Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ: Οι Αετοί ψάχνουν ακόμα μια υπέρβαση κόντρα στη Βασίλισσα

Βασίλης Μπαλατσός
Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ: Οι Αετοί ψάχνουν ακόμα μια υπέρβαση κόντρα στη Βασίλισσα

bet365

Η κάτοχος του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης ψάχνει ακόμα μια ευρωπαϊκή υπέρβαση απόψε (10/8, 22:00 - Cosmote Sports 1/MEGA), καθώς θα αντιμετωπίσει στο Ελσίνκι την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης για το Super Cup.

Οι Αετοί θα προσπαθήσουν απόψε (10/8, 22:00 - Cosmote Sports 1/MEGA) να «πετάξουν» σε νέα... κορυφή. Η κάτοχος του Europa League, Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα τεθεί αντιμέτωπη στο χωρητικότητας 36.251 θέσεων Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι με τη Βασίλισσα της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης για το τρόπαιο του ευρωπαϊκού Super Cup.

Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν 62 χρόνια μετά τον θρίαμβο των Μερένγκες με 7-3 στον τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1960. Η κάτοχος του Champions League και πολυνίκης τoυ θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης θα διεκδικήσει το πέμπτο της ευρωπαϊκό Super Cup για να πιάσει στην πρώτη θέση της Χρυσής Βίβλου τη Μπαρτσελόνα και τη Μίλαν, ενώ η Άιντραχτ ψάχνει το πρώτο της τρόπαιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ταξίδεψε... πάνοπλη στη Φινλανδία. Στην 25μελή αποστολή του Κάρλο Αντσελότι συμπεριλαμβάνονται και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των πρωταθλητών Ισπανίας, Ορελιέν Τσουαμενί και Αντόνιο Ρούντιγκερ. Από την πλευρά της η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Φίλιπ Κόστιτς που οδεύει προς τη Γιουβέντους και «κόπηκε» από την αποστολή της Άιντραχτ για το Super Cup.

Το Champions League των ανατροπών και του... Μπενζεμά

Μετά από τέσσερα χρόνια η Βασίλισσα επέστρεψε στον θρόνο της και πήρε το πρώτο της Champions League στην... μετά Κριστιάνο εποχή. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε εύκολη αποστολή στην πορεία της για τη 14η στέψη της ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τουναντίον ο δρόμος της ήταν... ανηφορικός και με πολλές ανατροπές.

Πρώτο εμπόδιο η Παρί Σεν Ζερμέν. Μετά την ήττα με 1-0 στο «Παρκ ντε Πρενς» η ομάδα του Αντσελότι έδειχνε πως κάπου εκεί θα σταματούσε το ταξίδι της. Στη Μαδρίτη ο Μπαπέ χτύπησε και πάλι την ομάδα που τον θεωρούσε «κλεισμένο», όμως η Βασίλισσα απέδειξε για ακόμα μια φορά πως έχει φανέλα... μεγατόνων και με ήρωα τον σκόρερ τριών γκολ, Καρίμ Μπενζεμά, έκανε την ολική ανατροπή.

Επόμενο εμπόδιο η κάτοχος του τροπαίου Τσέλσι. Η Ρεάλ έκανε επίδειξη δύναμης στον Λονδίνο και κέρδισε με 1-3, χάρη στο δεύτερο διαδοχικό χατ τρικ του Μπενζεμά. Στην επανάληψη η ομάδα του Τούχελ «άγγιξε» την ανατροπή, όμως οι Μερένγκες γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση και παρά την ήττα τους με 3-2 στην παράταση πέρασαν στην επόμενη φάση.

Οι δυο καλύτερες ομάδες της Premier League είναι δεδομένα η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ. Η Ρεάλ απέδειξε πως είναι η κορυφαία των... κορυφαίων. Οι πρωταθλητές Ισπανίας απέκλεισαν με την τρίτη τους ανατροπή τους Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα στα ημιτελικά, με τον Μπενζεμά να δηλώνει για ακόμα μια φορά παρών και να σκοράρει τρεις φορές σε δυο ματς.

Ο τελικός του Παρισιού ήταν μια... επανάληψη της σεζόν 2017-18, όταν οι Μερένγκες σήκωσαν το 13ο τους τρόπαιο στην Ουκρανία (3-1) κόντρα στους Κόκκινους. Η Λίβερπουλ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ «διψούσαν» για ρεβάνς, όμως η Ρεάλ σε τελικούς δεν... αστειεύεται. Με «ήρωα» τον ανίκητο Τιμπό Κουρτουά και σκόρερ τον Βινίσιους οι Ισπανοί νίκησαν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο «Σταντ ντε Φρανς» με 1-0 και φόρεσαν το στέμμα τους για 14η φορά.

Οι αήττητοι Αετοί και το έπος του Καμπ Νόου

Μπορεί η πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης να... τρέλανε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του πλανήτη, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για την κυρίαρχο του θεσμού, η οποία ξέρει όσο καμία άλλη να σηκώνει Champions League. Μεγάλη έκπληξη και ιστορική υπέρβαση είναι η πορεία της 11ης ομάδας της Bundesliga, Άιντραχτ μέχρι την κατάκτηση του Europa League και μάλιστα ως αήττητη!

Οι Αετοί ήταν σοβαροί σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και ξεκίνησαν από τους ομίλους. Σε όμιλο με τον Ολυμπιακό, τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα και την Αντβέρπ οι Γερμανοί τελείωσαν πρώτοι και... καλύτεροι με τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Στους «16» η Άιντραχτ βρήκε στον δρόμο της την Ρεάλ Μπέτις του Μανουέλ Πελεγκρίνι και 180 λεπτά δεν της έφτασαν για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Η ομάδα του Γκλάσνερ επικράτησε με 2-1 στην Ανδαλουσία και στη ρεβάνς της Φρανκφούρτης «έκλεψε» την πρόκριση στο 120+1' μετά από αυτογκόλ του Ροντρίγκες.

Στα προημιτελικά η Άιντραχτ έγραψε μια από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία της. Οι Αετοί κληρώθηκαν με το φαβορί της διοργάνωσης, Μπαρτσελόνα, η οποία είχε ως μονόδρομο την κατάκτηση του τίτλου για να επουλώσει τις πληγές του αποκλεισμού από το Champions League. Η ομάδα του Τσάβι έμεινε όρθια στη Φρανκφούρτη (1-1) και ετοιμαζόταν να σφραγίσει την πρόκριση στο «Καμπ Νόου», όμως η Βαρκελώνη βάφτηκε «λευκή» από τους 30.000 οπαδούς της Άιντραχτ και η ομάδα του Γκλάσνερ τους έκανε περήφανους κερδίζοντας τη «Μπάρτσα» με 3-2.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως μετά την πρόκριση επί του μεγάλου φαβορί η Άιντραχτ έμοιαζε ασταμάτητη προς την κατάκτηση του τροπαίου. Στους «4» η Άιντραχτ... σκούπισε την καλύτερη ομάδα της Premier League εκτός Big 6, τη Γουέστ Χαμ με δυο νίκες (1-2/1-0) και έκλεισε το εισιτήριο της για τον τελικό του Ραμόν Σάντεθ Πιθχουάν. Στη Σεβίλλη οι Γερμανοί τέθηκαν αντιμέτωποι με την σκληροτράχηλη Ρέιντζερς. Στη μάχη με τους Σκωτσέζους οι Αετοί με πρωταγωνιστές τον Κέβιν Τραπ και τον Ράφαελ Μπορέ κέρδισαν με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.δ.) και πέταξαν στην κορυφή του Europa League 42 χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA του 1980.

@Photo credits: uefa.com
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα