να μην κάνουμε φάουλ. Έχοντας πέντε φάουλ ο Ντάνστον και τέσσερα ο Σίνγκλετον θα είχαμε μια καλή ευκαιρία στην παράταση. Όμως δεχθήκαμε αυτό το σουτ. Όμως αυτό είναι το μπάσκετ. Κάποια φορές θα είσαι στην καλή πλευρά, κάποιες άλλες θα είσαι στην δύσκολη πλευρά».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Μεγαλώνει φοβερά το brand name της ομάδας. Το ήδη τεράστιο όνομα του Ολυμπιακού μεγαλώνει περισσότερο. Βλέπει όλη η Ευρώπη τι σημαίνει να παίζει ο Ολυμπιακός στον μικρό τελικό και να γίνεται αυτός ο χαμός. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί προορισμό για παίκτες υψηλού επιπέδου. Έχει ένα μοντέλο, έχει φιλάθλους, η εικόνα μας είναι φανταστική.»

Για τον Πρίντεζη που τον έβαλε στο τέλος και γνώρισε την αποθέωση: «Δεν έχει αναφέρει ποτέ τίποτα και κανέναν. Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε όλοι. Δεν έχει μιλήσει σε κανέναν. Αν θέλει να συνεχίσει του χρόνου, έχει κάθε δικαίωμα να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Το έχει κατακτήσει με τόσα χρόνια στην ομάδα. Αν δεν θέλει να συνεχίσει, δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερο ευρωπαϊκό τέλος από αυτό».