Γιαννακόπουλος: «Ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα» (vid)

Γιαννακόπουλος: «Ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα» (vid)

Gazzetta team
Γιαννακόπουλος: «Ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα» (vid)

bet365

Διαβάστε όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχετικά με την αποχώρησή του από Ερασιτέχνη και ΚΑΕ.

Γιαννακόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση» (vid)

Γιαννακόπουλος: «Έφυγα στο ημίχρονο από το ΣΕΦ για να προστατεύσω τη ζωή μου»!

Γιαννακόπουλος: «Μας το παίζει μάγκας ο Τζόρντι στο απόλυτο προτεκτοράτο του»

Γιαννακόπουλος για διαιτησία: «Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναϊκού, ειδικά πριν από το Final 4»

Γιαννακόπουλος για Ολυμπιακό: «Θα παίζουν ξανά στην Α2, τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο»!

Γιαννακόπουλος για Καλάθη: «Ρωτήστε τον Μάνο Παπαδόπουλο»\

Γιαννακόπουλος: «Ελπίζω η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι να πάει η ομάδα στη FIBA»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε πολλά και διάφορα, εκφράζοντας τις προθέσεις του σχετικά με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου

Γιαννακόπουλος: «Η οικογένειά μου έχει βάλει πάνω από 450 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό»

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ και να ευχηθώ υγεία και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε όλοι τον τελευταίο καιρό… Όλο αυτό το διάστημα, τον τελευταίο καιρό, έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλά, για το τι θα πω σήμερα… Πραγματικά είστε κάποιοι που αξίζετε ΟΣΚΑΡ σεναρίου επιστημονικής φαντασίας. Το μόνο που δεν διάβασα ήταν ότι άλλαξα ομάδα και από του χρόνου αναλαμβάνω άλλον Σύλλογο… Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι με ένα κλικ στο You tube που είναι και απλό και δωρεάν θα είχατε πάρει όλοι τις απαντήσεις σας και δεν θα χρειαζόταν να γράφονται για μια ακόμη φορά υπερβολές μέχρι ψέματα», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ στο σημείο αυτό έπαιξε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 28 Ιουνίου 2019.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε: «Όπως είπα και νωρίτερα, όλοι είχατε πρόσβαση. Θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα παράπονο. Το να μπαίνετε, δεν μιλάω προσωπικά μιλάω γενικά για τους δημοσιογράφους, στη διαδικασία και να γράφετε ανακρίβειες, είναι τουλάχιστον άτιμο. Πάμε παρακάτω».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ΑΟ, είπε: «Λίγες μέρες πριν και γνωρίζοντας ότι σήμερα θα δώσω αυτή τη συνέντευξη Τύπου ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του πατέρα μου Παύλου, ο Μιχάλης Γεωργαντής, μου έδωσε έναν φάκελο στον οποίο υπάρχουν μέσα με κάθε λεπτομέρεια όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένεια μου, είτε προσωπικά, είτε μέσω της ΒΙΑΝΕΞ, στον Παναθηναϊκό από το 1987 μέχρι το 2012 όταν ανέλαβα προσωπικά την ομάδα. Το ποσό αυτό είναι 372.800.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις τρεις φορές το Χίλτον, δυο φορές τον Σκορπιό.

Aπό το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων, είτε μέσω χορηγιών της ΒΙΑΝΕΞ αλλά και άλλων εταιριών μου, έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63 εκατομμύρια. Και για αυτό υπάρχουν αποδείξεις. Σε αυτά τα χρήματα προσθέστε τα 15 εκατομμύρια ευρώ της Πολυμετοχικότητας αλλά και περίπου 10-15 εκατομμύρια ευρώ που έχουμε βάλει ως οικογένεια στον Ερασιτέχνη.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπολογίζω τα χρήματα της μεταγραφής του Ντε Μέλο το 1972. Γιατί το αναφέρω αυτό; Γιατί από τότε βάζουμε λεφτά σαν οικογένεια στον Παναθηναϊκό… Άρα έχουμε και λέμε: Η οικογένεια μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450 εκατομμύρια ευρώ ή αν προτιμάτε 170 δισεκατομμύρια δραχμές. Αυτά δεν είναι προς συζήτηση. Είναι δεδομένα.

Κανονικά λοιπόν, όταν η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά έχουμε δαπανήσει για τον Παναθηναϊκό περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ, δεν θα χρειαζόταν να πούμε τίποτα άλλο και για κανέναν. Αλλά είμαι σήμερα εδώ γιατί έχω μάθει να κοιτάω τον κόσμο στα μάτια όπως πάντα και να του λέω την αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι αυτή.

Πρώτα απ’ όλα θέλω όμως να κάνω έναν απολογισμό της σεζόν που πέρασε στο μπάσκετ, τον Ερασιτέχνη αλλά και σε ότι αφορά στο Βοτανικό και το PAO ALIVE».

Γιαννακόπουλος: «Αποτρέψαμε να δώσουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στα χαρτιά»

Αναφορικά με τον Ερασιτέχνη, ανέφερε: «Επειδή ξέρω ότι κάποιοι έχουν αδυναμία στα λογιστικά, θέλω να τους πληροφορήσω ότι παρέλαβα χρέος 3.600.000 ευρώ το οποίο και έριξα στις 550.000 ευρώ σήμερα. Ποσό, το οποίο είναι όλο ρυθμισμένο. Κι όλα αυτά ενώ όλες μας οι ομάδες αγωνίζονται πλέον στις μεγάλες κατηγορίες και μετά από πολλά χρόνια κατακτήσαμε έναν τίτλο στο βόλεϊ ανδρών. Είμαι βέβαιος πως σε λίγο διάστημα θα κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα.

Επίσης, για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποτρέψαμε να δοθεί ένα ακόμη πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στα… χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός πάτησε γερά στα πόδια του, σηκώθηκε όρθιος και είναι εδώ. Και αυτό το κατάλαβαν και οι εχθροί αλλά και οι φίλοι.

Όλα αυτά έγιναν γιατί με κόπο, χρόνο, επιμονή και γνώση έκανα τον Σύλλογο να λειτουργεί επιτέλους επαγγελματικά και οργανωμένα σε όλους τους τομείς. Πιστέψτε με, όμως, προσωπικά αυτό που ξεχωρίζω ως το μεγαλύτερο κέρδος της σεζόν που πέρασε είναι η ανάπτυξη των ακαδημιών μας, η υγεία που εκπέμπει πια ο Σύλλογος αλλά πάνω από όλα τα χαμόγελα των παιδιών που φοράνε τη φανέλα με το τριφύλλι… Όπως φυσικά και η αγάπη και η χαρά που παίρνουμε από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, για όλη αυτή την προσπάθεια και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με κεφαλαία γράμματα!»

Γιαννακόπουλος: «Έφυγα από το ΣΕΦ στο ημίχρονο, για να προστατέψω τη ζωή μου»

Σχετικά με το μπάσκετ, τόνισε: «Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά μου δίνεται η ευκαιρία να τα ξαναπώ. Η χρονιά στο μπάσκετ ξεκίνησε με μια δυσάρεστη έκπληξη. Εκεί που πιστεύαμε ότι θα πορευτούμε με τον κόουτς Πιτίνο, αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς ο Ρικ αποχώρησε από την ομάδα για οικογενειακούς λόγους. Κι ας είχαν γραφτεί πάλι σημεία και τέρατα... Επιλέχθηκε να δοθεί το τιμόνι της ομάδας στον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος θα αποτελεί πάντα την πρώτη μου επιλογή όταν αυτή γίνεται με καθαρά μπασκετικά κριτήρια.

Δυστυχώς, όμως, η συγκεκριμένη επιλογή αποδείχτηκε λανθασμένη διότι ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει μια δίκαιη ευκαιρία. Παρά το γεγονός ότι είχαμε αποφασίσει να πάμε μαζί μέχρι το τέλος, ο Αργύρης θεωρώντας ότι η παρουσία του θα έκανε κακό στον Σύλλογο, αποχώρησε δείχνοντας για μια ακόμη φορά πόσο αγαπάει τον Παναθηναϊκό.

Από την στιγμή που τα οικογενειακά θέματα του κόουτς Πιτίνο είχαν ξεπεραστεί η επιλογή μας ήταν μονόδρομος… Δυστυχώς ο κορονοϊός διέκοψε βίαια τη χρονιά και τη συνεργασία μας με τον κόουτς Πιτίνο. Την ώρα δε που η ομάδα ήταν στην έκτη θέση της Ευρωλίγκα και βάδιζε με σιγουριά προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, συμπληρώνοντας 25 συνεχόμενες σεζόν με κατακτήσεις τίτλων. Κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη και από ότι νομίζω ούτε και στον κόσμο.

Ευχαριστούμε τον κόουτς Πιτίνο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην επιστροφή του στο φυσικό του χώρο, που είναι το NCAA.

Μετά, ήρθε η πανδημία. Η πανδημία δεν διέκοψε μόνο βίαια τη χρονιά αλλά προκάλεσε και τεράστια ζημιά στα οικονομικά των ομάδων. Στον Παναθηναϊκό από τα 8 εκατομμύρια που είχα υπολογίσει ότι θα χρειαστεί να μπουν, φτάσαμε στα 11 και αυτό χωρίς να ξέρω αν, πότε και πόσα χρήματα θα πάρουμε από την Euroleague… Αλλά για αυτό το κεφάλαιο θα μιλήσουμε με λεπτομέρειες, ονόματα και διευθύνσεις στη συνέχεια. Κάντε λίγο υπομονή.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα είχαμε μια ήσυχη χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό, με μεγαλύτερη προσέλευση οικογενειών και όπως είδατε με πολλές αγωνιστικές εκπλήξεις χωρίς την παραμικρή γκρίνια και μουρμούρα από κανέναν. Κι αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση όσων ασχολούνται με το μπάσκετ.

Στον έναν βέβαια αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, αναγκάστηκα να φύγω στο ημίχρονο όχι απλά για να προστατέψω τη σωματική μου ακεραιότητα, αλλά την ίδια μου τη ζωή… Κάτι που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι το περάσατε στα ψιλά… Όταν βέβαια εσείς γίνεστε στόχος φραστικών επιθέσεων, το κάνετε μέγα θέμα και καλά κάνετε. Έτσι πρέπει να γίνεται.

Απλά φανταζόμουν ότι το ίδιο θα έπρεπε να συμβεί και με τον οποιονδήποτε άνθρωπο του οποίου η ζωή απειλείται μέσα σε ένα γήπεδο… Αλλά διαψεύστηκα.

Ενημέρωσα άμεσα την Πολιτεία και την Αστυνομία για όσα έγιναν αλλά για μία ακόμα φορά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Οι λόγοι; Γνωστοί… Χρόνια τώρα.

Τώρα γιατί ένας άνθρωπος που βάζει εκατομμύρια στην ομάδα της καρδιάς του δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο να την παρακολουθήσει και μάλιστα σε αγώνα της Euroleague, είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσουν οι Αρχές, ο Ολυμπιακός και φυσικά η διοργανώτρια αρχή…

Μέχρι να απαντήσουν βέβαια όλοι αυτοί, θα έχουν χαθεί από το μπάσκετ και γενικότερα από τον ελληνικό αθλητισμό πολλοί ακόμη άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν ότι θα πληρώνουν τόσα εκατομμύρια και δεν θα έχουν καν το δικαίωμα να παρακολουθούν την ομάδα τους».

Γιαννακόπουλος: «Ο Αλαφούζος ήθελε να ρίξει τα χρέη της ομάδας στο μηδέν και να πουλήσει μετά πανάκριβα»

Ακολούθως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε το κεφάλαιο «Βοτανικός», λέγοντας: «Πάμε τώρα στο κεφάλαιο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ. Αυτό που ουσιαστικά αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα για το παρόν αλλά και για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Εδώ να σημειώσω ότι αρχικά το σχέδιο της διπλής Ανάπλασης όχι μόνο δεν περιλάμβανε γήπεδο μπάσκετ, αλλά είχε και απεχθείς οικονομικούς όρους για τον Ερασιτέχνη. Κάτι που αποτελούσε αδικία για να μην πω τη λέξη απιστία ειδικά προς το μπασκετικό τμήμα. Γι’ αυτό και ο Ερασιτέχνης, είτε μέσω του Θανάση, είτε μέσω εμού είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις ευθύς εξαρχής. Από την στιγμή που οι ομάδες εργασίας κατέληξαν ότι στον Βοτανικό μπορεί να δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ, η συμφωνία που καταλήξαμε και περιμέναμε να μας παρουσιαστεί επισήμως ήταν η εξής:

Ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση - φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας. Να τονίσω ότι είμαστε στη διαδικασία αποτίμησης της Λεωφόρου, με τις πρώτες εκτιμήσεις της εταιρίας που την έχει αναλάβει να είναι ότι το ποσό της αξίας της φτάνει κοντά στα 300.000.000 ευρώ. Αυτό υπάρχει εδώ κι όταν θα βγει το τελικό ποσό θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα, στο Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.500 θέσεων, ένα κλειστό γήπεδο για τα τμήματα του Ερασιτέχνη 3.000 θέσεων, πισίνα, έκταση για την κατασκευή Παναθηναϊκού Μουσείου, Γραφείων της ΠΑΕ της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη αλλά και περίπου 17.000 τμ για εμπορικές χρήσεις, τις οποίες θα είχε στη διάθεσή του ο Ερασιτέχνης για να εκμεταλλευτεί.

Όλα τα παραπάνω κοστολογούνταν περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ, με την αρχική συμφωνία μας με την Κυβέρνηση να προβλέπει και 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα έμπαιναν στο ταμείο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τα λειτουργικά έξοδα των νέων εγκαταστάσεων.

Για να προλάβω τους… λογιστές και κάποιους κακοπροαίρετους, θα ξαναπώ ότι ο Παναθηναϊκός προσέφερε μια περιουσία 300 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει σύνολο σε εγκαταστάσεις και χρήματα 165 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που σε άλλες ομάδες έχουν χρηματοδοτηθεί τα γήπεδα τους χωρίς να δοθεί κανένα αντάλλαγμα.

Ο Δήμος Αθηναίων, ως ο Ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του Βοτανικού, θα τα παραχωρούσε δωρεάν για ισόβια χρήση στον Παναθηναϊκό. Αυτά είχαν συμφωνηθεί με τις Ομάδες Εργασίας του Δήμου και της Πολιτείας πέρυσι. Και όλα αυτά, παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι η περιοχή του Βοτανικού δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τον Παναθηναϊκό. Το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές.

Δυστυχώς, λόγω του κορονοϊού, των προκλήσεων των Τούρκων στον Έβρο, αλλά και του μεταναστευτικού, η επίσημη παρουσίαση των προαναφερθέντων έχει παρουσιάσει σημαντική καθυστέρηση. Σημαντική, αλλά απόλυτα δικαιολογημένη.

Με την ευκαιρία θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στις ηγεσίες των αρμόδιων υπουργείων που είχαν επωμιστεί την ευθύνη για την αντιμετώπιση των παραπάνω. Τους αξίζουν συγχαρητήρια από όλους μας.

Βλέποντας ότι το PAO ALIVE δεν πάει καλά, την καθυστέρηση στο θέμα Βοτανικός, τη συνεχή κατρακύλα και το ξεπούλημα της ομάδας ποδοσφαίρου κι έχοντας επίσης στο μυαλό μου την τελευταία συνάντηση με τον κύριο Γιάννη Αλαφούζο όπου μου είπε ξεκάθαρα "Δημήτρη έχω πάρει την απόφαση μου να ρίξω το μπάτζετ στα τάρταρα ώστε να αποπληρώσω τα χρέη που δημιούργησα" αποφάσισα να τον ξανασυναντήσω.

Η πρόταση μου ήταν η εξής: Να συνεισφέρουμε εγώ τις μετοχές της ΚΑΕ, εκείνος της χρεωμένης ΠΑΕ και να πάμε 50-50 στο όλο πρότζεκτ Ενιαίος Παναθηναϊκός - Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Η απάντηση του ήταν η εξής: "Δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός, αλλά και να γίνει, στο μεσοδιάστημα θα χρειαστούν πολλά χρήματα, τα οποία δεν είμαι διατεθειμένος να βάλω". Του εξήγησα ότι υπάρχει η δέσμευση για τα 40 εκατομμύρια ευρώ και αν προκύψει ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης, θα την καλύψω όλη εγώ. Χωρίς μάλιστα να αλλάξει το 50-50. Η απάντηση του ήταν: "Παρόλο που δεν πιστεύω στο εγχείρημα, στείλε μου το business plan".

Προτού προλάβω καλά -χκαλά να φύγω από το σημείο συνάντησης μας, όλη η συζήτηση είχε διαρρεύσει σε media και συγκεκριμένα σε ένα site δημοσιογράφου που δουλεύει στον ΣΚΑΪ. Μετά από αυτό, κατάλαβα τι παίζεται και δεν επικοινώνησα ξανά με τον Αλαφούζο. Κατάλαβα δηλαδή ότι ο Αλαφούζος θέλει ξεκάθαρα με το όποιο αγωνιστικό κόστος να ρίξει τα χρέη της ΠΑΕ στο μηδέν και να πουλήσει εν συνεχεία πανάκριβα…

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του, αλλά θα τον κρίνει και αυτόν η Παναθηναϊκή Ιστορία. Όπως όλους μας.

Εγώ είμαι ήσυχος με τον εαυτό μου, διότι εκτός όλων των άλλων που κάνω για τον Σύλλογο, θα έχω κάνει και τέσσερις προσπάθειες για να αναγεννηθεί το χιλιοταλαιπωρημένο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κατάλαβα όμως ότι εκεί στην ΠΑΕ δεν έχουν ούτε διάθεση απεμπλοκής, αλλά ούτε όμως και διάθεση επένδυσης.

Αυτή ήταν η πορεία του θέματος Βοτανικός τον τελευταίο χρόνο… Αλλά τις τελευταίες εξελίξεις θα τις δούμε στη συνέχεια, αφού πρώτα αναφερθώ σε κάποια άλλα θέματα».

Γιαννακόπουλος: «Ήμουν βέβαιος ότι θα μαζεύονταν 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά διαψεύστηκα οικτρά»

Σειρά πήρε η αναφορά στο PAO ALIVE: «Παρόλο που ήμουν βέβαιος για την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των επιφανών Παναθηναϊκών, ώστε να μαζευτούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ που είχαν τεθεί ως στόχος, διαψεύστηκα οικτρά.

Είχαμε σχεδιάσει με την εταιρία "NEWTONS & CICCERO" καμπάνια αξίας 2 εκατομμύριων ευρώ με πρόσωπα - μύθους όπως ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Τα ιερά είδωλα του Συλλόγου…

Με σποτ που παίξανε στο εξωτερικό. Με ενέργειες, όπως αυτή που έγινε στη Γερμανία, η οποία, όμως, δυστυχώς δεν είχε ανταπόκριση…

Οι ειδικοί σύμβουλοι από το εξωτερικό που είχαμε προσλάβει μας υπέδειξαν τις καλύτερες ημερομηνίες για τα δύο πιο σημαντικά ταξίδια. Είχαμε προγραμματίσει να πάμε στην Αυστραλία τον Γενάρη αλλά υπήρξαν οι φονικές πυρκαγιές, δεν θα μπορούσαμε να ζητάμε χρήματα για τον Παναθηναϊκό από τον απόδημο Ελληνισμό, όταν έχει καεί η μισή Αυστραλία, και στην Αμερική στις 25 Μαρτίου, όπου γίνονται όλες οι εκδηλώσεις των Ελλήνων, αλλά και αυτό το ταξίδι ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού…».

Γιαννακόπουλος: «Το παίζει μάγκας Μπερτομέου, αμέτρητες οι σφαγές από τη διαιτησία»

Η Euroleague ήταν το επόμενο θέμα στην τοποθέτηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, όπου είπε: «Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με αποκλειστική ευθύνη του κυρίου Μπερτομέου έχει φτάσει στο σημείο "μηδέν". Κι αυτό πλέον το αντιλαμβάνονται όλοι. Το γεγονός ότι μόνο ο κακός Παναθηναϊκός και ο κακός Γιαννακόπουλος το φωνάζει δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Ποιος να φωνάξει άλλωστε;

Ομάδες που ζουν από το Κράτος τους, ομάδες που παίρνουν θαλασσοδάνεια από κρατικές τράπεζες ή αυτές που τους αρκεί το 2% από το μπάτζετ των ποδοσφαιρικών τους ομάδων! Financial Fair Play σου λέει μετά ο Ζόρντι και κουνάει το δάχτυλο… Είναι να γελάει κανείς…

Η Ευρωλίγκα είναι ένα μαύρο κουτί…

Οι ομάδες δεν γνωρίζουν πόσα είναι και που πάνε τα χρήματα από τις χορηγίες αλλά και από όλες τις άλλες πηγές εσόδων της. Μαθαίνουν κάθε χρόνο μόλις 15 μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης πόσα χρήματα θα πάρουν, χωρίς να ξέρουν από πού και γιατί τόσα;

Και για όσους πουν ότι "τώρα τα θυμήθηκες Γιαννακόπουλε;", να υπενθυμίσω ότι το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό, γιατί ο Μπερτομέου δεν μας έλεγε τα ποσά. Ενώ από το 2009 και μετά πότε ο Παύλος, πότε ο Θανάσης και πότε ο Δημήτρης ωρύονταν για το που πάνε τα έσοδα της διοργάνωσης. Θα σας πω λοιπόν εγώ το που πάνε τα έσοδα της διοργάνωσης.

Η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι οι τρεις ομάδες που συντηρούν την Ευρωλίγκα. Μας το παίζει μάγκας ο Ζόρντι στο απόλυτο προτεκτοράτο του, λέγοντας ότι πήγε τη νίκη από τις 10.000 ευρώ στις 37.500… Θέλετε να μάθετε από που είναι τα λεφτά του περίφημου pool; Από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των τριών το 52% το λαμβάνουν οι ομάδες και το υπόλοιπο 48%, ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια είναι το ποσό που μοιράζονται οι ομάδες για τις νίκες. Εμείς, συντηρούμε την Euroleague!

Πάμε τώρα και στα φετινά. Είναι δυνατόν ένας οργανισμός που αποτελείται από τα ισχυρότερα χαρτιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ να μην έχει απαντήσεις για τίποτα;

Είναι δυνατόν να μην μπορείς να πεις στις ομάδες ποιες θα είναι οι συνέπειες από τη διακοπή της σεζόν; Είναι δυνατόν να συμφωνείς με τους παίκτες για την καταβολή του 80% των συμβολαίων τους αν δε συνεχιστεί η σεζόν και το 85% αν συνεχιστεί;

Ποιος είσαι εσύ και με ποιο δικαίωμα έρχεσαι ανάμεσα σε δύο αντισυμβαλλόμενους να πεις τι θα πληρωθεί και τι όχι και να μας απειλείς ότι αν δεν συμμορφωθούμε θα έχουμε επιπτώσεις! Ωμός εκβιασμός δηλαδή…

Και όλα αυτά χωρίς να έχεις φροντίσει να δεις τι θα γίνει με τα έσοδα των ομάδων; Ας το πάρουμε απλά: όταν ο αθλητής έχει παίξει για το 65% κι ενώ οι ομάδες έχουν χάσει το 50% των εσόδων τους, εσύ πας και του προσφέρεις το 80% χωρίς να μπει ξανά στο γήπεδο και το 85% για να μπει στο παρκέ, θα πρέπει δηλαδή να πιστεύεις ότι οι αθλητές είναι ανόητοι για να ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα ή έναν πιθανό τραυματισμό για ένα επιπλέον 5%; Μα ποιος θα το έκανε αυτό;

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της διοργάνωσης άκουσα τον εκπρόσωπο της Ρεάλ Μαδρίτης να λέει: "Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό δεν υπάρχει". Πολύ τιμητικό και απόλυτα ειλικρινές.

Απλά ας το πει και στον Μπερτομέου, που έχει αποδείξει ότι δεν έχει την ίδια άποψη. Και στις δηλώσεις του αλλά και στην πράξη.

Η Ευρωλίγκα αντιμετωπίζει σε όλα τα μέτωπα τον Παναθηναϊκό με τον χειρότερο τρόπο.

Οι ποινές που μας επιβάλλονται είναι όχι απλά αυστηρές αλλά εξοντωτικές. Φτάσαμε στο σημείο να κλείνουν το ΟΑΚΑ, παραμονές ενός αγώνα και μάλιστα με αντίπαλο τη Φενέρ, δείχνοντας την ύψιστη ασέβεια όχι μόνο στον κόσμο του Παναθηναϊκού και στον Παναθηναϊκό ως οργανισμό αλλά και στον κόσμο που είχε αγοράσει εισιτήρια για το ματς.

Στο κυνήγι του Παναθηναϊκού και προκειμένου να βγει αληθινός κάποιος που το 2011 είχε απειλήσει ότι θα κάνουμε να δούμε FINAL 4 για δέκα χρόνια, είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της σεζόν 2016-17 με πάρα πολλά περίεργα αποτελέσματα, σε σημείο που όλοι σχολιάζατε ότι έγιναν ώστε ο Παναθηναϊκός να πέσει πάνω πάνω στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης και εν συνεχεία πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ, αντί της Εφές που θα ήταν ο αντίπαλος μας στη φάση των "8" αν δεν έρχονταν τα πάνω-κάτω. Αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα!

Και φυσικά η αγαπημένη μας διαιτησία… Αμέτρητες οι σφαγές του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν η ομάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν το FINAL 4. Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Τον τελικό του 2009 που μόνο καλάθι δεν έβαλαν οι διαιτητές για την ΤΣΣΚΑ; Τον ημιτελικό του 2012 όταν νομίζαμε ότι βλέπαμε στο γήπεδο τον Καλόπουλο, τον Ευθυμιάδη και τον Παπουτσέλη μαζί; Την Μπαρτσελόνα το 2013 όταν ο Διαμαντίδης φορτώθηκε με 3 φάουλ στο 2ο λεπτό; Τρία φάουλ, σε δυο λεπτά!

Τη μνημειώδη σειρά με την ΤΣΣΚΑ όταν μας απαγόρευσαν να κάνουμε το μπρέικ στο πρώτο ματς;

Τους καμικάζι στη σειρά με τη Φενέρ; Τον ματωμένο Καλάθη στη Μαδρίτη και τις διαδοχικές σφαγές πριν από δύο χρόνια όταν ήμασταν σε ανοικτή κόντρα με την Ευρωλίγκα; Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει υποστεί τόσες πολλές αδικίες, τόσες πολλές σφαγές, επειδή αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα και να διεκδικήσει το δίκιο της…

Που πλήρωσε τόσο ακριβά την απόφαση της να είναι γενναία απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα.

Πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκβιάσουν; Πιστεύουν ότι μπορούν να στερούν από τον Παναθηναϊκό ότι του αξίζει;

Είναι υποχρέωση όλων μας να δείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται. Να συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τις Παναθηναϊκές αξίες έναντι οποιοδήποτε τιμήματος… Πόσο μάλλον δε σε μια διοργάνωση που διαρκώς υποτιμάει το προϊόν της.

Υποτιμάει και δεν σέβεται τους ανθρώπους που βάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να υπάρχει η Ευρωλίγκα. Για να υπάρχει ο Ζόρντι να μας κουνάει τα δάχτυλο όπου και όποτε γουστάρει…

Μια διοργάνωση που μέσα σε 20 χρόνια έχει αποτύχει παταγωδώς να κεφαλαιοποιήσει το προϊόν της».

