Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι 2-3 (παρ.): Η ατσάλινη Βασίλισσα στα ημιτελικά! (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Τσέλσι 2-3 (παρ.): Η ατσάλινη Βασίλισσα στα ημιτελικά! (vid)

bet365

Ήττα - πρόκριση για την Ρεάλ (2-3), η οποία βρέθηκε να χάνει με 3-0 στη Μαδρίτη, έστειλε το ματς στην παράταση με τον Ροντρίγκο και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League με τον Καρίμ Μπενζεμά - Το VAR ακύρωσε γκολ της (ανώτερης) Τσέλσι στο 90λεπτο.

Αυτά, ΜΟΝΟ η Ρεάλ Μαδρίτης! Οποιαδήποτε άλλη ομάδα, χάνοντας με 3-0 στο γήπεδό της 15 λεπτά πριν από το τέλος, θα κατέρρεε εντελώς. Όχι, όμως, η Βασίλισσα των 13 Champions League,

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έστειλε το ματς στην παράταση με τον Ροντρίγκο (80’) και, με γκολ του Καρίμ Μπενζεμά (ποιού άλλου;) στο έξτρα ημίωρο, έχασε μεν με 3-2 από την (πολύ καλή και ανώτερη) Τσέλσι, αλλά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, χάρη στη νίκη της με 3-1 στο Λονδίνο πριν από έξι ημέρες.

Σε σχέση με το πρώτο ματς, ο Αντσελότι έκανε μόλις μια αλλαγή στην ενδεκάδα της Ρεάλ και αυτή υποχρεωτική, αφού ο Νάτσο πήρε την θέση του τιμωρημένου Έντερ Μιλιτάο στο κέντρο της άμυνας.

Στην Τσέλσι, αντίθετα, ο Τόμας Τούχελ έκανε μια μικρή, απαραίτητη επανάσταση. Ο Γερμανός επέλεξε την διάταξη του δευτέρου ημιχρόνου της πρώτης αναμέτρησης, με τέσσερις αμυντικούς, με τον Ρις Τζέιμς ως δεξί μπακ πάνω στον Βινίσιους Ζούνιορ, χωρίς τον Αντρέας Κρίστενσεν και τον Μάρκος Αλόνσο ως αριστερό μπακ αντί του Θέσαρ Αθπιλικουέτα, με τον Ρούμπεν Λόφτους - Τσικ στην μεσοεπιθετική γραμμή, τον Ματέο Κόβατσιτς αντί του Ζορζίνιο στα χαφ και τον Τίμο Βέρνερ στην επίθεση αντί του Κρίστιαν Πούλισικ.

Με την εμφάνισή τους στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», οι Μπλε απέδειξαν ότι η εικόνα τους στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματική τους δυναμική, αυτή των πρωταθλητών Ευρώπης της περσινής σεζόν. Και, πλέον, εκθρονισμένοι βασιλιάδες...

Με πολύ σωστή πίεση ψηλά και τον Μάρκος Αλόνσο να υποχρεώνει τον (πολύτιμο στο πρώτο ματς) Φεδερίκο Βαλβέρδε να τον ακολουθεί και να μην μπορεί να βοηθήσει τόσο στα χαφ την τριάδα Λούκα Μόντριτς - Καζεμίρο - Τόνι Κρόος, η Τσέλσι κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ρις Τζέιμς περιόρισε τον «δαιμόνιο» Βινίσιους παρ’ ότι είδε κίτρινη κάρτα στο δέκατο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν πολύ νωρίς το πρώτο γκολ της ψυχολογίας, όταν ο Μέισον Μάουντ πλάσαρε ιδανικά μέσα από την περιοχή, ύστερα από πάσα του Βέρνερ (15’).

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, αλλά η Ρεάλ δεν απειλούσε στον βαθμό που το έκανε η Τσέλσι, με τον Μπενζεμά να παλεύει μόνος του και τους Μπλε να κυριαρχούν στα χαφ με Καντέ - Κόβατσιτς και να δοκιμάζουν να φτάσουν στο 0-2 πριν από την ανάπαυλα.

Μια προσέγγιση του Βινίσιους, χωρίς αποτέλεσμα, και οι προσπάθειες του Μπενζεμά ήταν οι μοναδικές που προβλημάτισαν κάπως τον Εντουάρ Μεντί, χωρίς πάντως ο Τιμπό Κουρτουά να ανησυχεί ιδιαίτερα, πέρα βεβαίως από το γκολ του Μάουντ.

Ο Ρίντιγκερ την «ισοφάριση»

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές στην ανάπαυλα, αν και ο Αντσελότι κάτι θα έπρεπε να κάνει σχετικά. Ειδικά δε, μετά το 51’, όταν ύστερα από κόρνερ του Μάουντ (θα έπρεπε να δοθεί άουτ, αφού η μπάλα δεν βρήκε στον Μόντριτς), ο Ρίντιγκερ με κεφαλιά νίκησε τον Κουρτουά για το 0-2.

Η ισοφάριση αύξησε τον προβληματισμό στην Ρεάλ και έδωσε ακόμα καλύτερη ψυχολογία στην Τσέλσι, η οποία πέτυχε και τρίτο γκολ με τον μεγαλωμένο στην Βασίλισσα, Μάρκος Αλόνσο (62’), αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του σκόρερ, αν και δεν φαίνεται να βοηθείται από αυτό προτού σουτάρει.

Η Ρεάλ, άφαντη στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού, κατάλαβε ότι το πράγμα είχε αρχίζει να ζορίσει πολύ και, δύο λεπτά αργότερα, άγγιξε το γκολ - λύτρωση, με κεφαλιά του Μπενζεμά στο οριζόντιο δοκάρι, ύστερα από σέντρα του Φερλάν Μεντί.

Βέρνερ… πρόκριση, Ροντρίγκο… παράταση!

Οι Μαδριλένοι φόρτσαραν για λίγα λεπτά, αλλά η Τσέλσι του (έξαλλου λόγω του ακυρωθέντος γκολ) Τούχελ δεν έχασε την ψυχραιμία της, χωρίς μάλιστα να παρεκκλίνει από το πλάνο της ούτε λεπτό.

Ο Αντσελότι έριξε τον Εντουάρντο Καμαβινγκά αντί ενός κάκιστου Κρόος που ήταν έξαλλος για την αλλαγή του (αλλά έδωσε το χέρι του στον Ιταλό) και δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν… ξανά.

Ο Κόβατσιτς βρήκε τον Βέρνερ μέσα στην περιοχή, ο Γερμανός «χόρεψε» τον Καζεμίρο και τον Νταβίντ Αλάμπα και νίκησε τον Κουρτουά, με ένα καταπληκτικό γκολ που έδειχνε τελειωτικό για την «υπόθεση πρόκριση» (75’).

Και πιθανόν να ήταν τελειωτικό κόντρα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, εκτός από την Ρεάλ. Στο 78’, οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το 0-4 σε τρομερή απόκρουση του Κουρτουά στον Κάι Χάβερτς και, δύο λεπτά αργότερα, μπήκαν και πάλι στο «κόλπο» της πρόκρισης, όταν ο Μόντριτς βρήκε με καταπληκτική πάσα με το εξωτερικό τον Ροντρίγκο και ο Βραζιλιάνος, ο οποίος μόλις είχε μπει, νίκησε τον Εντουάρ Μεντί με απευθείας πλασέ για το 1-3.

Στο 88’ ο Νάτσο αποχώρησε τραυματίας και ο Ντάνι Καρβαχάλ μετακινήθηκε σε ρόλο δεξιού στόπερ, με τον Λούκας Βάθκεθ να παίρνει την θέση του στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής, αφού ο μοναδικός διαθέσιμος κεντρικός αμυντικός ήταν ο νεαρός Ράφα Μαρίν της Καστίγια.

Η Τσέλσι συνέχισε να ψάχνει το γκολ της πρόκρισης εκμεταλλευόμενη και τα προβλήματα της Ρεάλ στην άμυνα, με τον Μάουντ και τον Κρίστιαν Πούλισικ να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 1-4 και την αποτροπή της παράτασης.

Υπογραφή (ξανά) του Μπενζεμά!

Στο έξτρα ημίωρο, η Τσέλσι συνέχισε να κυριαρχεί και η Ρεάλ να έχει πρόβλημα με την κυκλοφορία. Να έχει, όμως, και τον καλύτερο σέντερ φορ του κόσμου αυτή την στιγμή. Ο μεσιέ Μπενζεμά «κατάπιε» τους Μπλε στο πρώτο ματς και τους πλήγωσε στην παράταση του δεύτερου.

Εξαιρετική πίεση του Καμαβινγκά, κάθετη μπαλιά στον ελεύθερο Βινίσιους και γύρισμα προς την περιοχή του Βραζιλιάνου στον Γάλλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Ρίντιγκερ και με καρφωτή κεφαλιά έβαλε την Ρεάλ στην θέση του οδηγού, σε ένα τρομερά δύσκολο και απαιτητικό ματς για τους Μαδριλένους (96’).

Ο Τούχελ, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του τον τραυματία Ρομελού Λουκάκου, τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας τον Χακίμ Ζίγιες αντί του (καταπληκτικού) Νγκολό Καντέ στο 99’ και τους Ζορζίνιο - Σαούλ αντί των Κόβατσιτς - Λόφτους Τσικ στην ανάπαυλα, με την Τσέλσι να απειλεί σε όλες τις στατικές φάσεις, ψάχνοντας το τέταρτο γκολ που θα οδηγούσε το ματς στα πέναλτι.

Η Ρεάλ, με στόπερ τον Καρβαχάλ, τον Μόντριτς σε ρόλο αμυντικού χαφ πλέον και τους Καμαβινγκά - Βαλβέρδε να «δαγκώνουν», άρχισε να ελέγχει περισσότερο την μπάλα και τον ρυθμό, παίρνοντας δύναμη και από το «Μπερναμπέου», το οποίο ήταν σχεδόν σιωπηλό μέχρι τότε.

Η Τσέλσι δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συνέχισε να επιμένει, ο Κουρτουά απέκρουσε εξαιρετικά το σουτ του Ζίγιες, Ζορζίνιο (δις) και Χάβερτς άγγιξαν το 2-4 και, κάπως έτσι, το τελικό σφύριγμα του Πολωνού Σιμόν Μαρτσίνιακ βρήκε τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν ανακουφισμένους την δέκατη πρόκριση στα ημιτελικά τα τελευταία δώδεκα χρόνια (!) και τους Λονδρέζους να αναρωτιούνται πόσες περισσότερες πιθανότητες θα είχαν για πρόκριση, αν δεν ήταν τόσο αναποτελεσματικοί στο πρώτο παιχνίδι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ, Νάτσο (88’ λ. τρ. Λούκας Βάθκεθ), Αλάμπα, Φερλάν Μεντί (78’ Μαρσέλο) - Μόντριτς, Καζεμίρο (78’ Ροντρίγκο), Κρόος (73’ Καμαβινγκά) - Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (115’ Ντάνι Θεμπάγιος).

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Εντουάρ Μεντί - Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο - Λόφτους - Τσικ (106’ Σαούλ), Καντέ (99’ Ζίγιες), Κόβατσιτς (106’ Ζορζίνιο), Μάουντ - Βέρνερ (83’ λ. τρ. Πούλισικ), Χάβερτς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα