Παπαγιάννης: Εκτόξευση σε... δύο εβδομάδες!

Παπαγιάννης: Εκτόξευση σε... δύο εβδομάδες!

Γιώργος Κούβαρης
Παπαγιάννης: Εκτόξευση σε... δύο εβδομάδες!
Ο Γιώργος Παπαγιάννης πραγματοποιεί το δικό του... ξεπέταγμα τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχοντας πάρει τον ρόλο του βασικού σέντερ στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ! Τρομακτική άνοδος στους αριθμούς του, τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων!

Ποιος να το έλεγε και ποιος να το περίμενε... Βάσει της συνολικής εικόνας του Γιώργου Παπαγιάννη, κανείς δεν πόνταρε ότι θα έφτανε ο Μάρτιος και ο 21χρονος σέντερ θα αποτελούσε την βασική «κολόνα» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ! Και να, που έγινε!

Στο διάστημα που μεσολάβησε, ο παίκτης των «πρασίνων» δούλευε εντατικά και περίμενε καρτερικά τη δική του σειρά για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Και μόλις του δόθηκε, δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη! Έχοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του Ρικ Πιτίνο, ο Γιώργος Παπαγιάννης κατάφερε να αποτελέσει σημείο αναφοράς της ομάδας, ειδικά στα δύο εκτός έδρας ματς της EuroLeague όπου οι «πράσινοι» σημείωσαν και ισάριθμες νίκες με Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα αντίστοιχα.

Μοναδικό ψεγάδι του «Big Papa» το οποίο υπογράμμισε και ο Αμερικανός προπονητής την προηγούμενη εβδομάδα; Η παρουσία του στο ματς με το Ρέθυμνο εκτός έδρας, αν και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν μια... παρένθεση. Η αγωνιστική του άνοδος αποτυπώνεται ξεκάθαρα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού τα στατιστικά του εκτοξεύθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες και δεν θυμίζουν ούτε στο ελάχιστο τα νούμερα που είχε τους πέντε προηγούμενους μήνες!

Έχουμε και λέμε: Στην EuroLeague και μέχρι το ματς με την Γκραν Κανάρια, ο Έλληνας σέντερ μετρούσε κατά μέσο όρο 2,1 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 0,4 τάπες σε 16 συμμετοχές ανά 7,9 λεπτά κατά μέσο όρο. Παράλληλα σούταρε με ποσοστό 66,6% έχοντας 16/24 δίποντα. Στο Λας Πάλμας (με Γκραν Κανάρια) και στην Πόλη (με Νταρουσάφακα) είχε 14 πόντους μέσο όρο με 87,5% στα δίποντα (14/16!!!), 8,5 ριμπάουντ και 1,5 μπλοκ ανά 18,2 λεπτά συμμετοχής!

Όσο για την Basket League; Ο αγώνας με τον Πανιώνιο απλά... επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα! Ακόμα και αν συνυπολογίσουμε την αναμέτρηση στο Ρέθυμνο οι μέσοι όροι του είναι 9 πόντοι, 6,5 ριμπάουντ, 2 τάπες σε 18,2 λεπτά. Στα 14 προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Παπαγιάννης είχε κατά μέσο όρο 3,6 πόντους, 3,3 πόντους και 0,7 τάπες ανά 8,1 λεπτά.

Φυσικά το ζητούμενο για τον «Big Papa» δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από τη συνέχεια και τη συνέπεια που θα έχει...