Ντάνιελ Χάκετ: Όταν οι πληγές, γίνονται κίνητρο (vids)

Ντάνιελ Χάκετ: Όταν οι πληγές, γίνονται κίνητρο (vids)

Ντάνιελ Χάκετ: Όταν οι πληγές, γίνονται κίνητρο (vids)
Ο Ντάνιελ Χάκετ κάνει την καλύτερη σεζόν του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στα δύσκολα βγήκε μπροστά και αποδεικνύει ακόμα μια φορά πως είναι γεννημένος για να παλεύει.

Ήταν ένας χρόνος πριν, όταν με μια λιτή ανακοίνωση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ντάνιελ Χάκετ για τα επόμενα δύο χρόνια και όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Η σχέση που χτίζεται μεταξύ παίκτη και ομάδας είναι εξαιρετική, ο Χάκετ κάνει την καλύτερη του σεζόν στην Μόσχα και μία από τις καλύτερες στην καριέρα του γενικά. Οι εμφανίσεις του μάλιστα στα 2 από τα 3 φετινά παιχνίδια των playoffs της Euroleague, έδειξαν την σημασία που μπορούν να έχουν τέτοιοι παίκτες σε μια ομάδα.

Το «Λιμάνι» του Χάκετ μπορεί να μην έγινε ο Πειραιάς και ο Ολυμπιακός που τόσο ήθελε, αλλά έγινε σίγουρα η Μόσχα. Η διαδρομή του για να βρεθεί εκεί γνωστή και... επίπονη. Από την Σιένα και την Αρμάνι Μιλάνο, βρέθηκε στον Ολυμπιακό, όπου έδειξε και την αξία του και έφτιαξε και μια ξεχωριστή σχέση με τον κόσμο. Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του, τον πήγε πίσω, αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Επέστρεψε μέσω της Μπάμπεργκ έκανε υπομονή, πριν πάει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όχι για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κυρίως πήγε για να συμπληρώσει το ρόστερ και να δώσει ποιοτικές λύσεις και μπορεί να έχει περάσει δυσκολίες, φέτος όμως δείχνει να πατάει στα ταλαιπωρημένα του πόδια καλύτερα από ποτέ. Είναι μακράν η καλύτερη σεζόν του στην Μόσχα και πολύ κοντά στις κορυφαίες του, σε αυτή την δεκαετία, που αγωνίζεται στην Euroleague. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, έχασε παιχνίδια και γι' αυτόν τον λόγο δεν μπόρεσε να κρατήσει σταθερά σε ένα υψηλό επίπεδο την απόδοση του. Πάντως χρόνο βρήκε και μαζί και εμπιστοσύνη από τον Δημήτρη Ιτούδη. Στην κανονική διάρκεια είχε σε 23:26'' 8,8 πόντους κατά μέσο όρο, με το εξαιρετικά εντυπωσιακό 44,3% στο τρίποντο, 2,7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ανά παιχνίδι.

Πολλά έγιναν και πολλά δεδομένα άλλαξαν φέτος στην ΤΣΣΚΑ, που έχοντας μια δύσκολη σεζόν, κατάφερε πάντως να φτάσει στο Final 4 με χαρακτηριστική ευκολία. Η φυγή του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης, Μάικ Τζέιμς και ο σοβαρός τραυματισμός του Μιλουτίνοφ, τους άφησε όλους να προσπαθούν να ξεπεράσουν όποιο εμπόδιο ερχότανε. Ο Χάκετ είναι γνωστό ότι είναι μαχητής. Δεν είναι χθεσινός, έχει περάσει πολλά και είναι ένας παίκτης που θα αφήσει την ψυχή του στο παρκέ. Και αυτό έκανε και στα φετινά playoffs.

Ειδικά στο Game 1, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, στο οποίο η ΤΣΣΚΑ νίκησε με 92-76, ήταν εξαιρετικός με 20 πόντους, με 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 24 βαθμούς αξιολόγησης, σε 26:14'', εμφάνιση που απόλαυσε και ο ίδιος. Αντίστοιχα και στο Game 2 δεν κατέβασε τον ρυθμό του και έμεινε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Είχε 14 πόντους, με 3/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ,9 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 26 βαθμούς στο PIR. Στο Game 3 και την πρόκριση της ομάδας του, έμεινε στο παρκέ 27 λεπτά, έχοντας 3 πόντους, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, παίζοντας πάντως την... γνωστή του άμυνα.

Ο Χάκετ είναι πολυτέλεια σε ένα ρόστερ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να την αντέξει. Παίκτης που έχει περάσει πολλά, εύθραυστος, αλλά με την ποιότητα στα κρίσιμα να βγει μπροστά και να κερδίσει παιχνίδια μόνος του. Στην φιλοσοφία του Έλληνα προπονητή του έχει ταιριάξει τέλεια, στην ΤΣΣΚΑ περνάει καλά και φροντίζει όποτε τον χρειάζονται να βγαίνει μπροστά και να δίνει ό,τι έχει ανάγκη η ομάδα του. Πλέον, η πρόκληση για όλους είναι το Final 4 και είναι παραπάνω από σίγουρο ότι παίκτες με εμπειρία κάνουν την διαφορά.

Διαβάστε ακόμα:

Χάινς: Το κρυφό... όπλο της Αρμάνι για την κούπα! (pics & vids)

Ταβάρες: «Back to back» καλύτερος αμυντικός της EuroLeague (vid)

EuroLeague: Ο Γκασόλ και οι γηραιότεροι παίκτες στην ιστορία των Final 4!