Λιλ - Τσέλσι 1-2: Διπλό στη Γαλλία και πρόκριση στο ρελαντί (vid)

Νίκος Κικίδης
Λιλ - Τσέλσι 1-2: Διπλό στη Γαλλία και πρόκριση στο ρελαντί (vid)

bet365

Ολοκλήρωσε τη δουλειά και πάει προημιτελικά! Ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη Λιλ, η Τσέλσι δεν αγχώθηκε, έφτασε στην ανατροπή (1-2) και με δυο νίκες σφράγισε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Απαντά στις κυρώσεις με... προκρίσεις! Μπορεί η Τσέλσι να βιώνει έναν εφιάλτη δίχως τέλος στα διοικητικά, όμως στο χορτάρι παραμένει ακλόνητη νικήτρια. Και παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη Λιλ, οι Μπλε επανέφεραν άμεσα την ισορροπία, έφτασαν σε ολική ανατροπή (1-2) στο δεύτερο μέρος και σε συνδυασμό με τη νίκη στο Λονδίνο σφράγισαν με άνεση το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο πρόλογος του αγώνα πάντως άνηκε στους Γάλλους που γνώριζαν εκ προοιμίου πως αν ήθελαν να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα, τότε όφειλαν να σκοράρουν από νωρίς. Το πλάνο λοιπόν αφορούσε πίεση ψηλά και αδιάκοπα ανεβάσματα προς την περιοχή της Τσέλσι, η οποία ωστόσο διατηρούσε χαμηλό το τέμπο για να διασφαλίσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Μια στιγμή αδράνειας ωστόσο αρκούσε για να τη φέρει προς στιγμήν με την πλάτη στον τοίχο.

Στο 37΄ o Ζορζίνιο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι καταλόγισε την παράβαση και ο Μπουράκ Γιλμάζ άνοιξε το σκορ για τη Λιλ από το σημείο του πέναλτι για να γίνει ο τρίτος γηραιότερος παίκτης (σε ηλικία 36 ετών και 277 ημερών) που βρίσκει δίχτυα σε νοκ άουτ φάση του Champions League. Στην πρώτη της ουσιαστική φάση όμως η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Πούλισικ τρύπωσε στην αντίπαλη περιοχή και έπειτα από έξοχη κάθετη του Ζορζίνιο έγραψε το 1-1.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με τον ρυθμό να παραμένει χαμηλός και τη Λιλ να πλησιάζει πρώτη στο γκολ στο 63΄, όμως η μπάλα από την κεφαλιά του Σέκα σταμάτησε στο δοκάρι. Κι αφού δεν έγινε σε εκείνο το σημείο το 2-1, οι Λονδρέζοι βρήκαν την ευκαιρία για την ολική ανατροπή. Στο 71΄ο Μάουντ έκανε τη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Αθπιλικουέτα σκόραρε με το... γόνατο για το 1-2. Στο 90+1΄ ο Αλόνσο δεν κατάφερε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους και να σηματοδοτεί τη νίκη Νο. 32 του Τούχελ στο Champions League, ο οποίος μετρά πλέον τις περισσότερες που έχει πετύχει ποτέ προπονητής στα πρώτα 50 ματς στη διοργάνωση.

Λιλ (Ζοσελίν Γκουρβενέ): Ζαρντίμ, Τσελίκ (59΄Γουεά), Τζαλό, Μπότμαν (57' Ονανά), Γκούντμουντσον (78΄Μπράνταριτς), Φόντε, Μπαμπά (78΄Γκόμεζ), Τσέκα, Ντέιβιντ (77΄Μπεν Αρφά), Γιλμάζ, Αντρέ

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αλόνσο, Κρίστενσεν (33΄Τσαλόμπα), Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Κόβασιτς (46΄ Μάουντ), Καντέ, Ζορζίνιο (74΄Λόφτους Τσικ), Χάβερτζ (83΄Ζίγιες), Πούλισικ (74΄Λουκάκου)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα