Ζάλτσμπουργκ - Μπάγερν 1-1: «Ζόρια» για τους Βαυαρούς και σωτηρία με Κομάν στο 90' (vid)

Ζάλτσμπουργκ - Μπάγερν 1-1: «Ζόρια» για τους Βαυαρούς και σωτηρία με Κομάν στο 90' (vid)

bet365

Κινδύνευσε να μείνει χωρίς γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά από τρία χρόνια, αλλά με «χρυσό» Κομάν στο 90' η Μπάγερν διατήρησε το αήττητο εκτός έδρας με το 1-1 απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ που «έλαμψε» στην παρθενική της συμμετοχή σε νοκ-άουτ.

Ό,τι έχτιζε για μια τριετία, έμοιαζε ετοιμόρροπο λίγο πριν το φινάλε κόντρα στην πρωτάρα Ζάλτσμπουργκ. Κόντρα στην πρώτη αυστριακή ομάδα που κάνει την εμφάνισή της μετά τους ομίλους, κόντρα στη νεότερη 11άδα που παρατάχθηκε ποτέ σε νοκ-άουτ αναμέτρηση τα τελευταία 19 χρόνια. Το σύνολο του επίσης νεαρού Ματίας Γιάισλε απείχε πέντε λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις για να διαλύσει το ιστορικό αήττητο εκτός έδρας σερί της Μπάγερν και να την κρατήσει στο μηδέν στην Ευρώπη έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, ακόμα και στο πιο δύσκολο βράδυ της, η βαυαρική «μηχανή» δούλεψε στο φινάλε και με συνήθη ήρωα στα κρίσιμα τον Κίνγκσλεϊ Κομάν που ισοφάρισε στο 90’ (1-1), περιέσωσε τα παράσημα των τελευταίων χρόνων κι αποκατέστησε την ισορροπία του ζευγαριού ενόψει Μονάχου.

Μετά τη συντριβή από τη Μπόχουμ, ήταν προφανές ότι η ομάδα του Νάγκελσμαν διένυε την κατιούσα, πληγωμένη από απουσίες κι αγνώριστη μετά τη χειμερινή διακοπή. Το αντίθετο συνέβαινε για τη Ζάλτσμπουργκ, η οποία αν και είχε δώσει μόλις δύο παιχνίδια μέχρι πρότινος στο 2022, παρουσιάστηκε σαν έτοιμη από καιρό για να κάνει… ντεμπούτο στα νοκ-άουτ του Champions League. Οι Αυστριακοί ήταν εξαιρετικοί τακτικά και με «όπλο» την ταχύτητά των Αντεγιέμι-Οκάφορ-Άαρονσον στις αντεπιθέσεις προκάλεσαν με το… καλησπέρα προβλήματα στην πρωταθλήτρια Γερμανίας. Τι κι αν ο δεύτερος αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 12’; Ο παίκτης που τον αντικατέστησε, Αντάμου, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος και εννέα λεπτά αργότερα έγραψε ιστορία, ανοίγοντας τον λογαριασμό της ομάδας του στα νοκ-άουτ με άψογο πλασέ έπειτα από ιδανική συνεργασία στην κόντρα. Ήταν το ταχύτερο γκολ στον θεσμό από παίκτη που έγινε αλλαγή μετά από εκείνο του Τιερί Ανρί, 18 ολόκληρα χρόνια πριν!

Ελλιπής από φαντασία, ράθυμη και με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε πρωτοφανή «αποκλεισμό» από το παιχνίδι της (χάρη και στην τρομερή δουλειά των Σολέ-Βόμπερ), η Μπάγερν περιορίστηκε στο πρώτο μέρος σε δύο σουτ των Γκνάμπρι και Σανέ από δεξιά και μια κεφαλιά του Κομάν που μπλόκαρε ο σταθερότατος σε όλη τη διάρκεια του ματς, Κεν. Μάλιστα, οι Βαυαροί χρειάστηκαν τον δικό τους φύλακα «άγγελο» που λέγεται Νόιερ Ούλραϊχ, ο οποίος είπε «όχι» σε δύσκολο πλασέ του Άαρονσον στο 24’.

Η πίεση της Μπάγερν σταδιακά αυξήθηκε στο δεύτερο μερος κι από το 70’ και μετά έγινε πια ασφυκτική. Ακόμα κι έτσι, ο συγκλονιστικός Κεν και οι στόπερ του αντιστέκονταν σε κάθε περίπτωση, με αποκορύφωμα την ασταθή απόκρουση του Ελβετού κίπερ στο πλασέ του Σανέ και το τρομερό «πλονζόν» ξαπλωμένος στο χορτάρι για να μπλοκάρει προ του Γερμανού στο 76’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ζάλτσμπουργκ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, αφού ο Παβάρ με περίσσεια αυτοθυσίας σταμάτησε τον Αντάμου με προβολή σε ανυπεράσπιστη εστία.

Κι αφού δεν έγινε το 2-0, έστω και με εντελώς αποκομμένο τον Λέβα (πραγματικά σπάνιο φαινόμενο να μην έχει τελική και γενικά να μη συμμετέχει καθόλου στις τελικές προσπάθειες), η Μπάγερν σκόραρε με τον Κίνγκσλεϊ Κομάν έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Μίλερ στο δεύτερο δοκάρι και έμεινε τουλάχιστον «όρθια», γνωρίζοντας και η ίδια ότι στην «Allianz Arena» τα πάντα ενδέχεται να είναι διαφορετικά.

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Κρίστενσεν, Σολέ, Βόμπερ, Ούλμερ, Καπάλντο, Καμαρά, Ζάιβαλντ (81’ Σούτσιτς), Άαρονσον, Όκαφορ (11’ Αντάμου), Αντεγιέμι (87΄ Κιέργκααρντ)

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Παβάρ, Ζίλε, Ερναντέζ, Γκνάμπρι (78’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Κίμιχ, Τολισό (81’ Ζάμπιτσερ), Κομάν, Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα