Μεταγραφές: Oι «κερδισμένες» ομάδες της αγοράς του Ιανουαρίου

Βασίλης Μπαλατσός
Μεταγραφές: Oι «κερδισμένες» ομάδες της αγοράς του Ιανουαρίου

bet365

To μεταγραφικό «παζάρι» του Ιανουαρίου ολοκληρώνεται και το Gazzetta σας παρουσιάζει τις ομάδες που ενισχύθηκαν σημαντικά στη χειμερινή αγορά.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου... παραδοσιακά είναι δύσκολη για τις ομάδες να βρουν τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές από το λεγόμενο «πάνω ράφι» για να ενισχυθούν. Οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν μπορεί να είναι περιορισμένες και αρκετές ομάδες να μην κινήθηκαν καν, όμως για ακόμα έναν Γενάρη είχαμε τόσο «βόμβες» όσο και «ναυάγια». Το Gazzetta σας παρουσιάζει τα πέντε ευρωπαϊκά κλαμπ που ανέβηκαν επίπεδο μέσα από τις επενδύσεις τους στην αγορά.

Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα

Γιουβέντους

Γιουβέντους

Νιούκαστλ

Νιούκαστλ

Άστον Βίλα

Άστον Βίλα

Έβερτον

Έβερτον

Οι Καταλανοί μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο μισό της σεζόν και τον σοκαριστικό τους αποκλεισμό από το Champions League κινήθηκαν αποφασιστικά για την ενίσχυση τους, ώστε να κάνουν την «αντεπίθεση» τους στη La Liga και να δεικδικήσουν την είσοδο τους στην τετράδα, αλλά και το τρόπαιο του Europa League. Η Μπαρτσελόνα προσέθεσε ποιότητα και ταχύτητα στην επιθετική της γραμμή με τον Φεράν Τόρες από τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Ανταμά Τραορέ από τη Γουλβς και το «μπαμ» της τελευταίας στιγμής με τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σαν μεταγραφή Γενάρη λογίζεται και η επιστροφή του Ντάνι Άλβες, ο οποίος είχε συμφωνήσει από τον Νοέμβριο.

Oι «Μπιανκονέρι»... πυροδότησαν τη μεταγραφική βόμβα της περιόδου, καθώς έκαναν δικό τους τον πρώτο σκόρερ της Serie A, Ντούσαν Βλάχοβιτς, βάζοντας... βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η Γιουβέντους έκλεισε τη συμφωνία με τη Φιορεντίνα έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ, συν άλλα 10 εκατομμύρια σε μορφή μπόνους, έδωσε 11,6 εκατομμύρια ευρώ στους εκπροσώπους του Σέρβου killer, ενώ ο ποδοσφαιριστής θα αμοίβεται με 7 εκατομμύρια ετησίως! Φυσικά σημαντική είναι και η «έξυπνη βόμβα» με την απόκτηση του Ντένις Ζακάρια, δίνοντας μόλις 5 εκατομμύρια στη Γκλάντμπαχ.

H μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ήταν η πρώτη για τη Νιούκαστλ υπό την διοικητική ηγεσία των Αράβων, με τις «Καρακάξες» να κάνουν σημαντικές κινήσεις και να ενισχύονται ενόψει της «κούρσας» τους για την παραμονή στα «σαλόνια» της Premier League. Η Νιούκαστλ έκανε το «μπαμ» με την απόκτηση του διεθνή Άγγλου δεξιού μπακ, Κιέραν Τρίπιερ από την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης. Από εκεί και πέρα αξιόλογες κινήσεις είναι ο σέντερ φορ, Κρις Γουντ από τη Μπέρνλι, o μέχρι πρότινος χαφ της Λυών, Μπρούνο Γκιμαράες και ο υψηλόσωμος στόπερ της Μπράιτον, Νταν Μπερν.

H Έβερτον πραγματοποίησε ένα «τραγικό» πρώτο μισό της σεζόν, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη 16η θέση με 19 βαθμούς, μόλις τέσσερις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και ο Ράφα Μπενίτεθ πλήρωσε το «μάρμαρο». Η διοίκηση των «Ζαχαρωτών» έδωσε τα... κλειδιά στον Φρανκ Λάμπαρντ και την τελευταία μέρα των μεταγραφών ολοκλήρωσε δυο σημαντικές μεταγραφές, καθώς απέκτησε τον Ντόνι Φαν ντε Μπέεκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ντέλε Άλι από την Τότεναμ. Εκτός αυτών οι «γαλάζιοι» του Μέρσεϊσάιντ απέκτησαν τον Μικολένκο από τη Ντιναμό Κιέβου, τον Πάτερσον από τη Ρέιντζερς και τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό της Άστον Βίλα, Ελ Γκάζι.

@Photo credits: Twitter: Juventus