Εuroleague: Πρώτη φορά στην ιστορία και οι 2 ημιτελικοί κρίνονται στο σουτ! (vids)

Νίκος Καρφής
Εuroleague: Πρώτη φορά στην ιστορία και οι 2 ημιτελικοί κρίνονται στο σουτ! (vids)
Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Εφές και ΤΣΣΚΑ μας πρόσφεραν δύο ημιτελικούς που... έσπασαν καρδιές και για πρώτη φορά στην ιστορία της Euroleague και τα δύο ματς κρίθηκαν στο σουτ.

Ματσάρες έγιναν στους ημιτελικούς της Euroleague. Η Μπαρτσελόνα... τρόμαξε, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το ματς χάρη στο νικητήριο καλάθι του Χίγκινς για το 84-82, 0.8 δευτερόλεπτα για το τέλος. Έτσι το είχε κάνει και ο νονός του, ο GOAT Μάικλ Τζόρνταν στο Game 6 των τελικών με τους Τζαζ, αφού απέφυγε τον Ράσελ, έβαλε το σουτ νίκης και κατέκτησε το 6ο του πρωτάθλημα με τους Μπουλς.

Από την πλευρά της η Εφές έχασε μια τεράστια διαφορά 20+ πόντων που είχε πάρει από την ΤΣΣΚΑ κατά τη διάρκεια του ματς και κινδύνεψε με οδυνηρή ήττα.

Ωστόσο, ο Κλάιμπερν που ήταν ο κορυφαίος για τους Ρώσους, με το σκορ στο 88-86 υπέρ των Τούρκων, αστόχησε στο τρίποντο που θα έδινε προβάδισμα στην ομάδα του Ιτούδη. Τελικά ο Λάρκιν κέρδισε φάουλ, έβαλε 1/2 βολές και διαμόρφωσε το τελικό 89-86.

Οι 2 ημιτελικοί ήταν ακατάλληλοι για... καρδιακούς και έγινε κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του θεσμού. Για πρώτη φορά από τη σεζόν 2001-02 μέχρι σήμερα, και οι 2 ημιτελικοί της Εuroleague κρίθηκαν στο σουτ, δηλαδή με διαφορά 3 ή λιγότερων πόντων, κάτι που μαρτυρά τα... θρίλερ που απόλαυσε ο κόσμος και που έζησαν οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν στα παιχνίδια.

Η Κολωνία μας χάρισε ματς που δεν πρόκειται να ξεχαστούν και μακάρι να γίνει ίδιο και στον μεγάλο τελικό της Μπαρτσελόνα με την Εφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαρτσελόνα - Αρμάνι 84-82: Το καλάθι του Χίγκινς που την έστειλε στον τελικό! (vid)

Μπαρτσελόνα - Μιλάνο 84-82: «Kρύο αίμα» ο Χίγκινς, την έστειλε στον τελικό! (vid)

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Τραυματισμός για Καλάθη, αποχώρησε υποβασταζόμενος! (vid)

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Ο Γκασόλ έγινε ο γηραιότερος παίκτης σε Final 4

ΤΣΣΚΑ - Εφές 86-89: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που έκριναν την πρόκριση! (vid)

ΤΣΣΚΑ - Εφές 86-89: Πήρε το θρίλερ και πάει για την κούπα!