Το φετινό EuroCup είναι μια μικρή EuroLeague

Το φετινό EuroCup είναι μια μικρή EuroLeague

Η Μονακό έφτασε πέρσι ως το τέλος της διαδρομής στο EuroCup, σε αυτό που μάλλον ήταν το σημαντικότερο, το πιο πολυκουβεντιασμένο και πολυαναμενόμενο φινάλε για τους Μονεγάσκους που πλέον απολαμβάνουν την παρθενική συμμετοχή τους στην EuroLeague, φέρνοντας στο Πριγκιπάτο παίκτες όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Λέο Βέστερμαν, ο Ουίλ Τόμας και ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Ο δεύτερος τη τάξει θεσμός της EuroLeague Basketball που κάνει τζάμπολ το βράδυ της Τρίτης 19/10 συνδέεται άμεσα με την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στέλνοντας τον νικητή και -υπό προϋποθέσεις τον φιναλίστ στο top επίπεδο. Ό,τι συνέβη δηλαδή πέρσι με την Ούνικς του Δημήτρη Πρίφτη που έφτασε στους τελικούς και προκρίθηκε αυτομάτως στην EuroLeague, μολονότι έχασε τον τίτλο από τη Μονακό. Φέτος, λοιπόν 20 ομάδες από 13 χώρες, μεταξύ αυτών ο Προμηθέας Πατρών θα διεκδικήσουν τη διάκριση σε ένα ανανεωμένο σύστημα διεξαγωγής που συνθέτει το πιο ανταγωνιστικό EuroCup στην ιστορία της διοργάνωσης, έχοντας έντονο το στοιχείο της EuroLeague.

Επί παραδείγματι, η πολυνίκης του θεσμού Βαλένθια επέστρεψε με στόχο τον πέμπτο τίτλο μετά από τις επιτυχίες της το 2003, το 2010, το 2014 και το 2019 ενώ η Παρτιζάν καλείται να επιβεβαιώσει τον τίτλο του γκραν φαβορί που δημιουργεί αυτομάτως η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου και των Κέβιν Πάντερ, Ζακ ΛεΝτέι και Άλεν Σμάιλαγκιτς στο παρκέ. Όσον αφορά τον Προμηθέα Πατρών, οι Αχαιοί θα αγωνιστούν στο EuroCup για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά από τη μετακόμισή τους από το Basketball Champions League, φτάνοντας μάλιστα ως τα προημιτελικά τη σεζόν 2019-20, δίχως όμως να προλάβουν να αγωνιστούν απέναντι στην Τόφας Μπούρσα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Η νέα σεζόν στο EuroCup βρίσκεται προ των πυλών και το Gazzetta παρουσιάζει όσα θέλετε να ξέρετε για τη διοργάνωση.

image

1. Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ο θρύλος του EuroCup

Ο 29χρονος Μαυροβούνιος φόργουορντ/σέντερ αγωνίζεται στη Βαλένθια από το 2012, έχοντας συνδυάσει την παρουσία του στο Fonteta με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη σύγχρονη ιστορία των Ισπανών. Ο Ντούμπλιεβιτς έχει αγωνιστεί οκτώ χρονιές στο EuroCup, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ (1.445) και κορυφαίο ριμπάουντερ (648) στον θεσμό σε 119 συμμετοχές με την Μπουντούτσνοστ και τη Βαλένθια! Κατέκτησε τον τίτλο το 2014 και το 2019, αποτελώντας μέλος της All-EuroCup First Team (2017, '19) και της All-EuroCup Second Team (2012, '14), κερδίζοντας νωρίτερα το back-to-back βραβείο του Rising Star, το 2013 και το 2014.

