Λέικερς για repeat και οι πιο βελτιωμένοι της free agency! (pics)

Νίκος Καρφής
Λέικερς για repeat και οι πιο βελτιωμένοι της free agency! (pics)

bet365

Πολλές ομάδες κινήθηκαν εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια της offseason και το Gazzetta Weekend Journal στέκεται στις 5 που ξεχώρισαν με τις κινήσεις τους.

Έγιναν πραγματάκια στην offseason και το τοπίο του ΝΒΑ έχει αλλάξει. Αρκετές ομάδες θέλουν προσπάθησαν να ανεβούν επίπεδο, μπαίνοντας με μεγάλες φιλοδοξίες στη σεζόν που έρχεται.

Ορισμένα franchises έκλεψαν την παράσταση με τις κινήσεις τους και το Gazzetta Weekend Journal στέκεται στα 5 που ξεχώρισαν.

Οι href="https://www.gazzetta.gr/stili/paraskinia/nva/los-angeles-lakers" target="_blank">Λέικερς που δείχνουν πανίσχυροι και οι υπόλοιποι κερδισμένοι της free agency. Πάμε να δούμε το TOP 5.

id="head-0">5. Σέλτικς

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2020/11/hhh.jpg" style="width: 800px; height: 450px;">

Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν όλος ο κόσμος στεκόταν στους σέντερ των Σέλτικς και τόνιζε πως αν είχε κάτι καλύτερο από τους Καντέρ και Τάις για αυτή τη θέση, ίσως και να έφταναν στον τίτλο.

Οι Κέλτες έκαναν αυτό που έπρεπε και έκλεισαν την τρύπα, κάνοντας μια εξαιρετική κίνηση με την απόκτηση του href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1535838/seltiks-diplo-mpam-piran-tompson-kai-tigk-pic" target="_blank">Τρίσταν Τόμπσον αντί 19 εκατ. δολαρίων για 2 χρόνια. Η Βοστώνη έβαλε στη σύνθεση της έναν εξαιρετικό ριμπάουντερ που μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις στη ρακέτα και στο σκοράρισμα αν αξιοποιηθεί σωστά.

Επιπλέον οι Κέλτες αντικατέστησαν τον Ουαναμέικερ που πήγε Ουόριορς με τον… μπαρουτοκαπνισμένο Τζεφ Τιγκ που έρχεται στην πόλη για να δώσει ανάσες στον Κέμπα Ουόκερ (είναι off για το ξεκίνημα της σεζόν) και να προσφέρει ποιοτικά λεπτά στον Στίβενς ερχόμενος από τον πάγκο.

Οι Σέλτικς έφτιαξαν μια ισχυρή πεντάδα με Κέμπα, Σμαρτ, Μπράουν, Τέιτουμ και Τόμπσον και στοχεύουν στην κορυφή.

4. Σίξερς

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2020/11/55.jpg" style="width: 800px; height: 450px;">

Η Φιλαδέλφεια κέρδισε τη μάχη από Πέλικανς και Μπλέιζερς που επίσης ενισχύθηκαν αρκετά και βρίσκεται στην πεντάδα.

Η Φιλαδέλφεια έβαλε στις τάξεις ένα από τους κορυφαίους σουτέρ του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, τον href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1534807/nba-stoys-sixers-o-seth-kari-stoys-maveriks-o-ritsarntson-pic" target="_blank">Σεθ Κάρι που είναι και ο γαμπρός του Ντοκ Ρίβερς. Δίπλα του στην περιφέρεια πρόσθεσε τον Ντάνι Γκριν που πέρυσι πήρε το 3ο πρωτάθλημα της καριέρας του με τους Λέικερς.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Τέρανς Φέργκιουσον, στον οποίο δεν δόθηκε μεγάλη σημασία, αλλά ξεκινούσε βασικός στην πεντάδα των Θάντερ. href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1536844/haoyarnt-ehei-allaxei-6-omades-se-6-hronia-pic" target="_blank">Τέλος απέκτησαν τον Ντουάιτ Χάουαρντ για να ξεκουράζει τον ηγέτη Τζοέλ Εμπίντ. Ο Superman έδειξε στους Λέικερς που μπορεί να κάνει αρκετές δουλειές πάνω στο παρκέ και να… σπάσει τα νεύρα των αντιπάλων όπως έκανε στον Γιόκιτς.

Στην ομάδα παρέμεινε και ο Μπεν Σίμονς που συνεχίζει το περίφημο trust the process μαζί με τον Εμπίντ.

3. Σανς

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2020/11/pathl.jpg" style="width: 800px; height: 450px;">

Οι Σανς έκαναν απίθανα πράγματα πέρυσι στο restart, αλλά έχασαν για λίγο τα playoffs. Στο Φοίνιξ το πήραν απόφαση πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση για να βοηθήσουν επιτέλους τον παικταρά Μπούκερ να παίξει στα playoffs.

href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1534007/nva-o-kris-pol-stoys-sans-o-roympio-stin-oklahoma-pic-vid" target="_blank">Η πιο ηχηρή κίνηση ακούει στο όνομα Κρις Πολ, ο οποίος πήγε στην Αριζόνα για να φτιάξει ένα απίθανο δίδυμο με τον Ντέβιν και να βάλει την ομάδα στην postseason μετά από αρκετό καιρό.

href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1535734/nva-stoys-sans-gia-3-hronia-kai-30-ekatommyria-o-kraoynter-pic" target="_blank">Προσθήκη-κλειδί είναι και η απόκτηση του Τζέι Κράουντερ, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν εντυπωσιακός με τους Χιτ, όπου έφτασε μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ. Ο Κράουντερ αποτελεί εκ των κορυφαίων 3 and D specialists,δηλαδή παικτών που είναι εξαιρετικοί σε άμυνα και τρίποντο.

Tέλος ανανέωσε τον Ντάριο Σάριτς που δίνει σημαντική βοήθεια στη θέση του power forward.

2. Χοκς

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2020/11/vogie.jpg" style="width: 800px; height: 450px;">

Είχε έρθει η στιγμή για να ανέβει επίπεδο η ομάδα και βάλουν καλούς και έμπειρους παίκτες δίπλα στους Τρει Γιανγκ και Τζον Κόλινς. Και ο GM Τράβις Σλενκ έκανε καλή δουλειά.

href="https://www.gazzetta.gr/tag/gkalinari-ntanilo" target="_blank">Τα… γεράκια απέκτησαν τον Ντανίλο Γκαλινάρι , ενώ έκαναν το colpo grosso με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που ήταν περιζήτητος στη free agency. Ο Σέρβος ταιριάζει απόλυτα με τον Τρέι Γιανγκ και όλοι περιμένουν να δουν τη συνεργασια τους στο γήπεδο.

Μεγάλη αναβάθμιση και στα γκαρντ, αφού κατέφτασε ο 2 φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ και εξαιρετικός γκαρντ, href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1536445/episimo-stoys-hoks-o-ronto-pic" target="_blank"> Ραζόν Ρόντο, αλλά και ο Κρις Νταν που θα δώσει λύσεις στην άμυνα και θέλει να… αναγεννήσει την καριέρα του. Μπορεί να δούμε κι άλλες 1-2 κινήσεις από τα γεράκια, ωστόσο με τις κινήσεις που έγιναν, οι Χοκς μετά από χρόνια διεκδικούν θέση στα playoffs και θα έχει ενδιαφέρον να τους δεις να πατούν παρκέ.

1. Λέικερς

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2020/11/11.jpg" style="width: 800px; height: 450px;">

Οι λιμνάνθρωποι έχουν κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής με τις κινήσεις τους στη free agency, προσπαθώντας να δυναμώσουν για να κάνουν το repeat. Αρχικά κατάφεραν να πάρουν με ανταλλαγή τον πολύτιμο href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1534809/leikers-kai-typika-limnanthropos-o-srenter-pic" target="_blank">Σρέντερ που πέρυσι ήταν 2ος στην ψηφοφορία για τον 6ο παίκτης της σεζόν. Φυσικά απέκτησαν και τον καλύτερο έκτο παίκτη, href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1535496/apo-toys-klipers-stoys-leikers-o-montrezl-harel" target="_blank">Μοντρέζλ Χάρελ, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα τους Κλίπερς.

Χάουαρντ και ΜακΓκί έφυγαν για άλλες πολιτείες, ωστόσο εκτός του Χάρελ ήρθε και ο πρωταθλητής του 2019 με τους Ράπτορς, href="https://www.gazzetta.gr/basketball/nba/article/1536656/leikers-ypegrapse-o-gkasol-dietes-53-ekat-dolarion-pic" target="_blank"> Μαρκ Γκασολ. Σημαντική προσθήκη και του Ουές Μάθιους από τους Μπακς που αναπλήρωσε το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ντάνι Γκριν.

Φυσικά έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα με τα max συμβόλαια που υπέγραψαν οι ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις, ενώ κράτησαν τον πολύτιμο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ.

Οι Λέικερς βελτιώσαν σε μεγάλο βαθμό τον πάγκο, ενώ δεν έχασαν κανέναν βασικό στέλεχος της ομάδας, προσθέτοντας εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ. Είναι και φέτος το μεγάλο φαβορί για τίτλο.

* Για λίγο δεν μπήκαν στην πεντάδα οι Πέλικανς με τους Μπλέιζερς.

 

Τελευταία Νέα