Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (παρ.): Η Βασίλισσα δεν πεθαίνει ΠΟΤΕ, ραντεβού κούπας με τη Λίβερπουλ!(vids)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (παρ.): Η Βασίλισσα δεν πεθαίνει ΠΟΤΕ, ραντεβού κούπας με τη Λίβερπουλ!(vids)

bet365

Επική, ασύλληπτη, απίστευτη πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, νικώντας 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι στην παράταση και αφού έμεινε όρθια με δύο γκολ του Ροντρίγκο στο 90’ και το 91’ - Ραντεβού κούπας με τη Λίβερπουλ στο Παρίσι (Σάββατο 28/05, 22:00), στον 17ο τελικό των Μαδριλένων των 13 τροπαίων.

Δώστε της την κούπα από τώρα, αυτά που κάνει φέτος στο Champions League ΔΕΝ (;) γίνονται! Η Ρεάλ Μαδρίτης με μια επική, απίστευτη ανατροπή, νίκησε 3-1 την Μάντσεστερ Σίτι στην παράταση και πήρε την πρόκριση σε τελικό του Champions League για 17η φορά στην θρυλική ιστορία της, διεκδικώντας στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού κόντρα στη Λίβερπουλ (Σάββατο 28/05, 22:00) το 14ο στέμμα της.

Δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς από τον Κάρλο Αντσελότι, με τον Νάτσο να παίρνει την θέση του τραυματία Νταβίντ Αλάμπα στο κέντρο της άμυνας και τον Καζεμίρο να επιστρέφει από τιμωρία και να αντικαθιστά τον Ροντρίγκο, την θέση του οποίου στην τριάδα της επίθεσης πήρε τυπικά ο Φεδερίκο Βαλβέρδε, αν και παίζοντας πρωτίστως στα χαφ.

Δύο αλλαγές και από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με Κάιλ Γουόκερ και Ζοάο Κανσέλο να επιστρέφουν από τραυματισμό και τιμωρία αντίστοιχα, παίρνοντας την θέση των Τζον Στόουνς και Αλεξάντερ Ζιντσένκο στα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα).

Η Βασίλισσα, με την ώθηση του κόσμου, επιχείρησε να προβληματίσει από την αρχή την άμυνα της Σίτι και τα κατάφερε τρεις φορές στο πρώτο 20λεπτο, δύο με τον Καρίμ Μπενζεμά και μια με τον Βινίσιους Ζούνιορ, οι οποίοι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί προ του Έντερσον με τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή.

Διπλό «στοπ» του Κουρτουά

Οι Πολίτες, οι οποίοι επιχειρούσαν συνεχώς να σπάσουν τον ρυθμό της Ρεάλ (ειδικά με τις καθυστερημένες επαναφορές του Έντερσον) και να επιβάλλουν το δικό τους τέμπο, δεν απάντησαν στις μαδριλένικες ευκαιρίες στα πρώτα είκοσι λεπτά, αλλά ήταν οι πρώτοι που στη συνέχεια άγγιξαν το γκολ, εις διπλούν μάλιστα.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε βρήκε τον Μπερνάρντο Σίλβα ιδανικά μέσα στην περιοχή, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε όλη την εστία… πιάτο, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έκανε μια από τις σωτήριες αποκρούσεις που έγιναν… σήμα - κατατεθέν του Βέλγου τερματοφύλακα στην πορεία της Ρεάλ στο φετινό Champions League.

Χωρίς καλά καλά να προλάβει το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να… ξεφυσήξει ανακουφισμένο από την τεράστια ευκαιρία του Σίλβα, η Σίτι απείλησε εκ νέου, με το σουτ του Γκαμπριέλ Ζεσούς από το ύψος της μεγάλης περιοχής να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η πίεση ψηλά της Σίτι είχε τα αποτελέσματα που έψαχναν οι Άγγλοι, με τον Τόνι Κρόος να δυσκολεύεται εμφανώς να ακολουθήσει τον ρυθμό, χάνοντας τις περισσότερες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Η Ρεάλ ενάλασσε την πίεση ψηλά με το να περιμένει καλά κλεισμένη την Σίτι, ψάχνοντας να αιφνιδιάσει με την ταχύτητα του Βινίσιους Ζούνιορ, τον οποίο όμως ο Γουόκερ ήλεγχε πολύ καλύτερα, σε σχέση με τους συμπαίκτες του στο πρώτο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το παιχνίδι τους, έψαχναν το δυνατό τους σημείο ανάμεσα σε μεσαία γραμμή και άμυνα των Μαδριλένων και έγιναν ξανά επικίνδυνοι στο 40ό λεπτό, όταν ο Φιλ Φόντεν δοκίμασε τα ρεφλέξ του Κουρτουά στα χαμηλά, με σουτ έξω από την περιοχή.

Το… άχαστο του Βινίσιους

Η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και με τρεις πάσες έφτασε στην πρώτη της ευκαιρία αγγίζοντας το 1-0, με τον Βινίσιους να αστοχεί απελπιστικά από πολύ κοντά, ενθυμούμενος τις κακές του «συνήθειες» πριν, βεβαίως, από την φετινή σεζόν.

Η Σίτι απάντησε με προσπάθεια και σουτ του Γκαμπριέλ Ζεσούς που μπλόκαρε εύκολα ο Κουρτουά, με το ματς να είναι πιο ανοιχτό, επειδή η Ρεάλ ήξερε ότι έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο, αν ήθελε να πλησιάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Μετά το φουριόζικο ξεκίνημα των Μαδριλένων, πάντως, οι Άγγλοι επέβαλαν ξανά τον ρυθμό τους και «κοίμισαν» το ματς όπως τους βόλευε, με τον Αντσελότι να ψάχνει το… ηλεκτροσόκ με την είσοδο του Ροντρίγκο αντί του Κρόος, την θέση του οποίου στην μεσαία γραμμή πήρε ο ακούραστος Βαλβέρδε.

«Χτύπημα» του Μαχρέζ

Συγκινητικός ο Γουόκερ, άντεξε για κάτι παραπάνω από 70 λεπτά και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον Βινίσιους, προτού δώσει την θέση του στον Αλεξάντερ Ζιντσέσκο, με τον Ζοάο Κανσέλο να μεταφέρεται στα δεξιά της άμυνας.

Ο Γκουαρδιόλα, ψάχνοντας ακόμα μεγαλύτερη ισορροπία στην μεσαία γραμμή ενόψει της τελικής ευθείας του ματς, έβαλε τον Ιλκάι Γκιντογκάν αντί του Ντε Μπρόινε, δείχνοντας ότι θα έπαιζε πιο συντηρητικά στη συνέχεια. Αμ δε!

Λίγο μετά τις αλλαγές, η Σίτι βρήκε κενό χώρο, ξεδίπλωσε μια άψογη αντεπίθεση με τον Γκιντογκάν να σπάει τρεις γραμμές της Ρεάλ με μια πάσα και τον Μπερνάρντο Σίλβα να σερβίρει στον (αρνητικό μέχρι εκείνο το σημείο) Ριγιάντ Μαχρέζ μέσα στην περιοχή με τον Αλγερινό, με καταπληκτικό σουτ, να νικάει τον Κουρτουά για το 0-1 που έμοιαζε (αλλά δεν ήταν) τελειωτικό (73’).

Με την πρόκριση να μοιάζει χαμένη, ο Αντσελότι επέλεξε να βάλει πνευμόνια και νιάτα, ρίχνοντας Εντουάρντο Καμαβινγκά και Μάρκο Ασένσιο αντί Καζεμίρο και Λούκα Μόντριτς, οι οποίοι ήταν συγκλονιστικοί όσο άντεξαν.

Ο Γκουαρδιόλα, για να ελέγξει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό και την κυκλοφορία της μπάλας, έβγαλε τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και τον Μαχρέζ, ρίχνοντας στο παιχνίδι Τζακ Γκρίλις και Φερναντίνιο, με την Σίτι να βρίσκει όλο και περισσότερους κενούς χώρους, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο.

Οι αλλαγές έδειχναν να αποδίδουν απόλυτα, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να χάνουν τρεις τεράστιες ευκαιρίες για να κάνουν το (τελειωτικό) 0-2, με τον Γκρίλις στην πιο κλασική από αυτές να πλασάρει σε κενή εστία και τον Φερλάν Μεντί να διώχνει σωτήρια πάνω στην γραμμή.

Ροντρίγκο, ο βασιλιάς του χάους!

Όλα έδειχναν Σίτι. Όλα, εκτός από το αλύγιστο, ατσάλινο DNA της Ρεάλ, το οποίο έκανε ξανά την εμφάνισή του, παρ’ ότι ο Μπενζεμά δεν ήταν σε καλή βραδιά. Ο Ροντρίγκο, όπως και στον προημιτελικό με την Τσέλσι, έφερε τα πάνω - κάτω, αλλά… εις διπλούν!

Αρχικά, με την είσοδο στις καθυστερήσεις και ύστερα από σέντρα του Καμαβινγκά και γύρισμα του Μπενζεμά, ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Έντερσον στο πρώτο δοκάρι, δίνοντας το φιλί της ζωής στην Ρεάλ.

Και, ένα λεπτό αργότερα, ο φοβερός Ντάνι Καρβαχάλ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ροντρίγκο με άπιαστη κεφαλιά ολοκλήρωσε μια ακόμα μυθική ανατροπή για τους Μαδριλένους, γκρεμίζοντας το… υπόλοιπο παλιό «Μπερναμπέου» που έχει απομείνει!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ροντρίγκο άγγιξε το χατ - τρικ (!), με τον Έντερσον να αποκρούει και να κρατάει όρθια μια Σίτι που πίστευε ότι είχε κλείσει ήδη το εισιτήριο για το Παρίσι, αλλά να ξυπνάει απότομα και άσχημα.

Κερασάκι πρόκρισης του Μπενζεμά!

Με την αδρεναλίνη στο… χίλια, η Ρεάλ είχε πλέον το πάνω χέρι και φρόντισε να το επιβεβαιώσει με το «καλημέρα» της παράτασης. Ο Μπενζεμά, ο οποίος έφερε την ομάδα του μέχρι εδώ, φώναξε βροντερό «παρών».

Μετά την ασίστ στον Ροντρίγκο για το 1-1, ο Γάλλος κέρδισε (οριακό) πέναλτι από τον Ρούμπεν Ντίας και, βεβαίως, ανέλαβε να το μετατρέψει σε γκολ, βάζοντας την Ρεάλ για πρώτη φορά σε θέση οδηγού στον ημιτελικό (95’).

Ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος είδε όλα όσα έχτιζε για 89 λεπτά να γκρεμίζονται μόλις σε δύο, έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο του Ραχίμ Στέρλινγκ αντί του Ρόδρι, με τον Αντσελότι να… μαζεύει την ομάδα του, βάζοντας τον Ντάνι Θεμπάγιος αντί του Μπενζεμά για να γεμίσει την μεσαία γραμμή.

Η Σίτι, παρά τα απανωτά σοκ, βρήκε το σθένος για να επιτεθεί, αγγίζοντας το 3-2 σε κεφαλιά του Φόντεν που έβγαλε με τα ακροδάχτυλα ο Κουρτουά, με τον Φερναντίνιο εξ’ επαφής να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Σίτι δεν απείλησε ξανά, παρ’ ότι η Ρεάλ έφτασε να παίζει με δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Χεσούς Βαγέχο - Νάτσο, οι γηπεδούχοι κράτησαν σχετικά άνετα το προβάδισμα και, στο φινάλε, πανηγύρισαν μια ακόμα επική πρόκριση. Μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην μυθική ιστορία του συλλόγου με τα λευκά.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο (115’ λ. τρ. Χεσούς Βαγέχο), Νάτσο, Μεντί - Καζεμίρο (75’ Ασένσιο), Κρόος (68’ Ροντρίγκο), Μόντριτς (75’ Καμαβινγκά) - Βαλβέρδε, Μπενζεμά (104’ Ντάνι Θεμπάγιος), Βινίσιους Ζούνιορ (115’ Λούκας Βάθκεθ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον - Γουόκερ (72’ λ. τρ. Ζιντσένκο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζοάο Κανσέλο - Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι (98’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε (72’ Γκιντογκάν) - Μαχρέζ (85’ Φερναντίνιο), Φόντεν, Γκαμπριέλ Ζεσούς (79’ Γκρίλις).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα