Champions League: Η Ρεάλ ψάχνει τη ρεβάνς στο Λονδίνο και η Βιγιαρεάλ νέο «θαύμα» κόντρα στη Μπαγέρν

Βασίλης Μπαλατσός
Champions League: Η Ρεάλ ψάχνει τη ρεβάνς στο Λονδίνο και η Βιγιαρεάλ νέο «θαύμα» κόντρα στη Μπαγέρν

bet365

Τα προημιτελικά του Champions League συνεχίζονται με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Τσέλσι να συναντιούνται ξανά μετά την περσινή πρόκριση των «Μπλε» και τη Βιγιαρεάλ να ψάχνει νέα υπέρβαση κόντρα στο φόβητρο, Μπάγερν Μονάχου.

Ακόμα δύο ζευγάρια ρίχνονται απόψε (6/4, 22:00) στην «αρένα» των προημιτελικών του Champions League. Η πολυνίκης του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει, πιθανότατα χωρίς τον Κάρλο Αντσελότι, την κάτοχο του τροπαίoυ Τσέλσι (Cosmote Sport 2 / Mega), ενώ την ίδια ώρα στο «Μαδριγάλ» η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι θα κληθεί μετά την πρόκριση επί της Γιουβέντους να κάνει νέα και μεγαλύτερη υπέρβαση κόντρα στην ισχυρή Μπάγερν Μονάχου (Cosmote Sport 3).

Εντεκα μήνες μετά την τελευταία τους συνάντηση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (5/5/2021) η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης θα... διασταυρώσουν εκ νέου τα «ξίφη» τους στο Λονδίνο. Πέρυσι η ομάδα του Τούχελ απέκλεισε στα ημιτελικά το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν, προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό και στη συνέχεια κατέκτησε το δεύτερο Champions League της ιστορίας της κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (1-0).

Οι Μαδριλένοι με την ψυχολογία τους στα ύψη μετά την θριαμβευτική ανατροπή κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν ψάχνουν απόψε τη «ρεβάνς» κόντρα στους «Μπλε». Οι Λονδρέζοι, μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα τους από τη Μπρέντφορντ του Κρίστιαν Έρικσεν ψάχνουν μια μεγάλη νίκη κόντρα στην πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος, η οποία θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Θυμίζουμε πως οι «Μπλε» για να φτάσουν στους «8» απέκλεισαν την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιλ, με δύο νίκες. Ο Τόμας Τούχελ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες, Τσίλγουελ και Χάντσον - Οντόι, ενώ για τους Μαδριλένους έμειναν εκτός ο Ίσκο, ο Γιόβιτς και ο... γνωστός απόντας, Εντέν Αζάρ.

Tα στατιστικά του Τσέλσι - Ρεάλ Μαδρίτης

  • Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν κατά την οποία η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης συναντώνται στα νοκ άουτ του Champions League. Οι «Μπλε» θα μπορούσαν να γίνουν η πρώτη αγγλική ομάδα που θα τους αποκλείσει από τα νοκ άουτ της διοργάνωσης για πάνω από μία φορά αφού τους κέρδισαν με 3-1 συνολικά στον ημιτελικό της περασμένης σεζόν.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές την Τσέλσι χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ από ό,τι έχει απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην διοργάνωση (5 / 2 ισοπαλίες - 3 ήττες).
  • Η Τσέλσι είναι αήττητη στους οκτώ τελευταίους αγώνες της εναντίον ισπανικών ομάδων στην ευρωπαϊκή διοργάνωση (4 νίκες - 4 ισοπαλίες), συμπεριλαμβανομένων και των πέντε που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του Τόμας Τούχελ (3 νίκες - 2 ισοπαλίες). Η τελευταία τους ήττα ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν έχασαν 0-1 από τη Βαλένθια υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λάμπαρντ.
  • Η τελευταία εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον μιας αγγλικής ομάδας στο Champions League ήταν το 2014-15, όταν κέρδισε με 3-0 τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ. Έκτοτε, είναι χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε ταξίδια της στο νησί (2 ισοπαλίες - 3 ήττες), με το πιο πρόσφατο να είναι η ήττα με 2-0 από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στον ημιτελικό της περασμένης σεζόν.
  • Από τον πρώτο αγώνα του Τόμας Τούχελ στο Champions League ως επικεφαλής της Τσέλσι τον Φεβρουάριο του 2021, οι «Μπλε» κράτησαν 10 φορές ανέπαφη την εστία τους σε 15 αγώνες, περισσότερες από οποιαδήποτε ομάδα. Οι Λονδρέζοι έχουν επίσης το χαμηλότερο παθητικό τερμάτων ανά παιχνίδι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχοντας δεχτεί μόλις επτά γκολ (μέσος όρος 0,47 ανά παιχνίδι).
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει μόνο έναν από τους οκτώ τελευταίους αγώνες της στο Champions League όταν αντιμετώπισε τους νικητές της προηγούμενης σεζόν (5 νίκες - 2 ισοπαλίες), ενώ κέρδισε κάθε ένα από τα τρία τελευταία χωρίς να δεχτεί γκολ – όλα εναντίον της Μπάγερν Μονάχου (2-0 το 2001-02 / 1-0 και 4-0 το 2013-14).
  • Ο Νταβίντ Αλάμπα της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να κάνει απόψε την 100ή του εμφάνιση στο UEFA Champions League. Ο Αυστριακός τερμάτισε με τη νικήτρια πλευρά σε 69 από τους 99 αγώνες του στη διοργάνωση μέχρι σήμερα, κάτι που θα σηματοδοτήσει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στις πρώτες 100 εμφανίσεις ενός παίκτη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο/Champions League (το προηγούμενο ήταν 67 , του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι).
  • Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει σκοράρει οκτώ γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League αυτή τη σεζόν, το οποίο είναι ήδη το ρεκόρ του σε μία μόνο σεζόν στη διοργάνωση. Εάν σκοράρει σε αυτό το παιχνίδι, θα σημειώσει ρεκόρ γκολ από έναν Γάλλο στο Champions League.
  • Από τότε που ο Τόμας Τούχελ ανέλαβε την ομάδα, ο Κρίστιαν Πούλισικ συμμετείχε άμεσα σε έξι γκολ για την Τσέλσι στο Champions League (τρία γκολ, τρεις ασίστ) – κανένας παίκτης δεν έχει συνεισφέρει περισσότερο για τους «Μπλε» αυτήν την περίοδο. Σκόραρε και βοήθησε στους ημιτελικούς εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη σεζόν, σκοράροντας εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα και δίνοντας ασίστ στον Μέισον Μάουντ στον δεύτερο αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

H Βιγιαρεάλ ήταν η μεγάλη έκπληξη της φάσης των «16» του Champions League. Η κάτοχος του Europa League «τορπίλισε» τη Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο, την «ταπείνωσε», κερδίζοντας τη με 3-0 και την απέκλεισε από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μετά τον θρίαμβο τους στο «Αλιάνζ Στάντιουμ» τα «Κίτρινα Υποβρύχια» έχουν μια ακόμα πιο δύσκολη «αποστολή», καθώς η κλήρωση έφερε αντιμέτωπους τους Ισπανούς με την ισχυρή Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί μπορεί να γλίτωσαν στο τέλος την ήττα από τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία, όμως στη ρεβάνς έκαναν... επίδειξη δύναμης και συνέτριψαν τους «Ταύρους» με το εντυπωσιακό 7-1.

Kατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν «αποθέωσε» τον... ομόλογο του, Ουνάι Έμερι, αναφέροντας: «Η Βιγιαρεάλ έχει έναν προπονητή με μεγάλη εμπειρία στις νίκες στη διεθνή σκηνή. Η ομάδα είναι πολύ έμπειρη και θα πρέπει να βρούμε πώς να τους λυγίσουμε, ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε». Ο νεαρός τεχνικός των Βαυαρών δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία, Κορεντίν Τολισό, όμως μετά από τρεις μήνες υπολογίζει στον Αλφόνσο Ντέιβις και αναμένεται να τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα.

Από την πλευρά του ο Ισπανός τεχνικός της Βιγιαρεάλ έθεσε τον ξεκάθαρο στόχο να παραμείνει η ομάδα του «ζωντανή» για τη ρεβάνς στο Μόναχο. «Σεβόμαστε πολύ τη Μπάγερν και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνάμεις μας. Θα παίξουμε τα 90 λεπτά εντός έδρας με στόχο να μείνουμε "ζωντανοί". Η ευκαιρία είναι εδώ για να παίξουμε και να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έναντι αυτών. Πρέπει να απολαύσουμε την ευκαιρία που έχουμε να αγωνιστούμε, γνωρίζοντας ότι η Μπάγερν είναι το φαβορί και ότι είναι μια μεγάλη ομάδα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος δεν μπορεί να υπολόγίζει στους τραυματίες, Αλμπέρτο Μορένο και Σάμουελ Τσουκουέζε.

Οι αριθμοί του Βιγιαρεάλ - Μπάγερν Μονάχου

  • Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση μεταξύ Βιγιαρεάλ και Μπάγερν Μονάχου μετά τη σεζόν 2011-12, όταν η γερμανική ομάδα κέρδισε εντός (3-1) και εκτός έδρας (2-0) στη φάση των ομίλων του Champions League.
  • Μετά από πέντε διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από Ισπανούς αντιπάλους στο Champions League μεταξύ 2014 και 2017, η Μπάγερν Μονάχου έχει μείνει αήττητη στα τέσσερα τελευταία τέτοια εκτός έδρας παιχνίδια της (2 νίκες - 2 ισοπαλίες). Το πιο πρόσφατο από αυτά ήρθε νωρίτερα αυτή τη σεζόν, στη νίκη με 3-0 εκτός έδρας με τη Μπαρτσελόνα στη φάση των ομίλων.
  • Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι της Βιγιαρεάλ στην προημιτελική φάση του Champions League από τον Απρίλιο του 2009, όταν αποκλείστηκε σε διπλούς αγώνες από την Άρσεναλ. Συνολικά, έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα έξι παιχνίδια τους στη διοργάνωση σε αυτό το στάδιο ή αργότερα (2 ισοπαλίες - 3 ήττες) – 1-0 εναντίον της Ίντερ τον Απρίλιο του 2006.
  • Η Μπάγερν Μονάχου είναι αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, όταν έπαιξε εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα νοκ άουτ φάσης στο Champions League (3 νίκες - 2 ισοπαλίες) - η τελευταία της ήττα ήρθε στον πρώτο ημιτελικό 2015-16 εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αποκλείστηκε τελικά στα εκτός έδρας γκολ.
  • Ο προπονητής της Βιγιαρεάλ, Ουνάι Έμερι, πρόκειται να κοουτσάρει τον 50ο αγώνα του στο Champions League (21 νίκες - 10 ισοπαλίες - 18 ήττες). Είναι η πρώτη φορά που φτάνει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ψάχνει να σημειώσει συνεχόμενες νίκες σε νοκ άουτ της διοργάνωσης για πρώτη φορά ως τεχνικός.
  • Η Μπάγερν Μονάχου έχει σκοράρει 101 γκολ στο Champions League από την τελευταία φορά που έμεινε στο «μηδέν» (0-0 εναντίον Λίβερπουλ τον Φεβρουάριο του 2019). Στα τελευταία 30 παιχνίδια τους στη διοργάνωση, σημείωσαν κατά μέσο όρο 3,4 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ κέρδισαν 26 από αυτά (2 ισοπαλίες - 2 ήττες).
  • Ο Αρναούτ Ντανζούμε έχει πετύχει πέντε γκολ για τη Βιγιαρεάλ στο Champions League αυτή τη σεζόν, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη για τον σύλλογο σε μία μόνο σεζόν στη διοργάνωση. Ο Ολλανδός είναι ήδη ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στο Champions League, έχοντας ξεπεράσει τον Χοσεμπά Γιορέντα (4) με το γκολ του εναντίον της Γιουβέντους.
  • Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει 12 γκολ σε οκτώ συμμετοχές στο UEFA Champions League για τη Μπάγερν Μονάχου αυτή τη σεζόν - μόνο τρεις παίκτες έχουν πετύχει περισσότερα γκολ σε μία μόνο σεζόν στη διοργάνωση. Ο Λιονέλ Μέσι το 2011-12, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τις σεζόν 2013-14, 2015-16, 2017-18 και ο... ίδιος ο Πολωνός το 2019-20 (15).
  • Ο Ζεράρ Μορένο της Βιγιαρεάλ έχει σκοράρει δύο γκολ και έχει κάνει τρεις ασίστ σε μόλις 276 λεπτά που έπαιξε στο Champions League αυτή τη σεζόν, καταγράφοντας περισσότερες άμεσες συμμετοχές σε γκολ από οποιονδήποτε άλλο Ισπανό παίκτη στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν.
  • Ο Λερόι Σανέ συμμετείχε άμεσα σε 12 γκολ σε οκτώ παιχνίδια για την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League αυτή τη σεζόν (έξι γκολ, έξι ασίστ). Από το 2003-04 (όταν είναι διαθέσιμα αυτά τα δεδομένα), ο Σανέ είναι ένας από τους δύο παίκτες που έχουν σημειώσει περισσότερα από πέντε γκολ και περισσότερες από πέντε ασίστ σε μία μόνο σεζόν, μαζί με τον Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο της Λίβερπουλ το 2017-18 (10 γκολ, επτά ασίστ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα