Χάινς: «Πριν το Final Four του 2012 συμβουλεύτηκα τον Μπατίστ» (pic)

Χάινς: «Πριν το Final Four του 2012 συμβουλεύτηκα τον Μπατίστ» (pic)

Gazzetta team
Χάινς: «Πριν το Final Four του 2012 συμβουλεύτηκα τον Μπατίστ» (pic)
Ο Κάιλ Χάινς ετοιμάζεται για το 9ο Final Four της καριέρας του, ωστόσο θέλησε να θυμηθεί το πρώτο και τις συμβουλές που αναζήτησε από τον... εχθρό, Μάικ Μπατίστ!

Ο χρόνος πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2012. Πριν το πρώτο Final Four του Κάιλ Χάινς (o οποίος πλέον ετοιμάζεται για την 9η σερί συμμετοχή του), με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός σέντερ δεν γνώριζε τι σημαίνει Final Four και αναζήτησε τη συμβουλή ενός... εχθρού. Αλλά και του καλού του φίλου, Μάικ Μπατίστ!

«Η εμπειρία είναι σημαντική στα Final Four. Θυμάμαι ότι πριν το πρώτο μου Final Four ζήτησα συμβουλές από τον φίλο μου, τον Μάικ Μπατίστ, του Παναθηναϊκού, επειδή είχε κατακτήσει πολλά τρόπαια», εξήγησε ο Χάινς στην Tuttosport. Και συνέχισε: «Μου είπε απλώς ένα πράγμα: «Πρέπει να εμπιστευτείς αυτά που έχεις κάνει, να επαναλάβεις αυτά που έχεις κάνει όλη την σεζόν. Και να μην ξεχνάς να απολαύσεις την στιγμή". Και είχε δίκιο».

Ο Αμερικανός σέντερ αναφέρθηκε και στο 9ο Final Four της καριέρας του: «Κάθε παίκτης σκέφτεται το μέλλον του, αλλά σίγουρα δεν περιμένει κάτι τέτοιο, κάτι που δίνει νόημα στην δουλειά σου. Κάθε σεζόν είναι και πιο δύσκολη, πιο κουραστική.

Όλη αυτή η κούραση είναι ο λόγος που προσπαθείς. Κάθε χρόνο πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Όσο κατακτάς τρόπαια, αποκτάς εθισμό στις νίκες, δεν μπορείς χωρίς αυτές, νιώθεις την ανάγκη να προσπαθήσεις να ξανανιώσεις αυτό το συναίσθημα, το οποίο δεν είναι ποτέ ίδιο».

Όσο για το ματς με την Μπαρτσελόνα; «Έχει πολλούς σπουδαίους παίκτες και μία αμυντική ταυτότητα την οποία έχει χτίσει με έναν εξαιρετικό προπονητή όπως ο Γιασικεβίτσιους, ενώ έχει και την εμπειρία του Πάου Γκασόλ. Είχαν κάποιους τραυματισμούς και προσαρμόστηκαν. Είχαμε ηττηθεί από αυτούς στην κανονική περίοδο, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