Ντάνιελ Χάκετ: Βρήκε στην Μόσχα το... λιμάνι του! (pic & vid)

Αντωνία Σπανού
Ντάνιελ Χάκετ: Βρήκε στην Μόσχα το... λιμάνι του! (pic & vid)
Ο Ντάνιελ Χάκετ ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και βρήκε τελικά στην Ρωσία το λιμάνι που έψαξε με επιμονή στην Ελλάδα.

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ντάνιελ Χάκετ για τα επόμενα δύο χρόνια και αμέσως άνοιξε η συζήτηση, που κυρίως αφορά την διαδρομή του Ιταλού γκαρντ, ο οποίος έγινε πασίγνωστος στην Ελλάδα από την σχέση που «έχτισε» με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και το πως αυτή σταμάτησε απότομα εξαιτίας μιας μεγάλης ατυχίας.

Ο Χάκετ κατάφερε να βρει όλα όσα έψαχνε σε μια κορυφαία ομάδα και να ζήσει όλα όσα δεν κατάφερε με την φανέλα του Ολυμπιακού, που τόσο πολύ ήθελε να φορέσει ξανά, μετά τον τραυματισμό του. Η Euroleague Greece γυρίζει τον χρόνο πίσω σε όσα έγιναν στην πορεία της καριέρας του «Ντάνι» και φτάνει μέχρι σήμερα, όπου η ανανέωση είναι γεγονός και η σχέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας γίνεται σχέση... ζωής.

  • Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ντάνιελ Χάκετ ήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό το 2015 με... περίεργες περγαμηνές. Τρομερός σκόρερ και ηγέτης στις ομάδες που είχε αγωνισθεί μέχρι τότε αλλά γυρολόγος και με περίεργες συμπεριφορές. Ήταν καλοκαίρι πριν από 5 χρόνια, όταν ο Χάκετ βρέθηκε στην Αμερική να κυνηγήσει το όνειρο του «μαγικού» κόσμου, αλλά ξαφνικά «έσκασε» η φωτογραφία με εκείνον να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και μαζί «έσκασαν» και τα ποικίλης ύλης σχόλια για τον νέο ταλαντούχο γκαρντ που έπαιρνε τότε η ελληνική ομάδα.

Ο Ιταλός γκαρντ από τις πρώτες του δηλώσεις δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης του ότι θέλει να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του και αμέσως κατάφερε να μπει στις «ερυθρόλευκες» καρδιές. Η ψυχοσύνθεση του έγινε ένα με αυτήν της νέας του ομάδας, δέχτηκε απόλυτα τον ρόλο του και κάθε φορά που έμπαινε στο παρκέ μπορεί να μην σούταρε όπως παλαιότερα συνήθιζε, αλλά έκανε όλα εκείνα που είναι δύσκολο να βρεις να σου κάνει ξένος παίκτης μέσα στο παρκέ.

Η κερκίδα τον αγάπησε και ξεσηκώνονταν τραγουδώντας το όνομα του μετά από μια άμυνα και από μια κραυγή που θα έβγαζε σε ένα κλέψιμο. Κατάφερε και έδωσε πράγματα στον Ολυμπιακό που έλειπαν και αυτό τον έκανε... μοναδικό, ειδικά για ξένο.

Τα δύο χρόνια που αγωνίστηκε έδωσε στον Ολυμπιακό όλα όσα του έλειπαν, πάθος, άμυνα, ασίστ και αξιόπιστο σουτ με όλα αυτά να δημιουργούν έναν συνδυασμό που τον έκαναν έναν από τους αγαπημένους στο «Λιμάνι». Κάπου εκεί όμως ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του Χάκετ και όλα άλλαξαν για εκείνον και τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» που είχαν καεί αρκετές φορές μέχρι εκείνη την στιγμή να διστάζουν να πάρουν απόφαση για τον Χάκετ.

«Είναι ευλογία. Δεν είναι δύσκολο. Αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και αισθάνομαι πολύ τυχερός και το εκτιμώ. Αυτή η αγάπη είναι αμοιβαία. Προσπάθησα να τους το ανταποδώσω όσο ήμουν εδώ και θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την στήριξη που μου έδειξαν στον τραυματισμό μου και σε όλη εκείνη την δύσκολη για εμένα περίοδο. Είναι τρελό αυτό που συνέβη σήμερα. Ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω το τι έγινε».

