Η παραμονή του Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ απέτρεψε το... ντόμινο

Η παραμονή του Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ απέτρεψε το... ντόμινο
Η επέκταση της συνεργασίας του Δημήτρη Ιτούδη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας… απέτρεψε ένα ντόμινο εξελίξεων στην αγορά των προπονητών και η Euroleague Greece γράφει για τα σενάρια που είχαν αναπτυχθεί και τους εμπλεκόμενους.

Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, αυτή τη φορά ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Δημήτρης Ιτούδης δεν περίμεναν το Final Four για να συμφωνήσουν στην επέκταση της συνεργασίας τους. Η ηγετική φυσιογνωμία του Έλληνα τεχνικού σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα της ομάδας του, παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσαν τραυματισμοί σαν αυτόν του Νίκολα Μιλουτίνοφ ή τους κραδασμούς όπως η αδυσώπητη κόντρα με τον Μάικ Τζέιμς που οδήγησε και στην αποχώρησή του, οδήγησαν τον ρωσικό σύλλογο στην απόφαση υπογραφής νέας συμφωνίας. Αυτή θα τον κρατήσει στη Μόσχα έως το 2023, παράλληλα όμως έβαλε ένα τέλος στα υποθετικά σενάρια που είχαν αναπτυχθεί (στο ενδεχόμενο που άνοιγε… θέση εργασίας στην ΤΣΣΚΑ) και αφορούσαν ένα «ντόμινο» σε πάγκους ομάδων της Euroleague.

Το ενδεχόμενο αποχώρησης του Δημήτρη Ιτούδη από την ΤΣΣΚΑ ήταν η βάση αυτών. Για την ακρίβεια, όλα ξεκινούσαν από το σενάριο μετακόμισής του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εργαστεί σε franchise του ΝΒΑ και αυτομάτως θα δημιουργούνταν νέα δεδομένα για συγκεκριμένους προπονητές της Euroleague. Πατώντας επί της λεπτής γραμμής που συνδέει την αλήθεια από την υπερβολή, οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ενέπλεκαν τον Αντρέα Τρινκιέρι και για την ακρίβεια ήθελαν τον Ιταλό τεχνικό να ήταν εκ των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της ρωσικής ομάδας. Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, αυτός είναι και ο λόγος που «πάγωσαν» οι συζητήσεις του με την Μπάγερν Μονάχου για την υπογραφή νέου συμβολαίου καθώς περίμενε πρόταση από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Μπάγερν, ο Πρίφτης και ο Παναθηναϊκός

Αυτό το σενάριο δεν πραγματοποιήθηκε και δεδομένου του αρνητικού τρόπου σκέψης του Τρινκιέρι για επιστροφή στην Ιταλία για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ανοίξει μια άλλη θέση εργασίας (στον γερμανικό σύλλογο) για την οποία υποψήφιος θα ήταν και ο Δημήτρης Πρίφτης. Η τέταρτη σεζόν του Έλληνα τεχνικού στην Ούνικς Καζάν είναι φανταστική καθώς ήδη εξασφαλίστηκε η επιστροφή της ομάδας στην Euroleague αλλά και η πρόκρισή της στα τελικά της VTB League. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην Μπάγερν Μονάχου είχαν τσεκάρει την περίπτωση του Πρίφτη και θα την απασχολούσε στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Αντρέα Τρινκιέρι.

Εδώ εμπλέκεται και ο Παναθηναϊκός καθώς το κεφάλαιο «Πρίφτης» παραμένει ανοιχτό παρότι – σύμφωνα με πληροφορίες – μετά τις επαφές που έγιναν τον περασμένο Γενάρη όπου οι δύο πλευρές έφτασαν μια ανάσα από την τελική συμφωνία, διακόπηκε η γραμμή επικοινωνίας δίχως αυτό να σημαίνει ότι αλλοιώθηκε η σχέση. Το ενδεχόμενο επιστροφής του Πρίφτη στους «πράσινους» παραμένει ανοιχτό καθώς το συμβόλαιο που έχει στην Ούνικς δίνει τη δυνατότητα και στις δύο πλευρές να το σπάσουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση καθώς η ρωσική ομάδα θέλει να διασφαλίσει την παραμονή του 53χρονου τεχνικού. Η αλήθεια είναι ότι η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ Ούνικς και Πρίφτη έχει ξεπεράσει το επαγγελματικό πλαίσιο, αγγίζει και το προσωπικό, στοιχείο το οποίο προφανώς θα παίξει ρόλο στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Στην περίπτωση που ο Πρίφτης αποφασίσει την παραμονή του στο Καζάν, αυτομάτως θα «κλειδώσει» μία ακόμη θέση προπονητή στην Euroleague. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος η αγορά των προπονητών δεν είναι το ίδιο… δραστήρια καθώς η πλειοψηφία των ομάδων δείχνουν πολύ ξεκάθαρα την πρόθεση διατήρησης ή επέκτασης συνεργασιών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.