Χάινς: Το κρυφό... όπλο της Αρμάνι για την κούπα! (pics & vids)

Χάινς: Το κρυφό... όπλο της Αρμάνι για την κούπα! (pics & vids)

Χάινς: Το κρυφό... όπλο της Αρμάνι για την κούπα! (pics & vids)
Ο Κάιλ Χάινς ψάχνει το 5ο τρόπαιο του στο 9ο σερί Final 4 της καριέρας του και η Euroleague Greece στέκεται στον ηγέτη που μπορεί να γίνει το... κρυφό όπλο στα χέρια του Μεσίνα για την Αρμάνι.

Η Αρμάνι έχει πολλές βλέψεις για τη φετινή σεζόν και τα όνειρα της φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση της Euroleague. Ο Κάιλ Χάινς θα βρεθεί για ένατη συνεχόμενη φορά σε Final 4 και οι Ιταλοί ξέρουν πως μπορεί να δώσει πολλά πράγματα στα κρίσιμα ματς που έρχονται στην Κολωνία.

Ο Αμερικανός ψηλός έχει φάει με το... κουτάλι τις αναμετρήσεις που κρίνεται μια σεζόν και η Euroleague Greece στέκεται στον Αμερικανό ψηλό.

Tα 9 σερί Final 4 λένε πολλά

Δεν γινόταν να χάσει την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague η Αρμάνι, αφού έχει στο ρόστερ της τον... μπαρουτοκαπνισμένο από μεγάλα ματς, Κάιλ Χάινς. Οι Ιταλοί τα χρειάστηκαν, αλλά τελικά απέκλεισαν τη Μπάγερν στο Game 4 και πλέον πάνε Κολωνία, έχοντας στο δυναμικό τους ένα τεράστιο ατού.

Ο Αμερικανός ψηλός αποτελεί από τους πιο έμπειρους παίκτες της διοργάνωσης στα μεγάλα ματς, σε αυτά που μπορεί να κριθεί ένας τίτλος, μια πρόκριση. Ο Χάινς θα πάει σε ένατο διαδοχικό Final 4, ενώ έχει κατακτήσει τέσσερα τρόπαια με 3 διαφορετικές ομάδες.

Το 2012 και το 2013 πήγε Final 4 με τον Ολυμπιακό και πήρε την κούπα, ενώ από το 2014 μέχρι και το 2019 δεν έλειψε από Final 4 με την ΤΣΣΚΑ, παίρνοντας τρόπαιο το 2016 και το 2019. Για να έρθει η Αρμάνι το 2021 και να δώσει στον Κάιλ την ένατη διαδοχική παρουσία του ευκαιρία να πάρει το πέμπτο τρόπαιο Euroleague στην καριέρα του.

Ένας σπουδαίος και πανέξυπνος ψηλός που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του σε Final 4, αφού ο Κάιλ είναι... μανούλα σε τέτοιες καταστάσεις.

Μάλιστα για να έρθει η πρόκριση της Αρμάνι κόντρα στη Μπάγερν, έπαιξε σπουδαία άμυνα πάνω στον Μπόλντγουιν, καπάκωσε την μπάλα και ενώ ο γκαρντ των Βαυαρών είχε κάνει το μπάσιμο με το σκορ στο 81-79 για να ισοφαρίσει, 8 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Αμερικανός σαν... Ευρωπαίος

Ο Κάιλ είναι ο μοναδικός Αμερικανός που μετρά τέσσερις Euroleague και ο μοναδικός που έχει πανηγυρίσει με δύο ομάδες από δύο φορές τον τίτλο. Όπου και να πήγε δέθηκε με τις, έφτιαξε όμορφη σχέση με τον κόσμο και τους συμπαίκτες του. Έγινε ηγέτης σε κάθε περίπτωση.

Στον Ολυμπιακό έκανε το... ξεπέταγμα του, βελτιώθηκε πολύ και έβγαλε την ψυχή του στο παρκέ, όντας καθοριστικός παράγοντας στη ρακέτα για τους back to back τίτλους. Έμαθε και λιγάκι την... τέχνη του ηγέτη από τον Βασίλη Σπανούλη.

Η ΤΣΣΚΑ τον δελέασε στη συνέχεια και του έδωσε την ευκαιρία να γεμίσει κι άλλο την τροπαιοθήκη του. Στη Μόσχα έγινε αρχηγός και ο Ιτούδης τον χρησιμοποιούσε πάντα σαν παράδειγμα, τόνισε στους υπόλοιπους πως πρέπει να δουν τι κάνει ο Χάινς σαν αρχηγός, σαν ηγέτης πάνω στο παρκέ. Με την ΤΣΣΚΑ έβαλε ακόμα δύο τίτλους Euroleague στη συλλογή του.

Για να έρθει η μετακόμιση του στην Αρμάνι, η οποίο δεν μπορούσε με τίποτα να μπει στο Final4, ωστόσο με τον Χάινς αυτό άλλαξε. Δέθηκε με το ευρωπαϊκό μπάσκετ, κατάλαβε τον τρόπο παιχνιδιού και έγινε ένας εκ των πιο σημαντικών και επιδραστικών ψηλών των τελευταίων χρόνων στην ήπειρο.

Tι κάνει στα Final 4

Στο πρώτο του, το 2012 ήταν μουδιασμένος και μέτρησε 2 πόντους και 3 ριμπάουντ στον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα, ενώ στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ έμεινε άποντος και κατέβασε 3 ριμπάουντ.

Το 2013 τα πράγματα άλλαξαν και ο Χάινς ήταν εντυπωσιακός. Στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ είχε 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, όντας ο κορυφαίος παίκτης των Πειραιωτών στο 69-52. Απέναντι στη Ρεάλ στον τελικό, έκανε και πάλι εξαιρετική δουλειά με 12 πόντους (4/4 εντός πεδιάς), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 μπλοκ με 20 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Το 2014 η ΤΣΣΚΑ δεν τα κατάφερε κόντρα στη Μακάμπι με τον Ράις να πρωταγωνιστεί και τον Χάινς να μένει στους 6 πόντους και τα 2 ριμπάουντ στον ημιτελικό. Στον μικρό τελικό κόντρα στη Μπάρτσα είχε 8 με 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Στον ημιτελικό του 2015 και τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ από τον Ολυμπιακό, ο Χάινς δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Μένει στον 1 πόντο και στα 4 ριμπάουντ στην ήττα με 68-70. Τον μικρό τελικό τον τελείωσε με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ , 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Κόντρα στην Κούμπαν το 2016, ο Χάινς επιστρέψει στις γεμάτες εμφανίσεις και με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, βοηθά την ομάδα του Ιτούδη να πάει στον τελικό. Εκεί κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση με 15 πόντους (6/7 εντός πεδιάς και 3/3 βολές) , 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ στην πρώτη του κούπα ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ.

Το 2017 η ΤΣΣΚΑ βρίσκει απέναντι της τον κακό δαίμονα της, Ολυμπιακό και μένει εκτός ξανά. Στον ημιτελικό ο Χάινς μετρά 8 ποντους και 3 ριμπάουντ, ενώ στον μικρό τελικό είναι εκ των κορυφαίων με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Φτάνουμε στο 2018, όπου η ΤΣΣΚΑ μένει έκτός τελικού από τη Ρεάλ, όμως ο Χάινς είναι ο καλύτερος παίκτης της με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 23 στην αξιολόγηση. Στον μικρό τελικό με Ζαλγκίρις έχει 6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τέλος υπάρχει και το νικηφόρο Final 4 του 2019. Ο Αμερικανός ψηλός έχει 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ στον τελικό κόντρα στην Εφές, ενώ στον ημιτελικό με Ρεάλ μένει στους 6 πόντους και 4 ριμπάουντ, αλλά Σέρχιο και Ντε Κολό κάνουν ματσάρα με 23 πόντους.

Η Αρμάνι περιμένει πολλά από εκείνον στο Final 4 και ξέρει πολύ καλά πως μπορεί να βασιστεί πάνω του στα δύσκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάινς: «Πριν το Final Four του 2012 συμβουλεύτηκα τον Μπατίστ» (pic)

EuroLeague: Ο Γκασόλ και οι γηραιότεροι παίκτες στην ιστορία των Final 4!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.