Λοβέρν: «Επιστρέφω κανονικά γύρω στα τέλη Ιανουαρίου»

Λοβέρν: «Επιστρέφω κανονικά γύρω στα τέλη Ιανουαρίου»

Newsroom
Λοβέρν: «Επιστρέφω κανονικά γύρω στα τέλη Ιανουαρίου»
Ο 30χρονος παίκτης της Ζαλγκίρις βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης από τον τραυματισμό του και αποκάλυψε τόσο την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σώμα του αυτή τη στιγμή, όσο και την περίοδο επιστροφής του στην αγωνιστική δράση.

Έπειτα από ένα μήνα απουσίας στη Γαλλία όπου χειρουργήθηκε και ακολούθησε ένα μέρος της αποτάστασής του, ο Ζόφρι Λοβέρν έχει επιστρέψει στις εγκαταστάσεις της Ζαλγκίρις και μπαίνει σταδιακά σε ρυθμούς προπόνησης.

Ο 30χρονος σέντερ τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Ζενίτ για την 2η αγωνιστική της Euroleague και αναγκάστηκε να μεταβεί στην πατρίδα του, προκειμένου να χειρουργηθεί από ειδικό γιατρό.

Ο Λοβέρν, μίλησε με τον Ρίτις Καζλάουσκας της «Zalgiris Insider» μοιράστηκε τόσο τις σκέψεις του σχετικά με την επιθυμία να επιστρέψει στο γήπεδο, όσο και την συνέχεια της αποθεραπείας του.

«Μου έλειψαν τα πάντα... να είμαι σε μια ομάδα με τα παιδιά, να παίζω. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ για λίγο και έπρεπε να το συνηθίσω, αλλά το να χάσω τους συμπαίκτες μου είναι κάτι άλλο» είπε, αρχικά ο Λοβέρν και συνέχισε: «Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και αρχίζω ήδη να προπονούμαι για να αποκτήσω και να διατηρήσω τη φόρμα μου, θα εκμεταλλευτώ αυτόν τον χρόνο».

Μάλιστα, τόνισε και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σώμα του, λέγοντας: «Η κινητικότητα και η ευκινησία αυξάνονται κάθε εβδομάδα, αυτή τη στιγμή η δεξιά και η αριστερή πλευρά κινούνται σχεδόν πανομοιότυπα, μόνο σε δύναμη υστερεί το χειρουργημένο χέρι. Αυτό υπάρχει στο δεύτερο μέρος της αποκατάστασης, οπότε όλα είναι φυσιολογικά».

Όσον αφορά το επόμενο στάδιο, ο παίκτης της Ζαλγκίρις αναφέρθηκε στο πότε θα επανεκτιμήσουν το επίπεδό του οι γιατροί στη Γαλλία: «Σε περίπου τρεις εβδομάδες, περίπου 2 μήνες μετά την επέμβαση, θα επανεξετάσουν το οστό. Πήραν μέρος του οστού για να... διορθώσουν. Αυτή η ακτινογραφία πρέπει να γίνει για να δούμε αν όλα βαίνουν καλώς».

Αν ναι, θα ξεκινήσω τη διαδικασία ενδυνάμωσης του σώματος ένα μήνα μετά τα αποτελέσματα και θα μπορέσω να παίξω ξανά. Έτσι θα μπορούσα να επιστρέψω γύρω στα τέλη Ιανουαρίου», αποκάλυψε ο Λοβέρν.

Ενώ ολοκλήρωσε την συνέντευξή του, λέγοντας: «Το μέρος, όπου έκανα χειρουργική επέμβαση, είναι η καλύτερη κλινική τραυματισμών στον ώμο στη Γαλλία, και αυτός ο χειρουργός κάνει πολλές επεμβάσεις σε παίκτες ράγκμπι - είναι μία τυπική διαδικασία για αυτούς. Και οι παίκτες επιτρέπεται να παίξουν μετά από 3 μήνες, οπότε πιστέψτε με, αν οι παίκτες του ράγκμπι αγωνιστούν μετά από 3 μήνες, θα πρέπει να παίξω κι εγώ».