2. Βαλένθια, η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους

Η Βαλένθια θα αγωνιστεί εκ νέου στο EuroCup με στόχο την άμεση επιστροφή της στην EuroLeague, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο τέσσερις φορές, μεταξύ αυτών στην παρθενική σεζόν της διοργάνωσης, το 2002-03 απέναντι στην Κρκα. Το επανέλαβε το 2010 κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, το 2014 με αντίπαλο την Ούνικς Καζάν και εσχάτως το 2019 με την Άλμπα, κερδίζοντας τα 16 από τα τελευταία 17 παιχνίδια της στο EuroCup! Πλην του Ντούμπλιεβιτς, στο ρόστερ της δεσπόζουν ο ταλαντούχος γκαρντ (και πουλέν του Νίκου Ζήση στην Μπανταλόνα) Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς, ο Βίκτορ Κλαβέρ, ο διεθνής Σλοβένος Κλέμεν Πρέπελιτς, ο Λουί Λαϊμπερί, ο πολύπειρος Σαμ Βαν Ρόσομ και ο Μάρτιν Χέρμανσον.

3. Χάμπουργκ Τάουερς, η μοναδική πρωτάρα του θεσμού

Μεταξύ των 20 ομάδων που θα στηθούν στην αφετηρία του EuroCup 2021-22, δεσπόζει η περίπτωση των Χάμπουργκ Τάουερς. Η γερμανική ομάδα τερμάτισε πέρσι στην έβδομη θέση της κατάταξης στην Bundesliga με ρεκόρ 21-13 ενώ ο προπονητής της, ο 38χρονος Ισπανός Πέδρο Κάγιες λογίζεται ως ένας από τους ανερχόμενους τεχνικούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, κατακτώντας τον τίτλο του Κόουτς της Χρονιάς στη Γερμανία, το 2019. Στο ρόστερ των Χάμπουργκ Τάουερς βρίσκεται ο Τζαμπρίλ Ντουράμ (27χρ., 1μ.83), ο οποίος αγωνίστηκε στην Basket League με το Ρέθυμνο το 2018-19.

4. Καμία ιταλική ομάδα δεν έχει κερδίσει το EuroCup

Η Βίρτους Μπολόνια, η Βενέτσια και η Τρέντο θα εκπροσωπήσουν φέτος την Ιταλία στο EuroCup, εντούτοις καμία ιταλική ομάδα δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο! Αντίθετα, η Ισπανία είναι η χώρα με τις περισσότερες κατακτήσεις, επτά τον αριθμό με τις Βαλένθια (4), Ρεάλ Μαδρίτης (1), Μπανταλόνα (1) και Μάλαγα (1). Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρει η Ρωσία με πέντε κατακτήσεις: Χίμκι (2), Ούνικς (1), Λοκομοτίβ Κουμπάν (1) και Ντιναμό Μόσχας (1). Έπονται η Λιθουανία με τη Ρίτας Βίλνιους (2) και η Τουρκία με τις Γαλατάσαραϊ (1), Νταρουσάφακα (1) ενώ από μια κατάκτηση έχει η Γαλλία με τη Μονακό και το Ισραήλ με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

image

5. Ο back-to-back MVP Μίλος θέλει να τελειώσει τη δουλειά

Η Βίρτους Μπολόνια είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην EuroLeague και η απόκτηση του Μίλος Τεόντοσιτς στις 13 Ιουλίου 2019 επιβεβαίωσε του λόγου του αληθές. Ο Σέρβος γκαρντ αναδείχτηκε MVP της regular season τα προηγούμενα δυο χρόνια, εντούτοις η Βίρτους απέτυχε να ολοκληρώσει την αποστολή. Κι αν την πρώτη σεζόν είχε τη δικαιολογία της οριστικής διακοπής του EuroCup λόγω κορονοϊού, πέρσι αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση με 2-1 νίκες από την Ούνικς Καζάν. Παρεμπιπτόντως, ο Τεόντοσιτς επέκτεινε τη συνεργασία του με την πρωταθλήτρια Ιταλίας ως το 2023.

6. Το ντεμπούτο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Τα προηγούμενα χρόνια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γιγάντωσε τον μύθο του. Με τις εικόνες και τις παραστάσεις του στα παρκέ όλης της Ευρώπης. Με τον χαρακτήρα του. Με τα εννιά πρωταθλήματα Ευρώπης που τον συνοδεύουν. Φέτος ο Ζοτς επέστρεψε στην αγαπημένη του Παρτιζάν και θα κοουτσάρει στο EuroCup για πρώτη φορά στην τεράστια καριέρα του! Εξάλλου, ο στόχος των Σέρβων είναι ξεκάθαρος και διόλου αμφισβητήσιμος. Η επιστροφή στην EuroLeague. Κάτι που μπορεί να συμβεί μέσω του EuroCup ή κατακτώντας την Αδριατική Λίγκα.

7. Η επιστροφή του Σέρτζιο Σκαριόλο μετά από το 2009

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει κοουτσάρει μόνο μια χρονιά στο EuroCup. Ήταν η σεζόν 2008-09, όταν ο Ιταλός προπονητής οδήγησε τη Χίμκι ως τον τελικό όπου ηττήθηκε από τη Λιέτουβος Ρίτας. Στα 60 του χρόνια, κι ενώ στο μεσοδιάστημα κατέκτησε επτά μετάλλια με την εθνική Ισπανίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα και EuroBasket, ο Σκαριόλο συμφώνησε να αναλάβει το project της Βίρτους Μπολόνια, αντικαθιστώντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στην άκρη του πάγκου. Εξάλλου, ο Σκαριόλο ήταν στο σταφ των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Τορόντο Ράπτορς, το 2019.

8. Η πρώτη φορά του Λουίς Κασιμίρο

Ο νέος προπονητής του Προμηθέα Πατρών, Λουίς Κασιμίρο έχει κοουτσάρει οκτώ χρονιές στο EuroCup με πέντε διαφορετικές ομάδες. Την Αλικάντε (2003-04), την Εστουδιάντες (2010-11), τη Σεβίλλη (2014-15), την Γκραν Κανάρια (2016-18) και τη Μάλαγα (2018-21). Φέτος θα το πράξει δουλεύοντας για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του σε ηλικία 61 ετών. «Ο Προμηθέας με έβγαλε από την comfort zone» ανέφερε σχετικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta ο Ισπανός κόουτς, δικαιολογώντας την απόφασή του να προπονήσει εκτός Ισπανίας.

9. Πάντερ, ο πιο ακριβοπληρωμένος ever στο σερβικό μπάσκετ

Έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά στην EuroLeague με την Αρμάνι, ο Κέβιν Πάντερ απέρριψε την πρόταση των Ιταλών για ανανέωση και ακολούθως, ανακοινώθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά από την Παρτιζάν που είναι αποφασισμένη να επιστρέψει στην ελίτ με κάθε κόστος. Όπως μάλιστα ανέφεραν πληροφορίες από τη Σερβία, ο άλλοτε παίκτης του Λαυρίου, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού έγινε εκείνος με το πιο υψηλό συμβόλαιο όλων των εποχών στο σερβικό μπάσκετ, υπογράφοντας στους «ασπρόμαυρους» για δυο χρόνια και 2.5 εκατομμύρια δολάρια!

image

10. Ο Μίτσοφ των 246 συμμετοχών στην EuroLeague

Οι ομάδες της Αδριατικής Λίγκας κινήθηκαν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Μεταξύ αυτών, η ιδιαίτερα φιλόδοξη Μπουντούτσνοστ που στηρίζεται εκ νέου στη δυνατή έδρα της και απέκτησε τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ. Ο 36χρονος Σέρβος φόργουορντ αγωνίστηκε στην Μπουντούτσνοστ την περίοδο 2005-09 και κουβαλάει στις... πλάτες του 246 συμμετοχές στην EuroLeague με τις Κάχα Λαμποράλ, Καντού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ και Αρμάνι Μιλάνο. Από 'κει και πέρα, οι Μαυροβούνιοι απέκτησαν επίσης τον Ντι Τζέι Σίλεϊ και τον άλλοτε φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Τζέικομπ Ουάιλι.

11. Έκπε Γιούντο, ο μεγάλος άτυχος

Η νίκη της Βίρτους Μπολόνια επί της Ντερτόνα για το ιταλικό Supercoppa στις 19/9 επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Έκπε Γιούντο ο οποίος έπεσε στο παρκέ έπειτα από την προσπάθεια του να μαρκάρει τον αντίπαλο του στην κορυφή της ρακέτας σε μια ανύποπτη φάση. Εν τέλει ο Νιγηριανός σέντερ, ο οποίος επέστρεψε φέτος στην Ευρώπη έπειτα από το πέρασμά του από τους Τζαζ και το κινεζικό πρωτάθλημα, υπέστη ολική ρήξη του επιγονατιδικού τένοντα του αριστερού γόνατος, μένοντας επ' αόριστον εκτός δράσης.

12. BCL, Διηπειρωτικό, BCL και τώρα... EuroCup ο Πενιαρόγια

Ο 52χρονος Τζουάν Πενιαρόγια ήταν ο αρχιτέκτονας στο «θαύμα» της Σαν Πάμπλο Μπούργος, οδηγώντας την ομάδα του ισπανικού βορρά στην κατάκτηση δυο συνεχόμενων Basketball Champions League -στην Αθήνα και το Νόβγκοροντ ενώ πανηγύρισε και το Διηπειρωτικό Κύπελλο στο Μπουένος Άιρες, απέναντι στην αργεντίνικη Κίμσα. Τον περασμένο Ιούνιο ο Πενιαρόγια υπέγραψε στη Βαλένθια, αναλαμβάνοντας το rebuilding των «πορτοκαλί» που θα διεκδικήσουν τον πέμπτο τίτλο της ιστορίας τους.

13. Ο Χάντερ βρήκε καταφύγιο στην Μετροπολιτάν

Ο Βινς Χάντερ υπέγραψε στις 3 Ιουλίου την επέκταση του συμβολαίου του με τη Βίρτους Μπολόνια ως το 2023, εντούτοις βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας έπειτα από δυο μέρες και αποδεσμεύτηκε από τους πρωταθλητές Ιταλίας καθώς θα έμενε εκτός δράσης για μερικούς μήνες. Σε κάθε περίπτωση, ο Αμερικανός ψηλός συμφώνησε με τη Μετροπολιτάν, ενισχύοντας τη γαλλική ομάδα στην LNB και το EuroCup. Ο 27χρονος Αμερικανός ψηλός αγωνίστηκε στην ΑΕΚ τη σεζόν 2018-19, κατακτώντας το BCL και το Κύπελλο Ελλάδας.

image

14. Κάνει restart στη Βενέτσια ο Χαραλαμπόπουλος

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε στην επέκταση της συνεργασίας του με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, μολονότι υπήρχε οψιόν ώστε να συνεχίζει να αποτελεί μέλος των «ερυθρόλευκων» για τρίτη σεζόν. Ο 24χρονος διεθνής φόργουορντ έπαιξε πέρσι στα 11 από τα 34 παιχνίδια της regular season στην EuroLeague και φέτος είναι συμπαίκτης του Μάικ Μπράμου, έχοντας υπογράψει πολυετές συμβόλαιο στη Βενέτσια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Χαραλαμπόπουλος αγωνίζεται εκτός Ελλάδας, καθώς μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει παίξει στον Παναθηναϊκό, το Λαύριο, τον ΠΑΟΚ, τον Ιωνικό και τον Ολυμπιακό.

15. Από τον Ολυμπιακό στην Τουρκ Τέλεκομ

Η Τουρκ Τέλεκομ επέστρεψε φέτος στο EuroCup έπειτα από δυο χρόνια απουσίας, αποκτώντας το περασμένο καλοκαίρι τον Άαρον Χάρισον και τον Οκτάβιους Έλις που πέρσι υπήρξαν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό. Ο μεν Χάρισον δεν κατάφερε να... μακροημερεύσει στους Πειραιώτες, αποχωρώντας έπειτα από έναν χρόνο και σημειώνοντας 6.5 πόντους, 1.1 ασίστ και 1.8 ριμπάουντ στη rookie σεζόν του στην EuroLeague, έχοντας ως highlight το νικητήριο τρίποντο με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ. Σε ό,τι αφορά τον Έλις, ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε πέρσι 5.9 πόντους και 4.1 ριμπάουντ ενώ αγωνίστηκε επίσης στον Προμηθέα, την περίοδο 2017-20.

16. Εθνική Γαλλίας και Μετροπολιτάν

Ο Βενσάν Κολέ βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας από το 2009, έχοντας κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δυο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα (2014, '19) και ένα χρυσό (2013), ένα ασημένιο (2011) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2015) σε EuroBasket. Ο 58χρονος κόουτς ανέλαβε το καλοκαίρι project της Μετροπολιτάν ενώ στο παρελθόν έχει δουλέψει μόνο στην πατρίδα του. Συγκεκριμένα, έχει κοουτσάρει τις ΛεΜαν, Βιλερμπάν και Στρασμπούρ, πανηγυρίζοντας δυο πρωταθλήματα, το 2006 και το 2009.

17. Το ρεκόρ του Ράφα Μαρτίνεθ με τους τρεις τίτλους

Στα 39 του χρόνια, ο Ράφα Μαρτίνεθ συνεχίζει να παίζει μπάσκετ στη Μανρέσα, αποτελώντας παράλληλα τον παίκτη με τις περισσότερες κατακτήσεις στο EuroCup. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος Ισπανός σούτινγκ γκαρντ έχει πανηγυρίσει τον τίτλο τρεις φορές ως παίκτης της Βαλένθια, το 2010, το 2014 και το 2019. Παρεμπιπτόντως, ο Πάου Ρίμπας έχει κατακτήσει τον τίτλο δυο φορές με διαφορετικές ομάδες. Αρχικώς το 2008 με την Μπανταλόνα κι εν συνεχεία, το 2014 με τη Βαλένθια.

image

18. Ξανά στο EuroCup ο Ζακ Όγκουστ

Όσον αφορά την Τσεντεβίτα Ολίμπια, οι Σλοβένοι υπέγραψαν μεταξύ άλλων τους Ζακ Όγκουστ, Μέλβιν Έτζιμ και Τζέικομπ Πούλεν που τέθηκαν στη διάθεση του κόουτς Γιούριτσα Γκόλεματς. Μετά από το δεύτερο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, ο Όγκουστ υπέγραψε στην Τσεντεβίτα Ολίμπια και θα αγωνιστεί ξανά στο EuroCup, όπως έκανε στη διετία 2018-20 με τη Γαλατάσαραϊ. Στην τελευταία χρονιά του στη διοργάνωση, ο ομογενής σέντερ είχε 13.4 πόντους με 69.4% στο δίποντο και 7.1 ριμπάουντ μ.ό.

19. Ευγκένι Πασούτιν, ο μόνος που έχει κατακτήσει το EuroCup

Aπό τους 20 προπονητές που θα συμμετάσχουν στο φετινό EuroCup, το έχει κατακτήσει μόνο ο Ευγκένι Πασούτιν της Λοκομοτίβ Κουμπάν! Ο 52χρονος κόουτς το πέτυχε το 2011 με την Ούνικς Καζάν και το 2013 με τη «Λόκο». Επίσης στο ρόστερ της Λοκομοτίβ Κουμπάν υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ, ο οποίος αναδείχτηκε επίσης MVP το 2016, ο Στάντον Κιντ το 2018 και ο Στάνισλαβ Ιλνίτσκι το 2015.

20. Το φορμάτ - Ποιοι προκρίνονται στην EuroLeague 2021-22

Φέτος το σύστημα διεξαγωγής στο EuroCup άλλαξε, καθώς οι 20 ομάδες από τις 13 χώρες που θα συμμετάσχουν στον θεσμό, χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ των 10 ομάδων. Κάθε ομάδα θα συμμετάσχει ουσιαστικά σε ένα μίνι πρωτάθλημα δίνοντας 18 αγώνες στη regular season -εννιά εντός έδρας και εννιά εκτός μεταξύ 20 Οκτωβρίου και 6 Απριλίου, με στόχο την πρόκριση στα χιαστί ματς Η ομάδα, λοιπόν που θα φτάσει ως το τέλος της διαδρομής και θα κατακτήσει τον τίτλο, προκρίνεται στην επόμενη EuroLeague. Το ίδιο θα συμβεί και με τη φιναλίστ, αν η Μονακό και η Ούνικς Καζάν δεν φτάσουν στα playoffs της EuroLeague 2021-22.

Το πανόραμα του EuroCup2021-22

A' όμιλος
1. Μετροπολιτάν (Γαλλία)
2. Τρέντο (Ιταλία)
3. Χάμπουργκ Τάουερς (Γερμανία)
4. Μπανταλόνα (Ισπανία)
5. Λιετκαμπέλις (Λιθουανία)
6. Λοκομοτίβ Κουμπάν (VTB League)
7. Ανδόρα (Ισπανία)
8. Παρτιζάν (Αδριατική Λίγκα)|
9. Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία)
10. Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία)

Β' όμιλος
1. Μπουντούτσνοστ (Αδριατική Λίγκα)
2. Τσεντεβίτα Ολίμπια (Αδριατική Λίγκα)
3. Μπούρσασπορ (Τουρκία)
4. Γκραν Κανάρια (Ισπανία)
5. Μπουρζ (Γαλλία)
6. Προμηθέας
7. Ουλμ (Γερμανία)
8. Βενέτσια (Ιταλία)
9. Βαλένθια (Ισπανία)
10. Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Τρίτη 19/10
20:00 Τουρκ Τέλεκομ - Μετροπολιτάν
20:30 Χάμπουργκ Τάουερς - Παρτιζάν
21:00 Τρέντο - Μπανταλόνα
21:30 Βαλένθια - Προμηθέας
22:00 Γκραν Κανάρια - Τσεντεβίτα Ολίμπια

Τετάρτη 20/10
19:30 Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ανδόρα
20:00 Μπούρσασπορ - Βίρτους Μπολόνια
20:30 Ουλμ - Μπουντούτσνοστ
21:00 Μπουρζ - Βενέτσια
21:15 Σλασκ Βρότσλαβ - Λιετκαμπέλις

Το πρόγραμμα του Προμηθέα Πατρών
Βαλένθια – Προμηθέας (19/10)
Προμηθέας – Γκραν Κανάρια (26/10)
Μπουρζ – Προμηθέας (2/11)
Προμηθέας – Μπούρσασπορ (10/11)
Ουλμ – Προμηθέας (17/11)
Προμηθέας – Μπουντούτσνοστ (8/12)
Βίρτους Μπολόνια – Προμηθέας (15/12)
Προμηθέας – Βενέτσια (21/12)
Τσεντεβίτα Ολίμπια – Προμηθέας (12/1)
Προμηθέας – Βαλένθια (19/1)
Γκραν Κανάρια – Προμηθέας (26/1)
Προμηθέας – Μπουρζ (2/2)
Μπούρσασπορ – Προμηθέας (8/2)
Προμηθέας – Ουλμ (8/3)
Μπουντούτσνοστ – Προμηθέας (16/3)
Προμηθέας – Βίρτους Μπολόνια (23/3)
Βενέτσια – Προμηθέας (30/3)
Προμηθέας – Τσεντεβίτα Ολίμπια (6/4)

Twitter @Giannis_Stavr
Cover photo: Μάνος Περδικάκης