Γκλάσνερ για Κόστιτς: «Ένα δάκρυ κύλησε από το μάτι μου!»

Γκλάσνερ για Κόστιτς: «Ένα δάκρυ κύλησε από το μάτι μου!»

bet365

Η επικείμενη αποχώρηση του Φίλιπ Κόστιτς από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Ο τεχνικός των Γερμανών, Όλιβερ Γκλάσνερ, αλλά και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Κέβιν Τραπ, «έσταξαν μέλι» για τον Κόστιτς ξεκαθαρίζοντας πως η αποχώρησή του θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα. Παράλληλα, αμφότεροι αναφέρθηκαν στην περσινή του εξαιρετική παρουσία και στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ώστε η Άιντραχτ να φτάσει ως την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Όλιβερ Γκλάσνερ:

Για το ότι θα κληθούν οι ποδοσφαιριστές του να αντιμετωπίσουν τον Καρίμ Μπενζεμά: «Όταν παίζεις κόντρα σε μία ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Καρίμ Μπενζεμά, πρέπει να δείξεις το καλύτερό σου πρόσωπο. Έχουμε μεγάλη ανυπομονησία για αυτό το παιχνίδι».

Για τα συναισθήματα που προκαλεί η αναμέτρηση της Τετάρτης: «Αυτή είναι η ανταμοιβή μας για την εξαιρετική σεζόν που κάναμε πέρσι, να έχουμε απέναντί μας τη Ρεάλ Μαδρίτης που διαθέτει απίστευτη ποιότητα και στο Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε σπουδαίες ομάδες. Αυτό που αποδείξαμε πέρσι στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ότι πάντα υπάρχει μία ευκαιρία. Αυτό ισχύει και ενόψει του αυριανού αγώνα».

Για την πιθανή αποχώρηση του Κόστιτς από την ομάδα: «Ένα δάκρυ κύλησε από το μάτι μου. Ο Κόστιτς είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και σίγουρά η αποχώρησή του μας πληγώνει. Έβαλε το χεράκι του σε 22 γκολ της ομάδας την περσινή σεζόν. Ένα χαμόγελο όμως εμφανίζεται όταν σκέφτομαι το ξεκίνημα της περσινής σεζόν. Μετά τις μεταξύ μας συζητήσεις έδωσε το 100% στην υπηρεσία της ομάδας. Του είχα πει πως αν αποχωρήσει από την Άιντραχτ, έπρεπε να το κάνει ως ήρωας. Ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ».

Για τον Μάριο Γκέτσε: «Ο Μάριο κατάφερε να προσαρμοστεί πολύ καλά στο γκρουπ. Η δημιουργικότητά του, έχει ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Έχει 50-60 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και η εμπειρία του θα μας βοηθήσει πολύ. Δεν είναι κάτι καινούργιο να κοντράρεται με ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που όμως ισχύει και για άλλους ποδοσφαιριστές μας».

Κέβιν Τραπ: «Ο Κόστιτς ήταν ήρωας στο Γιουρόπα Λιγκ»

Για τη σχέση των ποδοσφαιριστών με τους οπαδούς και κατά πόσον η παρουσία του κόσμου θα παίξει ρόλο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Η σχέση μας με τον κόσμο μας είναι διαφορετική. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περσινή μας πορεία. Δεν θα ξεχάσω τον αγώνα στη Βαρκελώνη που είχαμε 30.000 κόσμο στο πλευρό μας. Είναι πολύ σπουδαίο που οι οπαδοί πιστεύουν σε εμάς. Αύριο θα είναι κοντά στους 10.000 οπαδούς μας. Ήρθαν εδώ γιατί μας πιστεύουν και εμείς θα δώσουμε τα πάντα προκειμένου να υπάρξει μία ακόμα αφορμή για εκείνους να πανηγυρίσουν μετά το τέλος του αγώνα».

Για την αποχώρηση του Κόστιτς: «Σίγουρα είναι πλήγμα για την ομάδα μας, έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Άιντραχτ. Ήταν ένας ήρωας για εμάς στο Γιουρόπα Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε μία ομάδα που μπορεί να τα καταφέρει στο σκοράρισμα και χωρίς αυτόν. Παραμένει πάντα μία απόφαση που πληγώνει».

Για την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Σίγουρα αισθάνομαι σαν να έχω πεταλούδες στο στομάχι γιατί περιμένω με αγωνία το ματς. Δεν θα έλεγα όμως ότι έχω προετοιμαστεί με κάποιον ξεχωριστό τρόπο. Η δουλειά μου είναι να κρατάω ανέπαφη την εστία της ομάδας μου και αυτό δεν αλλάζει. Ξέρω ότι θα βρω απέναντί μου σπουδαία ποιότητα είτε είναι ο Βινίσιους, είτε ο Μπενζεμά. Είμαι έτοιμος».

Για τη σημασία που έχει για την Άιντραχτ το αυριανό ματς: «Πετύχαμε κάτι ιστορικό πέρσι. Αμέσως μετά τη νίκη μας στον τελικό, συζητούσαμε για το Σούπερ Καπ και αυτό δείχνει τη σημασία του αγώνα. Αγωνιζόμαστε κόντρα σε μία από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη, ομάδα της Ευρώπης. Έχουμε, όμως κι εμείς ποιότητα. Βρισκόμαστε εδώ γιατί το αξίζουμε, δεν είναι κάποιο δώρο».

 

Τελευταία Νέα