TOP 10 NBA: Οι κορυφαίες ανταλλαγές της offseason! (pics)

Νίκος Καρφής
TOP 10 NBA: Οι κορυφαίες ανταλλαγές της offseason! (pics)

bet365

To gazzetta.gr διάλεξε τις 10 κορυφαίες μετακινήσεις παικτών στο ΝΒΑ μέσω ανταλλαγής και σας τις παρουσιάζει.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Δεν έχουμε παράπονο. Είδαμε αρκετές εντυπωσιακές ανταλλαγές τις τελευταίες μέρες στο ΝΒΑ. Ορισμένες ομάδες άλλαξαν επίπεδο, κάνοντας μόλις μια κίνηση που άλλαξε το στάτους τους.

Το gazzetta.gr έβαλε κάτω όλες τις ανταλλαγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και ξεχώρισε τις 10 κορυφαίες.

Προσοχή. Στο θέμα δεν συγκαταλέγονται παίκτες που αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι στη free agency όπως ο Χάρελ και ο Γκασόλ.

Τζέιμς Τζόνσον σε Μάβερικς

Τζέιμς Τζόνσον σε Μάβερικς

Ρίτσαρντσον σε Μάβερικς

Ρίτσαρντσον σε Μάβερικς

Γκριν στους Σίξερς

Γκριν στους Σίξερς

Μπλέντσο σε Πέλικανς

Μπλέντσο σε Πέλικανς

Κόβινγκτον σε Μπλέιζερς

Κόβινγκτον σε Μπλέιζερς

Σεθ Κάρι σε Σίξερς

Σεθ Κάρι σε Σίξερς

Ρούμπιο σε Τίμπεργουλβς

Ρούμπιο σε Τίμπεργουλβς

Χόλιντεϊ σε Μπακς

Χόλιντεϊ σε Μπακς

Άνταμς σε Πέλικανς

Άνταμς σε Πέλικανς

Πολ σε Σανς

Πολ σε Σανς
Όπως έγραφαν για πλάκα πολλά media των ΗΠΑ, ο Τζέιμς Τζόνσον θα αποτελέσει τον bodyguard του Λούκα Ντόντσιτς σε περιπτώσεις που μπλέκει σε καυγά ο Σλοβένος σταρ. Πάντα χρειάζεται στην ομάδα ένας μαυροζωνάς για να σε προστατεύει, ένας τύπος που δεν έχει χάσει ποτέ σε ματς MMA. Πέρα από την πλάκα ο Τζόνσον είναι χρήσιμος παίκτης και μην ξεχνάτε πως πέρυσι είχε 8 πόντους και 3.6 ριμπάουντ παίζοντας 18 ματς στο Μαϊάμι και 14 στη Μινεσότα. Δίνει βάθος στον πάγκο του Ντάλας.
Δεν κόλλησε ποτέ στους Σίξερς, αφού εκεί υπήρχε.... κυκλοφοριακό στην επίθεση με τους Εμπίντ, Χόρφορντ, Χάρις και Σίμονς. Πάντως ο Ρίτσαντσον δεν θα σταματήσει να βγάζει το... ψωμί του στον επιθετικό τομέα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους Μάβερικς, αφού πέρυσι μέτρησε 13.7 πόντους με 34% στα τρίποντα. Στην καριέρα του έχει 12.4 μέσο όρο και είναι μια τίμια επιλογή δίπλα στον Luka Magic.
Δεν έκανε καλά playoffs και τελικούς και σίγουρα οι Λέικερς περίμεναν παραπάνω από αυτόν. Όμως ο Γκριν είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος γκαρντ που μπορεί να σουτάρει καλά από μακριά και να παίξει και άμυνα. Στην κκαριέρα του έχει το εντυπωσιακό 40% στο τρίποντο, ενώ ήδη έχει φορέσει 3 δαχτυλίδια σε Λέικερς, Σπερς και Ράπτορς. Υποτιμημένη ανταλλαγή, η οποοα θα έπαιρνε παραπάνω δημοσιότητα, αν δεν ήταν και οι μετριότατες εμφανίσεις του στους τελικούς και το χαμένο τρίποντο στο Game 5.
Ο φίλοι των Μπακς σίγουρα χάρηκαν με την αποχώρηση του Μπλέντσο, αφού ο Χόλιντεϊ είναι πιο ολοκληρωμενος παίκτης. Πάντως οι Πέλικανς που δεν είχαν άλλη επιλογή, πήραν ένα γκαρντ που έχει καλά στοιχεία στην επίθεση, αρκεί να μην είναι σε μια ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα. Στα playoffs και στα μεγάλα ματς χάνεται λιγάκι. Πάντως στη Νέα Ορλεάνη που οι στόχοι είναι πιο χαμηλά σε σχέση με το Μιλγουόκι, σίγουρα μπορεί να κάνει σεζόν αντίστοιχες με αυτές που έκανε στους Σανς παλιότερα.

Οι Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ έχουν υψηλές βλέψεις και φέτος στους Μπλέιζερς, όμως δεν έφτανε μόνο η ανανέωση του Καρμέλο. Χρειαζόντουσαν ένα πολυεργαλείο σε άμυνα και επίθεση και το βρήκαν στο πρόσωπο του Ρόμπερτ Κόβινγκτον. Ο πρώην παίκτης των Ρόκετς θεωρείται ένας από τους κορυφαίος 3 and D Specialists στο ΝΒΑ, αφού συνδυάζει τρίποντο και εξαιρετική άμυνα. Ήταν αυτό που χρειαζόταν η βασική πεντάδα του Πόρτλαντ για να ανέβει επίπεδο αμυντικά και να κρύψει τις αδυναμίες των Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ στον τομέα αυτό.

Oι Σίξερς έκαναν αυτό που έπρεπε σε αυτή τη free agency και έφεραν με ανταλλαγές δύο καλούς σουτέρ, τον Σεθ Κάρι και τον Ντάνι Γκριν δίπλα στον Μπεν Σίμονς που έχει θέμα στον τομέα αυτό. Ο Σεθ είναι ψηλότερα από τον Γκριν, αφού έκανε καλύτερη σεζόν και έλυσε τα χέρια του Ρικ Καρλάιλ στους Μάβερικς. Για να τον πάρουν οι Σίξερς έστειλαν τον Τζος Ρίτσαρντσον στο Ντάλας που μάλλον έπιανε χώρο στην πεντάδα της ομάδας. Ο Κάρι σουτάρει στην καριέρα του με το απίθανο 44% στα τρίποντα και σίγουρα η παρέα του Εμπίντ έχει πάρει... λαβράκι.

Αρχικά ο Ισπανός γκαρντ πήγε στους Θάντερ στην πρώτη ανταλλαγή, αλλά στη συνέχεια κατέληξε στη Μινεσότα. Πληγώθηκε πολύ από την συμπεριφορά των Σανς που τον έδωσαν, ωστόσο αυτό δεν χάλασε καθόλου τους Τίπεργουλβς που τον έφεραν ξανά στη Μινεσότα. Έτσι οι... λύκοι φτιάχνουν μια ωραία στο... μάτι ομάδα με Ρούμπιο και Ράσελ στα γκαρντ, τον Τάουνς στη ρακέτα και φυσικά τον υποσχόμενο rookie και Νο.1 του draft, Έντουαρντς.

Οι Μπακς απέκτησαν έναν από τους καλύτερους two way περιφερειακούς της λίγκας μαζί με το Νο.60 του draft Σαμ Μέριλ, ενώ έστειλαν στους Πέλικανς τον Μπλέντσο, 2 πικ πρώτου γύρου (2025, 2027) και το δικαίωμα για ανταλλαγή των πικ πρώτου γύρου (2024,2026). Ο Τζρου έχει δείξει την αξία του όλα αυτά τα χρόνια και θα αποτελέσει ένα μεγάλο όπλο δίπλα στον Γιάννη σε άμυνα και επίθεση. Το Μιλγουόκι στοχεύει στο τώρα στο πως θα κρατήσει τον Γιάννη και ο Χόλιντεϊ είναι μια κίνηση προς το σωστό δρόμο. Ο Τζρου δίνει ηρεμία στον Γιάννη, ενώ αποτελεί έναν πολυσύνθετο γκαρντ που δεν εκβιάζει προσπάθειες.

Oι Πέλικανς πρόσθεσαν έναν από τους πιο χρήσιμους σέντερ του ΝΒΑ στο ρόστερ τους και πλέον έχουν μια ικανότατη τριάδα με Ίνγκραμ-Ζάιον-Άνταμς. Ο Νεοζηλανδός θα δώσει σημαντικές λύσεις στη ρακέτα με το μέγεθος του, ενώ μπορεί να παίξει εύκολα το pick n roll με τα γκαρντ των πελεκάνων. Η Νέα Ορλάνη έστειλε πικ στους Θάντερ που δεν σταματούν να μαζεύουν, όμως σίγουρα ο Άνταμς τους κάνει πιο δυνατούς. Από τους πιο υποτιμημένους ψηλούς στους λίγκας. Σημείο αναφοράς στη ρακέτα των Θάντερ για πολλά χρόνια.

Τον βάζουμε στο Νο.1 λόγω της εμπειρίας, της ποιότητας του και της σεζόν που έκανε περυσι. Ο Κρις Πολ πάει στο Φοίνιξ για να συνθέσει ένα υπέροχο δίδυμο στα γκαρντ και να οδηγήσει την ομάδα στα playoffs. Ένας μελλοντικός hall of famer, εξαιρετικός floor general που πέρυσι στην Οκλαχόμα ήταν ένας από τους κορυφαίους clutch πάικτες στη λίγκα. Οι Σανς ανέβηκαν επίπεδο και θέλουν να σταματήσουν να είναι ένα από τα... ανέκδοτα της λίγκας. Ο Μπούκερ τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού επιτέλους έχει δίπλα του έναν παίκτη που θα τον ανεβάσει επίπεδο και θα του εποτρέψει να παλέψει για τον μεγάλο στόχο της offseason.