«Είδα τον Γκασόλ να κουβαλάει τα νερά και να γυρίζει σαν θρύλος»! (pics & vids)

«Είδα τον Γκασόλ να κουβαλάει τα νερά και να γυρίζει σαν θρύλος»! (pics & vids)

«Είδα τον Γκασόλ να κουβαλάει τα νερά και να γυρίζει σαν θρύλος»! (pics & vids)
Ο Ισπανός δημοσιογράφος του DAZN, Πίτι Ουρτάδο περιγράφει στο gazzetta.gr το πώς έζησε την επιστροφή του Πάου Γκασόλ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και θυμάται τη μέρα που ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ κουβαλούσε τα νερά των συμπαικτών του!

Τη σεζόν 1998-99, στον πάγκο της Μπαρτσελόνα καθόταν ένα εξελίξιμο, πλην όμως ακατέργαστο κορμί. Όταν τον φώναζες Πάου, γύριζε και σε άκουγε. Με το πέρασμα των χρόνων, ο Πάου Γκασόλ Σάεθ όπως είναι το πλήρες όνομα του κορυφαίου Ισπανού μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, τελειοποίησε το παιχνίδι του και πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους που αγωνίστηκαν στο ΝΒΑ. Το 2001 έγινε ο πρώτος Ισπανός έπειτα από τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φερνάντο Μαρτίν που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να μετρήσει τις δυνάμεις του στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, έχοντας μόλις μια γεμάτη χρονιά με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Στις 9 Απριλίου 2021 φόρεσε ξανά τα μπλαουγκράνα έπειτα από δυο δεκαετίες κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου ενώ μεσολάβησαν 759 μέρες μακριά από τα γήπεδα λόγω του τραυματισμού στο αριστερό πόδι και της αποθεραπείας του, σημαδεύοντας την κατάκτηση της EuroLeague. Είναι τόσο μεγάλη η επιρροή που ασκεί ο σπουδαίος Γκασόλ σε φίλους και αντιπάλους που οι συμπατριώτες του μετρούσαν αντίστροφα στα social media για το comeback ενός θρύλου που γύρισε για να γράψει την ιστορία όπως τη θέλει αυτός. Για να απολαύσει τα τελευταία μέτρα μιας υπέροχης διαδρομής με τερματικό σταθμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΟΤΑΝ ΚΟΥΒΑΛΑΓΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ

Για να φτάσουμε όμως εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Πάου Γκασόλ να αρχίζει βασικός κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου αιφνιδιάζοντας άπαντες, πρέπει να γυρίσουμε στις 17 Ιανουαρίου 1999 όταν έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του στο Κάθερες. Η ζωή είναι ωραία με τις αναμνήσεις και το video που δείχνει τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον Πάου να κουβαλά τα… νερά των συμπαικτών του θα συνιστά πάντα μια περίεργη εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη τη μετέπειτα εξέλιξη του Ισπανού legend! Σε εκείνο το ματς βρέθηκε ο Ισπανός δημοσιογράφος Πίτι Ουρτάδο, ο οποίος κάλυψε το πρόσφατο ντεμπούτο του Γκασόλ με αντίπαλο την Μπάγερν για λογαριασμό της κορυφαίας πλατφόρμας αγώνων DAZN που έχει τα δικαιώματα της EuroLeague στη χώρα της Ιβηρικής. με διαφορά 22 χρόνων! Εν συνεχεία, περιέγραψε στο gazzetta.gr τα πρώτα χρόνια του στο Palau Blaugrana: «Είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά το ντεμπούτο του στην ACB το 1999, όπως και την πρεμιέρα του στην EuroLeague απέναντι στην Μπουντούτσνοστ στις 18 Οκτωβρίου 2000, όπου πέτυχε 23 πόντους σε 13 λεπτά. Θυμάμαι ένα νεαρό και ψηλό παιδί, πολύ λεπτό που βοηθούσε κουβαλώντας τις τσάντες και τα μπουκάλια των συμπαικτών του! Που έπαιζε ελάχιστα δίχως να μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα εξελισσόταν σε θρύλο».

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πως έζησε, όμως την επιστροφή του Γκασόλ στην αγωνιστική δράση; «Ήταν μια σπουδαία στιγμή ο αγώνας με την Μπάγερν Μονάχου, σχεδόν ιστορική. Είχα καρφώσει το βλέμμα μου στον Πάου από το ζέσταμα! Ήθελα να δω τις κινήσεις του, πώς σουτάρει, το πώς αλληλεπιδρά με τους συμπαίκτες του, να δω αν πατάει γερά στα πόδια του. Εν τέλει, τον είδαμε starter! Η αλήθεια είναι πως ο Γιασικεβίτσιους παρέταξε μια περίεργη πεντάδα αφού ήθελε να ξεκουράσει τον Χίγκινς, τον Μίροτιτς και τον Οριόλα. Ο Πάου ήλθε στο γήπεδο φορώντας μια μαύρη μπλούζα με το νούμερο 24 στη μνήμη του αγαπημένου φίλου του, Κόμπι Μπράιαντ και υπέγραφε αυτόγραφα. Όλοι περίμεναν τη στιγμή που θα τον δουν ξανά στο γήπεδο! Στις εξέδρες βρίσκονταν επίσης ο κολλητός του, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, η σύζυγός του, Κάθριν και η μικρή κόρη τους, Ελίζαμπετ-Τζιάνα ενώ ο Αντρέα Τρινκιέρι έλεγε αστειευόμενος πως ανυπομονούσε να δει τον νεαρό και ταλαντούχο παίκτη που υπέγραψε η Μπαρτσελόνα! Το παιχνίδι άρχισε και ήταν ξεκάθαρο πως οι συμπαίκτες του ήθελαν να βοηθήσουν τον Πάου. Του έδωσαν μπάλες, σκόραρε από το high post ενώ η παρουσία του Καλάθη ήταν πολύ σημαντική, αφού τον βρήκε με καλές πάσες. Η γενικότερη αίσθηση στην επίθεση ήταν καλή όμως η παρουσία του στην άμυνα κόστισε στην Μπαρτσελόνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάγερν Μονάχου δεν είναι μόνο ο Λεβαντόφσκι (pics & vids)