Ολυμπιακός - Αρμάνι 87-80 (pics & vid)

Ολυμπιακός - Αρμάνι 87-80 (pics & vid)
Ο Ολυμπιακός (12-4) έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ για 30' και νίκησε εύκολα την Αρμάνι (4-12) με 87-80. Στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ την Αρμάνι, επιβλήθηκε με 87-80 και απολαμβάνει ξανά την κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ για τρία δεκάλεπτα, έβγαλαν αιφνιδιασμούς, προσέφεραν θέαμα και ικανοποίησαν το κοινό τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το αρχικό πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, είχαν πολλές λύσεις στην επίθεση. Χάρη στη δημιουργία και την εκτέλεση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος στο πρώτο πεντάλεπτο είχε 6 πόντους, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ το σκορ ήταν 14-6 (5’). Η άμυνα των παικτών του Ολυμπιακού με εξαίρεση τον Κέρτις Τζέρελς, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και έτσι η διαφορά πήγε γρήγορα σε διψήφιο αριθμό πόντων (24-13, 8’).

Στην δεύτερη περίοδο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρασε τους παίκτες από τον πάγκο του, αλλά αυτοί έπαιξαν ακόμη καλύτερα. Ο Βασίλης Τολιόπουλος έδωσε δαιμονιώδη ρυθμό και μοίραζε συνεχόμενες ασίστ, και ο Κάιλ Ουίλτζερ με τον 10ο πόντο του έκανε το 37-23 (15’). Ο ρυθμός των Πειραιωτών στην επίθεση έπεσε κάπως (λογικό), ωστόσο η άμυνα ήταν εκεί για να διατηρήσει τη διαφορά σε υψηλό επίπεδο (46-30, 18’).

Ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο σοβαρός και συγκεντρωμένος στο παρκέ και στην τρίτη περίοδο. Στην επίθεση σε κάθε ευκαιρία έτρεχαν στον αιφνιδιασμό, εκμεταλλευόμενοι τις πολύ αργές επιστροφές των Ιταλών στην άμυνα κι έτσι η διαφορά βρέθηκε στο +18 (55-37, 23’). Οι φιλοξενούμενοι με μπάσκετ αλάνας δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το να μειώσουν τη διαφορά στους 13 πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ για δεύτερη φορά στο ίδιο παιχνίδι οι αλλαγές του Σφαιρόπουλου δεν αλλοίωσαν το ρυθμό. Μπορεί να μη σκόραραν, αλλά έβρισκαν αρκετά ελεύθερα σουτ, αν και τον Έλληνα τεχνικό τον ενδιέφερε η δουλειά στην άμυνα. Η Αρμάνι στο τελευταίο τρίλεπτο βρήκε κάποια μακρινά σουτ, μείωσε 77-69 (39’), αλλά μέχρι εκεί.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Καμία σχέση η ποιότητα των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία άμυνα σε αντίθεση με την Αρμάνι, ενώ ήταν ανώτεροι σε τρίποντα (41.7%-30.4%), έδωσαν 23 ασίστ και πήραν εννιά περισσότερα ριμπάουντ (34-25).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίοι του Ολυμπιακού οι Βασίλης Σπανούλης (14π. με 1/2δ, 2/4τρ., 6/7β., 7ασ.) και Κάιλ Ουίλτζερ (15π.).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Τζόρνταν Θίοντορ έμεινε στους 5 πόντους με 2/6 σουτ και δε βοήθησε σε άλλον τομέα.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε από το τρίτο λεπτό κι έπειτα.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε σπουδαία δουλειά με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και κανένα λάθος.

Πολύ καλός κι ο Κώστας Παπανικολάου με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εκπληκτική πάσα του Τολιόπουλου στον αιφνιδιασμό και το κάρφωμα του Κάιλ Ουίλτζερ στην δεύτερη περίοδο.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τη χαλάρωση στο τελευταίο τρίλεπτο κι η Αρμάνι τα 4/20 τρίποντα και την τραγική της άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 48-34, 70-53, 87-80.