Ολυμπιακός: Συμφώνησε με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (vids)

Ολυμπιακός: Συμφώνησε με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (vids)

Ολυμπιακός: Συμφώνησε με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (vids)
O πρώην γκαρντ της Μακάμπι Τελ Αβίβ (25 χρ., 1.96 μ.) θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Για ένα έτος η συμφωνία.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ συμφώνησε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενισχύοντας την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι δύο πλευρές ήταν σε επαφές τις τρεις τελευταίες ημέρες, μετά την επιθυμία που εξέφρασε ο Ματ Τόμας να περιμένει προτάσεις από το ΝΒΑ.

Η συμφωνία είναι για μία σεζόν, μετά από επιθυμία του παίκτη, με την αμοιβή του να φτάνει στις 800.000 δολάρια. Αυτό που μένει είναι να στείλει το συμβόλαιό του υπογεγραμμένο, κάτι που θα συμβεί τις επόμενες ώρες και τότε ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει επίσημα την απόκτησή του.

Πλέον, ο Ολυμπιακός ψάχνει ένα τριάρι, καθώς δεν θα προχωρήσει με την περίπτωση του Τάισον Κάρτερ, αφού έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Ντόρσεϊ.

Το ΝΒΑ και η Ευρώπη

O Ντόρσεϊ, απόφοιτος του Όρεγκον, δοκίμασε την τύχη του στο ΝΒΑ δύο φορές. Την πρώτη με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς (2017-2019) και τη δεύτερη με εκείνη των Μέμφις Γκρίζλις (2019).

Με τους Χοκς αγωνίστηκε σε 83 αγώνες, ενώ με τους Γκρίζλις 29, έχοντας 6.7 πόντους, 1.3 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ στην παρουσία του στο ΝΒΑ.

Ο δρόμος τον οδήγησε στην Ευρώπη, υπό την καθοδήγηση ενός πρώην «ερυθρόλευκου», του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Εκεί ο Ελληνοαμερικός γκαρντ αγωνίστηκε για δύο σεζόν (62 αγώνες), μετρώντας 10.6 πόντους (με 39.2% στα τρίποντα), 2.6 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ.