Χαραλαμπίδης: «Η εντολή ήταν φάουλ στον Ντάνστον ή άμυνα»

Χαραλαμπίδης: «Η εντολή ήταν φάουλ στον Ντάνστον ή άμυνα»

Newsroom
Χαραλαμπίδης: «Η εντολή ήταν φάουλ στον Ντάνστον ή άμυνα»
Ο Κώστας Χαραλαμπίδης σχολίασε την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Αναντολού Εφές με αποτέλεσμα να δεχτεί το τρίποντο από τον Αντριάν Μοερμάν που έκρινε το ματς.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάουλ και το πλήρωσε, καθώς ο Μοερμάν ευστόχησε ελεύθερος σε τρίποντο και έριξε στο καναβάτσο τους «πράσινους» αφού προηγουμένως ο Οκάρο Ουάιτ αστόχησε στη μια από τις δυο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 15 συνεχόμενες ήττες μακριά από το ΟΑΚΑ ενώ ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη στο σταφ του «τριφυλλιού», Κώστας Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε στην τελευταία επίθεση της Εφές. «Είχαμε επιλέξει είτε φάουλ στον Ντάνστον είτε άμυνα. Δεν μπήκε ο Αμερικανός και αποφασίσαμε να ρισκάρουμε. Δεν τα καταφέραμε. Προσπαθήσαμε να τους περιορίσουμε και μέχρι την τελευταία φάση τα είχαμε καταφέρει» τόνισε χαρακτηριστικά στην κάμερα της NOVA.

Εν συνεχεία μίλησε για τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στη σεζόν σε συνάρτηση με αυτή απέναντι στην Εφές: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα στο τακτικό κομμάτι. Τα παιδιά και όλοι οι αθλητές παίρνουν τροφή από το σκοράρισμα. Εκμεταλλευτήκαμε την αμυντική τους αδυναμία και την έλλειψη ενέργειάς τους εκεί. Πρέπει πάντα να παίζουμε σε αυτό το επίπεδο».

Όσον αφορά την τεχνική ποινή στον Πρίφτη, είπε: «Είναι μια φάση που γίνεται συνέχεια επειδή πάτησε την γραμμή, αλλά δεν ήταν ανάγκη να συμβεί, καθώς όλοι την πατούν. Συνήθως το πνεύμα του νόμου υπερέχει του γράμματο, όμως εν προκειμένω δεν συνέβη». Κατέληξε, λέγοντας: «Όπως και να έχει δεν θέλω να σταθώ στην τελευταία φάση. Κρίμα για την προσπάθεια των παικτών μας. Αξίζουν μπράβο στον Καββαδά για την εμφάνισή του και την παρουσία του αντί του Παπαγιάννη».

@Photo credits: INTIME