Αυτά ήταν τα λόγια του Ντάνιελ Χάκετ μετά από μια από τις πιο δυνατές στιγμές της Euroleague, όταν ο Ιταλός γκαρντ επέστρεψε στο ΣΕΦ για πρώτη φορά με την φανέλα της Μπαμπεργκ, καθώς από τον Ολυμπιακό αποδεσμεύτηκε τελικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο Χάκετ βραβεύτηκε και έσκυψε να φιλήσει το σήμα του Ολυμπιακού, ο κόσμος εκτίμησε την κίνηση και αποθέωσε τον πρώην παίκτη του που μπορεί να μην έπαιξε πολύ, αλλά πρόλαβε να χτίσει μια σχέση διαφορετική από τις άλλες. Το κλίμα ήταν φορτισμένο και αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά ότι τυχαίνει λίγες φορές ένα ξένος ειδικά παίκτης και με μόλις μια χρονιά σε μια ομάδα να δένεται τόσο πολύ με μια ομάδα και ιδιαίτερα με τον απαιτητικό της κόσμο.

Η ευχή που είχαν οι περισσότεροι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έγινε λίγο πιο πραγματική το καλοκαίρι πριν βρεθεί τελικά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν μετά από μια γεμάτη και καλή σεζόν με την Μπάμπεργκ ο Ντάνιελ Χάκετ μπορούσε να μείνει ελεύθερος από την γερμανική ομάδα και η επιθυμία του ήταν να βρεθεί σε ομάδα της Euroleague.

Πολλά ακούστηκαν, ακόμα παραπάνω γράφτηκαν για μια ενδεχόμενη επιστροφή στην Ελλάδα, αλλά αυτή δεν έγινε ποτέ. Ο Χάκετ ποτέ δεν έκρυψε την επιθυμία του, ούτε ότι περίμενε μια κρούση από τον Ολυμπιακό, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» το καλοκαίρι μπήκαν σε μια νέα εποχή με αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ συμφώνησε να είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και θέλησε να φτιάξει έναν κορμό παικτών νεότερων και με όρεξη, που θα συνδυαζόταν με τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας.

Οι ανανεώσεις πήραν χρόνο στον Ολυμπιακό, το πλάνο του Μπλατ ήταν ξεκάθαρο και κάπως έτσι ο Χάκετ σταμάτησε να... περιμένει τους «ερυθρόλευκους» και δεν έχασε την ευκαιρία να πει «ναι» στην πρόταση της ΤΣΣΚΑ.

  • «ΛΙΜΑΝΙ» ΤΟΥ Η ΜΟΣΧΑ

Κάπως έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια του «Ντάνι» στην Ρωσία και έμελλε να είναι από εκείνες που σου αλλάζουν την διαδρομή. Ο Χάκετ προσαρμόστηκε άριστα σε μια ομάδα πρωταθλητισμού και αν και χρειάστηκε χρόνο κατάφερε να γίνει χρήσιμος στο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη και να προσφέρει στην ρωσική ομάδα που κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Φέτος, είναι σαφώς καλύτερος από την περσινή σεζόν, έχουν καταλάβει άπαντες τι μπορεί να προσφέρει και γι' αυτόν τον λόγο η ρωσική ομάδα τον επιβράβευσε με ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα 2 χρόνια. Ο Χάκετ την φετινή σεζόν μετρά σε 19:23'' που βρίσκεται στο παρκέ 7.5 πόντους, με το εντυπωσιακό 41.9% στο τρίποντο, 2.5 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 7.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ πολλά είναι εκείνα που προσφέρει και είναι αδύνατον να τα δείξει η στατιστική.

Όσοι σκέφτηκαν ότι μια επιστροφή η οποία θα μπορούσε να γίνει το φετινό καλοκαίρι ήταν πιθανή, απογοητεύτηκαν και φαίνεται πως το κεφάλαιο Ολυμπιακός - Χάκετ έκλεισε οριστικά.

Το... λιμάνι του Ιταλού έγινε τελικά η Μόσχα και είναι αποφασισμένος να ζήσει την εμπειρία όσο πιο έντονα μπορεί, όπως κάνει όλη του την ζωή.