Παπαγιάννης: «Παιχνίδι... μάθημα, έπρεπε να βγω μπροστά!»

Νίκος Καρφής
Παπαγιάννης: «Παιχνίδι... μάθημα, έπρεπε να βγω μπροστά!»
Ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στη Μπάγερν, Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στη Euroleague Greece και στάθηκε στην ενέργεια που έβγαλε η ομάδα, την άμυνα του 2ου ημιχρόνου, τον Μονρό, ενώ τόνισε πως έπρεπε να βγει μπροστά για να βοηθήσει τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν πτοήθηκε από τα 6/8 τρίποντα και το +9 της Μπάγερν στο τρίτο δεκάλεπτο, έμεινε ψύχραιμος και πέτυχε μια μεγάλη νίκη για να συνεχίσει να παλεύει με εξαιρετικές πιθανότητες για την 8άδα.

Ο παίκτης που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς με την εξαιρετική δουλειά του και την ενέργεια που έβγαλε ειδικά στην άμυνα ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο Βig Papa μέτρησε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 μπλοκ (ρεκόρ καριέρας), σκεπάζοντας τα δύο καλάθια και παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο 2ο ημίχρονο πάνω στον πρώην NBAer Γκρεγκ Μονρό.

Μετά το ματς ο Ρικ Πιτίνο τον αποθέωσε τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στη συνέντευξη Τύπου, δείχνοντας πόσο ικανοποιημένος έμεινε από αυτά που είδε.

Mετά το ματς ο Έλληνας σέντερ μίλησε στη Euroleague Greece και στάθηκε στην άμυνα που έπαιξε η ομάδα του στο 2ο ημίχρονο, στην ενέργεια που έβγαλε, ενώ ανέφερε πως έπρεπε να κάνει το βήμα μπροστά.

Δεν ξέχασε να αναφερθεί στην μάχη με τον Γκρεγκ Μονρό και την απόκτηση του Άντι Ράουτινς.

Οι πράσινοι άλλαξαν τα πράγματα στην άμυνα και από τους 53 που δέχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, η Μπάγερν σκόραρε μόλις 24 στο δεύτερο. Ο Ρικ Πιτίνο πάντα στέκεται στην σπουδαιότητα της άμυνας σε δηλώσεις, με τον «Big Papa» να σχολιάζει επί του θέματος. «Μας είχε πει από την αρχή να φύγουμε στον αιφνιδιασμό μέσα από την άμυνα μας. Παρόλα αυτά στο τρίτο δεκάλεπτο, η Μπάγερν έδωσε ένα πάρα πολύ καλό εαυτό της. Έβαλε πάρα πολλά τρίποντα. Εμείς προσπαθήσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο και ειδικά στο τέταρτο να παίξουμε όσο πιο καλύ άμυνα μπορούμε, να τους χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους και να πάμε στο επιθετικό ριμπάουντ που είναι πολύ βασικό κομμάτι για μας. Πήραμε μια καλή νίκη».

Οι Βαυαροί πήραν φωτιά στο τρίτο δεκάλεπτο με 6/8 τρίποντα, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέδρασε εξαιρετικά, έδειξε χαρακτήρα και έφερε το ματς πάλι στα μέτρα του. Ο Παπαγιάννης μίλησε για την αντίδραση της ομάδας του: «Αυτό που κράτησε στο παιχνίδι ήταν η ενέργεια μας. Παρόλο που κάναμε κάποια λάθη στο 2ο δεκάλεπτο, η ενέργεια μας ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος. Δώσαμε μάχες και ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για το τι μπορούμε να κάνουμε σαν ομάδα.

Ο σέντερ των πρασίνων κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Γκρεγκ Μονρό, έναν παίκτη με σημαντική καριέρα στο ΝΒΑ. Κέρδισε όλες τις μάχες στο 2ο ημίχρονο, τον... κέρασε τάπες και γενικότερα ήταν καταλύτης στην νίκη της ομάδας του Πιτίνο. Ο Γιώργος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζει τέτοιους παίκτες. «Το έχω πει και άλλες φορές μέσα στην εβδομάδα όπως και οι συμπάικτες μου. Έπρεπε να βγω μπροστά. Έπρεπε να ανεβάσω την άμυνα μου, να κάνω παραπάνω τάπες και ριμπάουντ. Να βοηθάω την ομάδα μέσα από την άμυνα. Σήμερα πιστεύω το έκανα σε έναν καλό βαθμό, αλλά είναι μόνο η αρχή».

Για τα 2 εντός έδρας ματς που ακολουθούν με Ζαλγκίρις και Βιλερμπάν και τη δυνατότητα να χτίσει σερί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, είπε: «Στο βασικότερο κομμάτι που θα πρέπει να χτίσουμε είνα η ενέργεια που δείξαμε σήμερα. Ανεξάρτητα από τα λάθη, αν έχεις ενέργεια, μπορείς να κερδίσεις και να πάρεις ματς και ας μην πηγαίνεις καλά στην άμυνα. Να πηγαίνεις φάση με φάση, είναι ένα πολύ καλό μάθημα που δεν κάναμε στα προηγούμενα ματς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ξεχωριστά στη Ζαλγκίρις του Σάρας Γιασικεβίτσιους: «Η Ζαλγκίρις θα έρθει 100% προετοιμασμένη, όπς πρέπει να είμαστε και εμείς. Μια ομάδα που δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη του. Θέλουμε τον κόσμο να είναι στο ΟΑΚΑ, να μας βοηθήσει όπως κάνει πάντα. Πρέπει να συνεχίσουμε με ένα σερί».

Στο τέλος σχολίασε και την απόκτηση του Άντι Ράουτινς: «Είναι αρχή ακόμα. Τον καλωσορίσαμε με την καλύτερη υποδοχή χθες και θέλουμε να είναι υγιής. Σίγουρα θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό».