Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: Μυθική ανατροπή και πρόκριση της Βασίλισσας! (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: Μυθική ανατροπή και πρόκριση της Βασίλισσας! (vid)

bet365

Με συγκλονιστικό Λούκα Μόντριτς και «φονικό» Καρίμ Μπενζεμά (χατ - τρικ), η Ρεάλ Μαδρίτης υπενθύμισε γιατί είναι η Βασίλισσα της Ευρώπης, «κατάπιε» την ηττοπαθή Παρί Σεν Ζερμέν που προηγήθηκε με τον Κιλιάν Μπαπέ (3-1) και προκρίθηκε πανάξια στα προημιτελικά του Champions League.

Σαν χθες (08/03), πριν από πέντε χρόνια, η Παρί Σεν Ζερμέν έπεφτε θύμα της πιο ιστορικής ανατροπής στην ιστορία του Champions League, γνωρίζοντας την συντριβή με 6-1 από την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, γευόμενη έναν πολύ πικρό αποκλεισμό, αφού στο πρώτο ματς είχε θριαμβεύσει με 4-0 στο Παρίσι.

Ήρωας εκείνης της ανατροπής για τους Μπλαουγκράνα ήταν ο Νεϊμάρ (δύο γκολ - μια ασίστ - ένα κερδισμένο πέναλτι), ο οποίος πλέον φοράει την φανέλα της Παρί και, μαζί με αστέρια πρώτης γραμμής όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Μπαπέ, υποκλίθηκε στο μεγαλείο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Βασίλισσα υπενθύμισε σε όλους γιατί είναι η απόλυτη κυρίαρχος της Ευρώπης (διάολε, 13 Champions League είναι αυτά!), ανατρέποντας στην Μαδρίτη με έναν φα - ντα - στι - κό Καρίμ Μπενζεμά (3-1) το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Παρίσι και παίρνοντας πανάξια την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Κάρλο Αντσελότι, χωρίς τους τιμωρημένους Φερλάν Μεντί και Καζεμίρο, ξεκίνησε Νάτσο και Φεδερίκο Βαλβέρδε αντίστοιχα, με τον Τόνι Κρόος να ξεπερνάει εντέλει τον τραυματισμό του και να δίνει κανονικά το παρών, την ώρα που ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο επέλεγε την τριάδα των σταρ στην επίθεση (Μέσι - Μπαπέ - Νεϊμάρ), αφήνοντας στον πάγκο τον πολύτιμο Άνχελ Ντι Μαρία.

Ασφυκτική πίεση ψηλά των Μαδριλένων με το «καλημέρα» και έναν ακούραστο Βαλβέρδε, με την Παρί να ψάχνει τα πατήματά της, αλλά να έχει και το πρώτο σουτ εντός εστίας, με κοντινό πλασέ του Μπαπέ που μπλόκαρε εύκολα ο Τιμπό Κουρτουά, ύστερα από αντεπίθεση των τριών αστέρων των φιλοξενούμενων (8’).

Ο Γάλλος επιθετικός, με ξεχωριστό κίνητρο (για προφανείς λόγους…), δοκίμασε και πάλι τα ρεφλέξ του Βέλγου τερματοφύλακα, ο οποίος απέτρεψε το γκολ αποκρούοντας με το πόδι (13’), ενώ η Ρεάλ είχε τρία (ανεπιτυχή) σουτ στο πρώτο 15λεπτο, όσα δηλαδή έκανε σε όλο το πρώτο παιχνίδι!

Στο 24’, ο Μπενζεμά με εξαιρετικό curler έξω από την περιοχή, υποχρέωσε τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα σε πολύ δύσκολη απόκρουση, στην πρώτη φάση άξια αναφοράς μιας Ρεάλ που είχε διάθεση και πίεζε εξαιρετικά, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, πέραν από τον ενθουσιασμό που μετέδιδε στους 60 χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο (πάντα υπό ανακατασκευή) «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Με την συμπλήρωση του ημιώρου, η Παρί απάντησε με κοντινό πλασέ του (πολύ δραστήριου) Μέσι ύστερα από συνδυασμό με τον Νεϊμάρ, με την μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία του Κουρτουά.

Ο Αργεντινός, ο οποίος γύριζε συνεχώς στην μεσαία γραμμή για να βοηθήσει στο χτίσιμο των παριζιάνικων επιθέσεων, συμμετείχε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας που έφερε γκολ του Μπαπέ λίγο αργότερα (34’), με το τέρμα να ακυρώνεται για (οριακό) οφσάιντ του πασέρ Νούνο Μέντες.

Ο Μπενζεμά, ο οποίος απάντησε στον συμπατριώτη του με αδύναμη κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του Ντοναρούμα, άγγιξε το γκολ λίγο αργότερα, με νέα κεφαλιά από ιδανική θέση που έφυγε άουτ (37’).

Η Ρεάλ πίεζε ψηλά, ρίσκαρε και το πλήρωσε από έναν παίκτη που, πιθανότατα, θα φοράει την φανέλα της από την επόμενη σεζόν. Ο Νεϊμάρ βρήκε τον Μπαπέ με πάσα πίσω από το κέντρο, ο Κιλιάν με μια από τις κλασικές του κούρσες έφτασε απέναντι από τον Κουρτουά και με συρτό δεξί σουτ έκανε το 0-1 (39’). Τα δύο σουτ με το δεξί κατέληξαν στα δίχτυα (το πρώτο ακυρώθηκε), τα δύο με το αριστερό τα απέκρουσε ο Κουρτουά.

Σε ηλικία 23 ετών και 79 ημερών, ο Μπαπέ έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φτάνει στα 33 γκολ στο Champions League, αφήνοντας δεύτερο τον Μέσι (23 ετών - 257 ημερών), ο οποίος όμως χρειάστηκε ένα ματς λιγότερο από τον συμπαίκτη του (52 έναντι 53).

Παρ’ ότι τόσο νεαρός, μάλιστα, είναι αισίως ο τρίτος σκόρερ σε εκτός έδρας γκολ σε νοκ άουτ φάσεις του Champions League (έντεκα), πίσω μόνο από τους δύο πρώτους σκόρερ όλων των εποχών, Κριστιάνο Ρονάλντο (23) και Μέσι (12).

Η Ρεάλ χρειαζόταν δύο γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και έδειχνε να θέλει, αλλά να μην μπορεί. Δεν είχε, άλλωστε, έναν Μπαπέ (στα πρώτα 60 λεπτά τουλάχιστον, γιατί μετά...), ο οποίος σκόραρε για άλλη μια φορά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε και πάλι ορθά για καθαρό οφσάιντ (54’).

Ο Βινίσιους Ζούνιορ, ο οποίος πάλευε να δημιουργήσει ρήγματα με την ταχύτητά του, σούταρε αδύναμα στα χέρια του Ντοναρούμα αμέσως μετά, με τον Αντσελότι να ρίχνει Εντουάρντο Καμαβινγκά και Ροντρίγκο αντί των αρνητικών Κρόος και Μάρκο Ασένσιο, ψάχνοντας ενέργεια και φρεσκάδα.

Και, από το πουθενά (με βάση την εικόνα του αγώνα) και τραγικό λάθος του Ντοναρούμα ύστερα από πίεση του Μπενζεμά στην μικρή περιοχή, ο Βινίσιους γύρισε την μπάλα στον Γάλλο, ο οποίος πλάσαρε εύκολα για το 1-1, που έβαλε «φωτιά» στο ματς (61’). Ο «καυτός» και φέτος Καρίμ δεν έμεινε εκεί και, μόλις δύο λεπτά αργότερα, άγγιξε το γκολ της ανατροπής, με κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ, ύστερα από σέντρα του δραστήριου Ροντρίγκο.

Το momentum ήταν ξεκάθαρα με την Βασίλισσα κόντρα σε μια Παρί που επιχειρούσε να «παγώσει» τον ρυθμό και να ξεπεράσει την… καταιγίδα και τον Ποτσετίνο να ρίχνει στο ματς τον Ιντρίσα Γκέιγ αντί του έχοντα κίτρινη κάρτα (άρα και επίφοβο για αποβολή) Λεάντρο Παρέδες.

Η Ρεάλ, με οδηγό έναν συγκλονιστικό Λούκα Μόντριτς στα χαφ (σοβαρά, είναι 36 ετών ο κύριος;), δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε να πιέζει και άγγιξε εκ νέου το 2-1, αυτή την φορά με δώρο - λάθος γύρισμα του Πρεσνέλ Κιμπεμπέ, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Βινίσιους για να πλασάρει σωστά εξ’ επαφής τον Ντοναρούμα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ (72’).

Ο Μπενζεμά, βεβαίως, δεν είναι Βινίσιους. Και, τέσσερα λεπτά αργότερα, ύστερα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Μόντριτς, γύρισε και εκτέλεσε από κοντά τον Ντοναρούμα, φέρνοντας την «υπόθεση πρόκριση» στα ίσα (76’).

Και όχι, βεβαίως, δεν είχε καμία διάθεση να σταματήσει εκεί. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος της παριζιάνικης άμυνας και συγκεκριμένα του απογοητευτικού Μαρκίνιος και, με καταπληκτικό σουτ με το εξωτερικό, έφερε την πλήρη ανατροπή, όντας πλέον και ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ, με 309 (ξεπέρασε τα 308 του Αλφρέδο Ντι Στέφανο), πίσω μόνο από Κριστιάνο (450) και Ραούλ (323).

Ο Ποτσετίνο, ο οποίος παρακολουθούσε ανήμπορος από τον πάγκο, αντέδρασε με την είσοδο του Ντι Μαρία αντί του Ντανίλο Περέιρα, αλλά ήταν πλέον αργά. Η αποσβολωμένη Παρί, παρ’ ότι χρειαζόταν ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και είχε απέναντί της μια άμυνα με κουτσό (χωρίς εισαγωγικά) τον τραυματία Έντερ Μιλιτάο, απείλησε μόνο με ένα μακρινό φάουλ του Μέσι, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή Ντάνι Μάκελι βρήκε την Ρεάλ να πανηγυρίζει έξαλλα άλλη μια «χρυσή» σελίδα στα 120 χρόνια της θρυλικής ιστορίας της (πριν από τρεις ημέρες έσβησε κεράκια) και τον εορτάζοντα πρόεδρο Φλορεντίνο Πέρεθ (75 ετών) να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Γιατί; Επειδή το Champions DNA παραμένει ολοζώντανο στα κύτταρα της ομάδας του, στην οποία από το καλοκαίρι θα προσθέσει τον επόμενο υπέρ - παίκτη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής (Μπαπέ) και, ποιος ξέρει, αν και τον Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ επίσης.

Όσο για την Παρί; Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την ηττοπάθειά της, λύγισε στην «επιστημονική» πίεση της Ρεάλ και απογοήτευσε τον Μπαπέ, ο οποίος μάλλον το πήρε απόφαση ότι αν μείνει στο Παρίσι δεν θα αναδειχθεί ποτέ πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο. Στην Μαδρίτη όμως;

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά - Καρβαχάλ (66’ Λούκας Βάθκεθ), Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο - Μόντριτς, Κρόος (57’ Καμαβινγκά), Βαλβέρδε - Ασένσιο (57’ Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα - Χακίμι (88’ Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Νούνο Μέντες - Παρέδες (70’ Γκέιγ), Ντανίλο Περέιρα (80’ Ντι Μαρία), Βεράτι - Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ.

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα