Παναθηναϊκός: Πίεση και... αισιοδοξία για Όγκουστ

Παναθηναϊκός: Πίεση και... αισιοδοξία για Όγκουστ

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Πίεση και... αισιοδοξία για Όγκουστ
Ο Παναθηναϊκός έχει ρίξει βάρος στην απόκτηση του Ζακ Όγκουστ, ο οποίος μπορεί να... ξεκλειδώσει και τον υπόλοιπο σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Την ώρα που άπαντες στον Παναθηναϊκό περιμένουν τις εξελίξεις όσον αφορά το θέμα του Νίκολας Λαπροβίτολα και της αποδέσμευσής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι άνθρωποι της ομάδας «δουλεύουν» και τις υπόλοιπες ανοικτές περιπτώσεις!

Για τη θέση του σέντερ ο Γιώργος Βόβορας έχει ξεχωρίσει τον Ζακ Όγκουστ, ο οποίος μπορεί να του λύσει τελείως τα χέρια όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας. Απλούστατα είναι Έλληνας και δεν θα είναι υποχρεωτικό για εκείνον να πάει σε επτά ξένους και να... μπλέκεται η ομάδα όσον αφορά τις δύο διοργανώσεις που θα παίρνει μέρος.

Γι' αυτόν τον λόγο έχει ξεκινήσει στενό pressing από πλευράς Παναθηναϊκού στον Ελληνοαμερικανό σέντερ, ο οποίος πέρυσι πραγματοποίησε breakout season με τη φανέλα της Γαλατασαράι! Στο EuroCup μέτρησε κατά μέσο όρο 13,4 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίματα και 0,9 τάπες, σουτάροντας με σχεδόν 70% (σ.σ. 69,4% για την ακρίβεια) στα δίποντα. Αν μη τι άλλο δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο τον παίκτη που βρέθηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2017-18 αφού έχει ωριμάσει μπασκετικά και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για να έχει ενεργό ρόλο σε ομάδα της EuroLeague.

Άλλωστε τον Παναθηναϊκό τον γνωρίζει καλά. Ξέρει τα κατατόπια του ΟΑΚΑ, γνωρίζει τον Γιώργο Βόβορα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr, σε πρώτη φάση είναι θετικός στο να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Βέβαια παραμένει «αγκάθι» το οικονομικό κομμάτι αν και κάθε μέρα που περνάει «πέφτουν» γέφυρες συνεργασίας και ολοένα και μειώνονται οι απαιτήσεις του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, αλλά παράλληλα υπάρχει και αισιοδοξία στο «πράσινο στρατόπεδο» ότι στο τέλος θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Το σίγουρο είναι ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή, με τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού να προσπαθούν να πιέσουν τις καταστάσεις ώστε να φέρουν τον 27χρονο σέντερ στα δικά τους δεδομένα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει άλλη πρόταση από ομάδα της EuroLeague, κάτι που -σε περίπτωση που συμβεί- θα δυσκολέψει το έργο των «πρασίνων» στην προσπάθεια που κάνουν για να τον αποκτήσουν. Όπως θα δυσκολέψει πολύ το έργο του Παναθηναϊκού εάν και εφόσον θελήσει μια ομάδα του Eurocup να... τινάξει την μπάνκα και να του προσφέρει πολλά χρήματα

Σε περίπτωση που ο Βόβορας καταφέρει να «γεμίσει» τη frontline του με τον Ζακ Όγκουστ, αυτομάτως θα μπορεί να έχει ομάδα με έξι ξένους (σ.σ. με δεδομένη την απόκτηση δύο ξένων πλέι μέικερ και ενός ακόμη φόργουορντ που να παίζει στο «τέσσερα» και στο «τρία» και να διαθέτει χει καλό σουτ) αν και θα κρατήσει ανοικτό το ενδεχόμενο και του 7ου ξένου με παίκτη (επίσης με καλό σουτ) που να αγωνίζεται στο «τρία» και στο «δύο».

Αν και εφόσον δεν προχωρήσει η περίπτωση του Όγκουστ, τότε οι «πράσινοι» θα κινηθούν σε ξένο αθλητικό πεντάρι με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πλάνο με τους επτά ξένους, αλλά χωρίς τον «έξτρα παίκτη» που θα βοηθάει στις θέσεις των small forward και shooting guard.

Όσο για τον Λαπροβίτολα; Αν και εφόσον δεν μείνει ελεύθερος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Και φυσικά παίζει ρόλο και το... πώς θα μείνει ελεύθερος! Δηλαδή αν θα τον αφήσει η Ρεάλ αποζημιώνοντάς τον ή όχι. Γιατί στην περίπτωση που δεν λάβει κάποια χρήματα από τους Μαδριλένους, τότε το «κασέ» του θα... ξεπεράσει τις δυνατότητες των «πρασίνων».