Μάντζαρης: «Για να είμαστε πρώτοι κάτι κάνουμε καλά»

Αντωνία Σπανού
Μάντζαρης: «Για να είμαστε πρώτοι κάτι κάνουμε καλά»
Μετά από 16 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην Euroleague και ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε γι' αυτό στην Euroleague Greece, σχολίασε τραυματίες και... επιστροφές, ενώ χαρακτήρισε μακρινές τις σκέψεις για το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, πήρε την νίκη με 87 – 80, αλλά στο τέλος φάνηκε να χάνει την συγκέντρωση του.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψε από τραυματισμό, έμεινε στο παρκέ για 27' λεπτά και 26'', για να καλύψει το κενό του Μπράιν Ρόμπερτς και έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 8 πόντους , 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ μάζεψε και 16 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Έλληνας γκαρντ σχολίασε στην Euroleague Greece την χαλάρωση που επέδειξε ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Αρμάνι, εξήρε τη καλή εμφάνιση για 35 λεπτά, σχολίασε τραυματισμούς και επιστροφές, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι δεν σημαίνει τίποτα η... πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά όσα έφεραν τον Ολυμπιακό εκεί πρέπει να συνεχιστούν μέχρι και το πλεονέκτημα.

«Σε άλλα ματς μπορεί να πληρώσουμε την χαλάρωση»

«Στην γενικότερη εικόνα είχαμε μια αρκετά καλή εμφάνιση και στις πλευρές του γηπέδου και επιθετικά και αμυντικά. Για 35 λεπτά ήμασταν αυτοί που έπρεπε, ελέγξαμε τον ρυθμό, γυρίσαμε καλά την μπάλα, σκοράραμε, τρέξαμε αλλά όλα άλλαξαν τα τελευταία 5 λεπτά.

Χαλαρώσαμε κακώς και είδαμε από πρώτο χέρι πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι η Αρμάνι Μιλάνο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, το ξέρουμε καλά αυτό, έχει καταφέρει να γυρίσει ματς από 15 – 17 πόντους μέσα σε 2 λεπτά. Παρόλα αυτά δεν μας στοίχισε, αλλά πρέπει να το προσέξουμε πολύ αυτό γιατί σε άλλα ματς μπορεί αν το πληρώσουμε».

«Να είμαστε όλοι μαζί, να δείξουμε τον ταβάνι μας»

Μόλις χθες (5/1) επέστρεψε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης και άλλοι δύο στο ρόστερ του Ολυμπιακού (Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ) , οι τραυματισμοί δεν τελειώνουν, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

«Σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο αυτό που συμβαίνει με τους τραυματισμούς, αλλά είναι κάτι που δεν μπορείς να το υπολογίσεις. Ο τραυματισμός είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι όσοι είμαστε εδώ πέρα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να καλύπτουμε με τον καλύτερο τρόπο τα κενά αυτών που λείπουν και να δίνουμε το κάτι παραπάνω. Αυτό πιστεύω είναι το σημαντικότερο και μακάρι έχουμε όλοι την υγειά μας, να είμαστε όλοι μαζί για να δείξουμε το πραγματικό ταβάνι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα».

«Δεν έχουμε περιθώρια να έχουμε χρόνο προσαρμογής»

Κάθε εβδομάδα κάποιος επιστρέφει και κάποιος λείπει. Όπως είναι λογικό αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει άπαντες στην ομάδα, αλλά πολυτέλεια δεν υπάρχει. Ο χρόνος και οι υποχρεώσεις πιέζουν, αλλά σύμφωνα με τον Μάντζαρη περιθώρια για χρόνο προσαρμογής δεν υπάρχουν. Όλοι οφείλουν να είναι έτοιμοι καινα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

«Όταν κάθεται ένας παίκτης εκτός για ένα χρονικό διάστημα χρειάζεται περίπου το ίδιο για να βρει τον ρυθμό του. Όμως περιθώρια τέτοια δεν έχουμε, βλέπουμε ότι όποιος γυρνάει οφείλει να είναι ετοιμοπόλεμος να βοηθήσει την ομάδα ανά πάσα στιγμή και αυτό προσπαθεί να κάνει ο καθένας. Σε αυτό το ματς γύρισα εγώ, ο Μιλουτίνοφ και ο Πρίντεζης με τρεις προπονήσεις, στην ουσία δυόμιση και προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ομάδα. Έλειπε ο Ρόμπερτς... την άλλη εβδομάδα ελπίζουμε να επιστρέψει, να είμαστε όλοι και σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

«Το πρόγραμμα είναι βαρύ, το μυαλό μας στον ΠΑΟΚ»

Το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την Basket League, εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπασκόνια, πρωτάθλημα και μετά διπλή αγωνιστική.

«Το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ. Έχουμε πολλά δύσκολα ματς και αρκετά εκτός έδρας, ακολουθεί το ματς στην Πυλαία που ξέρουμε ότι κάθε φορά είναι πολύ δύσκολη έδρα για εμάς, παρόλα αυτά χρειάζεται συγκέντρωση και ετοιμότητα για να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο για να κερδίσουμε το ματς.

Έτσι κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, έτσι θα κάνουμε και στην συνέχεια. Έπειτα ακολουθεί μια πολύ δύσκολη συνέχεια στην Euroleague, που ξεκινάει με την Μπασκόνια. Πάντως για την ώρα το μυαλό είναι στον ΠΑΟΚ και μετά θα δούμε την συνέχεια».

«Μακρινές οι σκέψεις για πλεονέκτημα, κάτι πάντως κάνουμε καλά»

Κλείνοντας, το 2018 βρήκε τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Γίνονται σκέψεις για πλεονέκτημα ή για κάτι παραπάνω;

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι ξεκάθαρος. Παραδέχεται ότι κάτι γίνεται καλά, αλλά για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος.

«Είναι πολύ μακρινές οι σκέψεις ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας και ας βρισκόμαστε στην πρώτη θέση. Η πρώτη ομάδα από την 6η ή την 7η είναι με μόλις 3 ή 4 νίκες διαφορά, οπότε οι ομάδες είναι πολύ κοντά για να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα.

Σίγουρα για να είμαστε πρώτοι κάτι κάνουμε καλά, το θέμα είναι να συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι το τέλος.

Εντάξει είμαστε στο πρώτο μισό πρώτοι, αλλά κανείς δεν πανηγυρίζει με κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε στο τέλος, χρειαζόμαστε καλές εμφανίσεις για να τερματίσουμε στην υψηλότερη θέση, να κατακτήσουμε το πλεονέκτημα και να εξαρτάται από εμάς για το αν θα βρεθούμε στο Final 4».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.