EuroLeague: Το Final 4 του Πάου και του Κόμπι!

EuroLeague: Το Final 4 του Πάου και του Κόμπι!

EuroLeague: Το Final 4 του Πάου και του Κόμπι!
Ο Πάου Γκασόλ το διασκεδάζει σαν μικρό παιδί. Σαν να παίζει για πρώτη φορά μπάσκετ. Και αυτό είναι το προσόν του, το... καύσιμό του. Μαζί και ο Κόμπι Μπράιαντ. Ο Ισπανός σέντερ αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο αδελφό του.

Θα είναι δικό του. Ολόδικό του. Ο Πάου Γκασόλ το περιμένει. Ποτέ άλλοτε δεν είχε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Σε έναν τελικό EuroLeague.

Περίμενε υπομονετικά για χρόνια. Είχε άλλες υποχρεώσεις, σημαντικότερες. Αλλά ο καιρός έφτασε.

Να προσθέσει στη συλλογή του, κάτι που δεν έχει. Ας μη γελιόμαστε, ο κυριότερος λόγος που διάλεξε την επιστροφή στην Μπαρτσελόνα, είναι αυτός! Η EuroLeague.

Στον ημιτελικό έδωσε απλά μαθήματα, πως πρέπει να συμπεριφέρεται και πως να αγωνίζεται ένας - σε λίγες εβδομάδες – 41χρονος.

Μπήκε στο παρκέ και σε διάστημα σκάρτων 11 λεπτών μέτρησε 10 πόντους. Όλα τους καλαθάρες. Πόντοι πολύτιμοι για μία Μπαρτσελόνα, η οποία έψαχνε ακόμη έναν ηγέτη για να την σώσει στα δύσκολα.

Και ο Πάου είναι γεννημένος γι' αυτό.

Το έδειξε με τη συμπεριφορά του. Πέρασε στον πάγκο τα 3/4 του αγώνα. Και πανηγύριζε περισσότερο από τους πιτσιρικάδες του ρόστερ.

Ίσως αυτό είναι το μυστικό του, να το χαίρεται ακόμη και τώρα. Να φοράει το σορτσάκι και τη φανέλα του και έπειτα από τόσα χρόνια να αισθάνεται παιδί. Το κορμί του, του υπαγορεύει αλλιώς.

Ο αξέχαστος Κόμπι!

Αλλά το μυαλό του δεν συμμορφώνεται.

Έπαιξε τον ρόλο του και συνύπαρξη με τον Κόμπι Μπράιαντ. Ο Ισπανός σέντερ τον θυμήθηκε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού.

«Παίξαμε μαζί τρει τελικούς, αλλά δεν μιλούσε και τόσο. Εφερνε το μυαλό, την επιθετικότητα και τις ηγετικές ικανότητές του στο παρκέ», είπε ο Πάου. Και συνέχισε: «Επαιζε όσο πιο σκληρά μπορούσε, ήταν πάντα ο εαυτός του μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ. Ηταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Ελπίζω να παρακολουθήσει το ματς».

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο Κόμπι ήταν ζωντανός, θα είχε ήδη πάρει το πρώτο αεροπλάνο για την Κολωνία, προκειμένου να δει από κοντά τον Πάου Γκασόλ να παίζει σε έναν ακόμη τελικό.

Το 2010, όταν οι δυο τους ήταν στους Λος Άντζελες Λέικερς, είχαν αγωνιστεί σε έναν τελικό, όπως ο αυριανός με την Αναντολού Εφές. Τότε ήταν το 7ο ματς με τους Μπόστον Σέλτικς. Ένας τελικός, ένα τρόπαιο. Τότε ο Πάου και ο Κόμπι πήραν το τρόπαιο. Υπομονή 24 ώρες και θα μάθουμε αν ο Πάου μπορεί να το επαναλάβει, σε διαφορετικό παρκέ, με τον πνεύμα του Κόμπι να τον παρακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαρτσελόνα - Αρμάνι 84-82: Το καλάθι του Χίγκινς που την έστειλε στον τελικό! (vid)

Μπαρτσελόνα - Μιλάνο 84-82: «Kρύο αίμα» ο Χίγκινς, την έστειλε στον τελικό! (vid)

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Τραυματισμός για Καλάθη, αποχώρησε υποβασταζόμενος! (vid)

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Ο Γκασόλ έγινε ο γηραιότερος παίκτης σε Final 4

ΤΣΣΚΑ - Εφές 86-89: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που έκριναν την πρόκριση! (vid)

ΤΣΣΚΑ - Εφές 86-89: Πήρε το θρίλερ και πάει για την κούπα!