Αντσελότι: «Αδύνατο να αντικαταστήσεις τον Μπενζεμά, δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν!»

Αντσελότι: «Αδύνατο να αντικαταστήσεις τον Μπενζεμά, δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν!»

bet365

Ως τον «καλύτερο στον κόσμο» χαρακτήρισε ο Κάρλο Αντσελότι, τον Καρίμ Μπενζεμά στη συνέντευξη Τύπου της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Παράλληλα, ο τεχνικός των Μαδριλένων, αστειεύθηκε όταν ρωτήθηκε για την παρουσία των Γερμανών οπαδών στο ματς της Τετάρτης, ξεκαθαρίζοντας πως και αυτοί φορούν λευκά οπότε κάποιος μπορεί να θεωρήσει πως όλο το γήπεδο θα υποστηρίζει τη Ρεάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι:

Για την πόλη του Ελσίνκι: «Είναι η πρώτη μου φορά στο Ελσίνκι. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος. Έχει αρκετές ομοιότητες με τον Καναδά. Η φινλανδική ομάδα νομίζω ότι τα πήγε καλά και αυτό είναι ένα ιστορικό στάδιο όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αύριο θα υπάρχουν πολλοί οπαδοί της Άιντραχτ, αλλά οι οπαδοί και των δύο ομάδων φορούν λευκά και έτσι το γήπεδο θα είναι ντυμένο στα λευκά ανεξάρτητα του αν κάποιος είναι Ισπανός ή Γερμανός. Έτσι μπορούμε να σκεφτούμε ότι όλο το γήπεδο είναι με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Για το αν η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη στην καριέρα του: «Ναι, νομίζω ότι η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη στην καριέρα μου. Δεν είχα καταφέρει ποτέ να κερδίσω και το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες μου το πέτυχαν με έναν υπέροχο συνδυασμό νοοτροπίας, ποιότητας, εμπειρίας και ενθουσιασμού».

Για τις σκέψεις του ενόψει του αυριανού αγώνα: «Αν είμαστε εδώ είναι ξεκάθαρα για τη δουλειά που έχουν κάνει όσοι έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν το έχουμε κερδίσει μόνο με τους έντεκα που θα ξεκινήσουν αύριο. Υπάρχουν και άλλοι που αξίζουν να παίξουν, αλλά θα βάλω την ομάδα που έχει κερδίσει, ναι».

Για τον Καρίμ Μπενζεμά: «Έχουμε πολλές επιλογές στην επίθεση αλλά είναι σαφές ότι όταν λείπει ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο, επηρεάζεται η ομάδα. Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να αντικαταστήσεις τον Καρίμ, δεν υπάρχει άλλος στον κόσμο σαν αυτόν!».

Για τους στόχους της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε και πάλι όλες τις διοργανώσεις. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε, δεν είναι κάτι απλό. Έχουμε, όμως, μία πολύ καλή ομάδα με αυτοπεποίθηση. Θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε».

Για το αν είδε τον αγώνα της Άιντραχτ με την Μπάγερν Μονάχου. «Παρακολούθησα το παιχνίδι της Άιντραχτ κόντρα στην Μπάγερν. Άξιζαν να κατακτήσουν πέρσι το Γιουρόπα Λιγκ και το έκαναν απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες. Είναι μία ομάδα την οποία γνωρίζουμε καλά και για να την κερδίσεις πρέπει να παλέψεις σκληρά. Έχουμε τις προϋποθέσεις για να το κάνουμε. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και έχουμε αυτοπεποίθηση. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μας έδωσε ελπίδα και αυτή είναι ακόμα ζωντανή».

Μπενζεμά: «Δεν είμαι εδώ για να πω αν είμαι ο καλύτερος»

Για το ότι πλέον είναι ο πρώτος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης: «Όταν έφτασα στη Μαδρίτη ήμουν 21 ετών και στο μυαλό μου είχα το να κερδίσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήθελα να πετύχω. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πρώτος αρχηγός. Νιώθω περήφανος για όλη τη δουλειά μου, από τότε που ήμουν παιδί. Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν έχει αλλάξει για μένα γιατί και πέρυσι ήμουν αρχηγός. Αυτό που αλλάζει σήμερα είναι ότι είμαι ο πρώτος. Έχω πάντα την ίδια σκέψη, να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να πετύχουν».

Για το αν χρειάζεται κάποιον ακόμα επιθετικό η Ρεάλ Μαδρίτης: «Δεν είμαι εδώ για να απαντήσω αν χρειάζεται ένας επιθετικός. Για αυτό είναι ο πρόεδρος ή ο προπονητής εδώ. Αυτό εξαρτάται από τους διευθυντές».

Για το ότι πέτυχε πολλά γκολ μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο από την ομάδα: «Μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο είναι αλήθεια ότι έχω πετύχει πολλά περισσότερα γκολ. Όταν όμως ήταν εκεί με βοήθησε πολύ εντός και εκτός γηπέδου. Όταν έφυγε κατάλαβα πως είχε ήρθε η ώρα να αλλάξω το παιχνίδι μου, τη φιλοδοξία μου. Προς το παρόν τα πάω καλά».

Για το αν αισθάνεται ο καλύτερος στον κόσμο: «Κάθε χρόνο προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για αυτόν τον σύλλογο, που είναι ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Δεν είμαι εδώ για να σας πω αν προσωπικά είμαι ο καλύτερος, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι να το πουν αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα