Ζάλγκιρις: Η πενιχρή προσφορά των 3 mid-season μεταγραφών

Ζάλγκιρις: Η πενιχρή προσφορά των 3 mid-season μεταγραφών

Ζάλγκιρις: Η πενιχρή προσφορά των 3 mid-season μεταγραφών
Κατά την διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, η Ζάλγκιρις Κάουνας ενισχύθηκε με τρεις παίκτες. Ο λόγος για τους Τάι Ουέμπστερ, Ζόραν Ντράγκιτς και Ρεγκιμάντας Μινιότας. Κανένας όμως δεν έχει καταφέρει ως τώρα να αναβαθμίσει την ομάδα και το Gazzetta καταγράφει τις... φτωχές τους επιδόσεις.

Η αποψινή (30/12, 21:00) αντίπαλος του Παναθηναϊκού βρίσκεται «κολλημένη» στον βαθμολογικό βυθό της EuroLeague με ρεκόρ 3-13 ύστερα από 16 παιχνίδια. Στις 9 πρώτες αγωνιστικές η Ζάλγκιρις μέτρησε ισάριθμες ήττες και χρειάστηκε να εισέλθουμε στην 10η προκειμένου να πανηγυρίσει το πρώτο της ροζ φύλλο! Οι Λιθουανοί είχαν... σπάσει το ρόδι κόντρα στο σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη, πριν από ενάμιση μήνα, στην έδρα τους.

Στο μεσοδιάστημα, είχαν φροντίσει να ενισχυθούν, τόσο λόγω τραυματισμών όσο και φυσικά εξαιτίας της άκρως προβληματικής τους εκκίνησης. Το ζήτημα, βέβαια, είναι εάν οι προσθήκες στις οποίες προχώρησαν οι Λιθουανοί εντός του Νοεμβρίου ήταν επαρκείς ώστε να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα. Ως τώρα, οι «παρεμβάσεις» που έγιναν δεν έχουν δυναμώσει το σύνολο του Γιούρε Ζντοβτς, το οποίο κινείται στα ίδια - χαμηλά - επίπεδα.

Οι νεοφερμένοι Ουέμπστερ, Ντράγκιτς και Μινιότας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν έχουν γίνει αισθητοί στο επαρκές δείγμα αγώνων που έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

Τάι Ουέμπστερ

Η πρόωρη αποχώρηση του Εμάνουελ Μούντιε δημιούργησε χώρο στο backcourt για την έλευση του 26χρονου Νεοζηλανδού γκαρντ. Ο Ουέμπστερ (1.93μ.) κοντεύει να κλείσει δίμηνο στο Κάουνας, ωστόσο δεν έχει δικαιολογήσει ακόμη τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε.

Σε 8 εμφανίσεις μέχρι στιγμής στην EuroLeague, ο χρόνος συμμετοχής του περιορίζεται στα 13:11 λεπτά. Η προσφορά του σε αριθμούς ερμηνεύεται μέσω των 5.5 πόντων του και των 1.8 ασίστ, επιδόσεις σίγουρα μακρινές από αυτές που θα προσδοκούσε ο Γιούρε Ζντοβτς.

5

Όσο για τα ποσοστά του; Με 46% στο δίποντο και 27% στο τρίποντο, ο Ουέμπστερ δείχνει πως ακόμη στερείται ρυθμού και δυσκολεύεται αισθητά να βρει σταθερότητα και διάρκεια.

Ζόραν Ντράγκιτς

Ούτε ο 32χρονος Σλοβένος διεθνής έχει καταφέρει να αναβαθμίσει την περιφέρεια της Ζάλγκιρις. Παρά την εμπειρία των 150+ αγώνων στο κορυφαίο επίπεδο, ο Ντράγκιτς κινείται σε πολύ ρηχά νερά, μετρώντας 3.9 πόντους κι 1.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά 13 λεπτά

Πέρσι, στην Μπασκόνια, μπορεί να μην ήταν... πρώτο βιολί, όμως με 8.5 πόντους κι 1.6 ριμπάουντ ήταν ένας συνεπής ρολίστας. Συν τοις άλλοις, φέτος σουτάρει με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά (32% διπ., 25% τριπ., 70% βολές) και μόλις μια φορά σε 9 εμφανίσεις ήταν διψήφιος.

5

Ενδεχομένως το γεγονός πως ήταν για πέντε μήνες δίχως ομάδα και δεν έκανε προετοιμασία να παίζει τον ρόλο του, αλλά σε κάθε περίπτωση ο έμπειρος γκαρντ-φόργουορντ δεν έχει δείξει ως τώρα πως μπορεί να προσφέρει το... κάτι παραπάνω στον λιθουανικό σύλλογο.

Ρεγκιμάντας Μινιότας

Η τρίτη και τελευταία mid-season προσθήκη της πρωταθλήτριας Λιθουανίας έχει... τοπικό άρωμα. Ο Μινιότας, πρώην παίκτης της Μπιλμπάο αλλά και «παιδί» των Ακαδημιών της Ζάλγκιρις, έφτασε στο Κάουνας στα μέσα Νοεμβρίου ως μια ακόμη λύση στην frontline.

Ο 25χρονος φόργουορντ (2.08μ.) έχει εμφανιστεί σε 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια, καταγράφοντας στη στατιστική του 2 πόντους κι 1 ριμπάουντ ανά περίπου 6 λεπτά. Είναι φανερό σε αυτό το πρώτο του διάστημα στην ομάδα πως μόνον ως συμπληρωματικός μπορεί να λειτουργήσει.

Στο εγχώριο πρωτάθλημα τα πηγαίνει κάπως καλύτερα (6π., 3.3ρ., 1.3α., 13'), χωρίς πάντως να έχει μπει... για τα καλά στο ροτέισον.

Ο Μινιότας είναι σε καλή ηλικία, γηγενής και ξέρει τον σύλλογο, αλλά η αλήθεια είναι πως πέραν κάποιων σποραδικών λεπτών, δεν είναι έτοιμος για το step up στην καριέρα του.

@Photo credits: euroleague.net

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.