Παναθηναϊκός: Το Top-5 της πράσινης ζωής του Παπαπέτρου (pics)

Παναθηναϊκός: Το Top-5 της πράσινης ζωής του Παπαπέτρου (pics)

Παναθηναϊκός: Το Top-5 της πράσινης ζωής του Παπαπέτρου (pics)
Το Gazzetta κάνει rewind στην τριετία του Ιωάννη Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό: Η μετακίνηση από τον Ολυμπιακό, οι τίτλοι, το... περιβραχιόνιο, η μυθική εμφάνιση με την Άλμπα Βερολίνου και η ανανέωση.

Η τελευταία σημείωση σε ό,τι αφορά τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό ήταν η ανανέωση της συνεργασίας του με τους «πράσινους» για άλλα δυο χρόνια. Μια ανανέωση ισάξια με... μεταγραφή αεροδρομίου, από τη στιγμή που οι νταμπλούχοι Ελλάδας κράτησαν τον αρχηγό τους, ο οποίος θα ηγείται της νέας προσπάθειας με τον Δημήτρη Πρίφτη στην άκρη του πάγκου. Ο διεθνής φόργουορντ έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με το «τριφύλλι» και το Gazzetta θυμίζει τις πιο σημαντικές στιγμές αυτής της διαδρομής.

Από τα ερυθρόλευκα στα πράσινα

Το καλοκαίρι του 2018 κι έπειτα από μια πενταετία στον Ολυμπιακό όπου κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ελλάδας (2015 & 2016), ο Ιωάννης Παπαπέτρου πήρε τα ταλέντα του και μετακόμισε στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ο τότε κόουτς των «πράσινων», Τσάβι Πασκουάλ ήθελε από την πρώτη στιγμή τον διεθνή φόργουορντ, βλέποντας στο πρόσωπό του τον παίκτη που μπορούσε να εφαρμόσει το πλάνο του και όλα όσα είχε στο μυαλό του ο Καταλανός προπονητής. Η περίπτωση του Παπαπέτρου είχε έλθει στο προσκήνιο για την Αναντολού Εφές και τη Χίμκι ωστόσο προτίμησε τον Παναθηναϊκό, γνωρίζοντας πως θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του Παπαπέτρου είχε ενημερώσει τους «ερυθρόλευκους» ότι απέρριψε την πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του και ότι δεν επρόκειτο να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Αυτομάτως, χτύπησε... καμπανάκι στις τάξεις του Παναθηναϊκού αφού ήταν γνωστή η πρόθεση του «τριφυλλιού» να κινηθεί για την απόκτησή του. Εν τέλει, η προσφορά του Παναθηναϊκού κάλυψε απόλυτα τον Παπαπέτρου, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Παπαπέτρου

Οι τίτλοι

Έπειτα από τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα Ελλάδας. Η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2019, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν του ΠΑΟΚ με σκορ 79-73 και κατέκτησαν το Κύπελλο στα «Δυο Αοράκια», εκεί όπου ο Έλληνας φόργουορντ είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά». Εκείνη η χρονιά ολοκληρώθηκε με double, αφού ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε και το πρωτάθλημα με sweep στη σειρά των τελικών της Basket League με τον Προμηθέα Πάτρας. Η σεζόν 2019-20 διεκόπη οριστικά εν μέσω πανδημίας, εντούτοις το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την ανάδειξη του Παναθηναϊκού σε πρωταθλητή έπειτα από ομόφωνη ψηφοφορία των εκπροσώπων των ομάδων -πλην του «τριφυλλιού». Φέτος ο Παναθηναϊκός έκανε ξανά το double. Αρχικώς, επικράτησε του Προμηθέα Πατρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με σκορ 91-79 έχοντας ως MVP τον Παπαπέτρου, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ οι «πράσινοι» έγραψαν τον ιδανικό επίλογο στη σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα με 3-1 νίκες στη σειρά με το Λαύριο.

Παπαπέτρου 2

Ο αρχηγός

Ο Νικ Καλάθης έκλεισε τον κύκλο του στον Παναθηναϊκό έπειτα από δυο θητείες (2009-12, 2015-20), έξι πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας, αποχωρώντας το περσινό καλοκαίρι για να παίξει στην Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Έτσι, λοιπόν το... περιβραχιόνιο κατέληξε στον Παπαπέτρου, ο οποίος ανέλαβε μια ξεχωριστή ευθύνη στον Παναθηναϊκό, διαδεχόμενος τους Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Ίαν Βουγιούκα και Νικ Καλάθη που είχαν τον ρόλο του αρχηγού τα τελευταία χρόνια. ««Νιώθω πάρα πολύ καλά ως νέος αρχηγός του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που το δουλεύω και το έχω ονειρευτεί από μικρός. Βρίσκομαι σε αυτό το σημείο σήμερα και είμαι πραγματικά ευγνώμων για τους ανθρώπους που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία. Είμαι έτοιμος να κάνω το μέγιστο με αυτή την ευκαιρία που έχω στα χέρια μου» είχε αναφέρει επί του θέματος ο Παπαπέτρου ως νέος κάπτεν του «τριφυλλιού».

Καλάθης

Τα έξι ρεκόρ καριέρας με την Άλμπα

Στις 14 Νοεμβρίου 2019, ο συγκλονιστικός Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε έξι ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague και ισοφάρισε ένα ρεκόρ ομάδας στον εντός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου, εκεί όπου οι Γερμανοί επικράτησαν με 105-106 για την 8η αγωνιστική της regular season. Ο Παπαπέτρου... σμπαράλιασε τα κοντέρ σημειώνοντας έξι career-highs σε πόντους (39), εύστοχα δίποντα (9/10), εύστοχα και εκτελεσμένα τρίποντα (6/12), ranking (41) και λεπτά συμμετοχής (49')! Παράλληλα, έκανε και ρεκόρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, καθώς ξεπέρασε τους 36 πόντους του Γιάκα Λάκοβιτς σε ματς με τη Μπένετον τον Μάρτιο του 2004. Τότε ο Σλοβένος είχε 5/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 14/16 βολές σε 43 λεπτά. Επίσης, έσπασε και το ρεκόρ πόντων Έλληνα παίκτη στην EuroLeague, ήτοι από τη σεζόν 2000-01, ξεπερνώντας τους 37 που είχε πετύχει ο Νίκος Χατζής σε αγώνα ΑΕΚ - Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 2 Δεκεμβρίου του 2004 στο Γαλάτσι.

Η ανανέωση

Από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Παπαπέτρου ολοκληρώθηκε και ο διεθνής φόργουορντ βγήκε στην αγορά των free agents, προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό ήταν η ανανέωση της συνεργασίας του με τον αρχηγό του. Ο Ντίνος Μήτογλου συνεχίζει πλέον στην Αρμάνι Μιλάνο, ωστόσο οι «πράσινοι» κράτησαν τον Νεμάνια Νέντοβιτς ως το 2023 και το μεσημέρι της Κυριακής 11/7, ανακοίνωσαν την πιο σημαντική κίνηση της offseason με την παραμονή του αρχηγού τους. Ο Παπαπέτρου προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του έχοντας 12.1 πόντους κατά μέσο όρο, 4.1 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ σε 27 ματς της EuroLeague (26 ως βασικός) και πλέον θα συνεχίσει να ηγείται του «τριφυλλιού» που κάνει restart με τον Δημήτρη Πρίφτη στην άκρη του πάγκου...