Γιαννακόπουλος: «Η FIBA είναι έτοιμη να σβήσει την Euroleague»

«Μια διοργάνωση που κάθε χρόνο ενημερώνει τις ομάδες για το πόσα χρήματα θα λάβουν Σεπτέμβριο μήνα, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια σοβαρού προγραμματισμού… Μια διοργάνωση που είναι ο ορισμός της αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα… Η Ευρωλίγκα επιτέλους βρίσκει ανταγωνιστή και μάλιστα από έναν φορέα που έχει αποδείξει την αγάπη του για το μπάσκετ. Που είναι το ίδιο το μπάσκετ: Το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA είναι η διοργάνωση που έρχεται και είναι έτοιμη να σβήσει την Ευρωλίγκα.

Πριν από δύο χρόνια όταν κάναμε τις πρώτες συζητήσεις είχαμε αντιληφθεί ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμη. Τώρα πια είναι και το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι.

Με τη σοβαρότητα, τις προσεκτικές κινήσεις της ΦΙΜΠΑ αλλά και την αποδοχή και συμμετοχή μεγάλων ομάδων στη διοργάνωση. Ολοένα και περισσότερων… Ακόμη και αν η Ευρωλίγκα ήταν ο… παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, προσωπικά θα έπαιρνα την απόφαση να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ για να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά πως ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται ποτέ και από κανέναν!

Το παρελθόν και η Ιστορία του Παναθηναϊκού αλλά πάνω απ΄όλα ο Παύλος μας δίδαξε ότι πολλές φορές οι δύσκολες αποφάσεις είναι και αυτές που θα αλλάξουν την Ιστορία…

Τρανότερη απόδειξη όταν δεν κατεβήκαμε στο ΣΕΦ το 1993 για να γκρεμίσουμε την παράγκα του Ιωαννίδη… Και την γκρεμίσαμε.

Για μένα αυτή η απόφαση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός έχει τόσα εκατομμύρια κόσμου, η απόφαση για το πού θα αγωνιζόμαστε από την προσεχή σεζόν θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη από κάθε άποψη. Αγωνιστικά και οικονομικά. Και να είστε σίγουροι ότι θα είναι…

Επίσης να είναι σίγουροι και οι φίλοι μας στην Ευρωλίγκα, ότι το κακό παιδί που λέγεται Παναθηναϊκός, ναι αυτός που το 2000 πήγε στη Suproleague και δικαιώθηκε, αυτός που το 2009 φώναξε για το δίκιο του στα τηλεοπτικά και όχι μόνο για το δικό του συμφέρον αλλά όλων, αυτός που δεν έχει μάθει να σκύβει το κεφάλι και 11 χρόνια μετά το πληρώνει ακόμη με ανελέητο κυνηγητό εντός και εκτός γραμμών, αυτός δεν πρόκειται πια να κάνει πίσω. Και ίσως στο τέλος αντί για το μαύρο πρόβατο που τον θεωρούν να είναι ο λύκος… Όπως λέει άλλωστε και ένας σοφός, αν με κοροϊδέψεις μια φορά φταις εσύ. Αν με κοροϊδέψεις και δεύτερη η ευθύνη είναι όλη δική μου. Φαντάσου, λοιπόν, και να σε κοροϊδεύουν και να σου κλέβουν τον ιδρώτα και μάλιστα κατ’ επανάληψη…

Κι όταν μάλιστα πολεμάς, φωνάζεις για το δίκιο σου να σου επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές… Αυτά για την αγαπημένη μας Ευρωλίγκα…

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος τα τελευταία 30 χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η ομάδα που κουβαλάει τα περισσότερα έσοδα. Και όλοι ξέρουν ότι, είτε στη FIBA, είτε στην Ευρωλίγκα, είτε οπουδήποτε αλλού, οι πόρτες για τον Παναθηναϊκό είναι και θα είναι για πάντα ανοικτές».

Γιαννακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός τα έβαλε με λάθος άνθρωπο, ήξερα πως θα ήμουν μόνος»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέχεια, προχώρησε σε έναν απολογισμό κάνοντας τον επίλογο της τοποθέτησής του: «Πάμε τώρα στα ακόμη πιο δύσκολα. Είπα από την αρχή πως όταν μια οικογένεια έχει βάλει κάτι λιγότερο από 500 εκατομμύρια ευρώ σε μια ομάδα, όταν έχει φέρει παίκτες όπως ο Βράνκοβιτς, ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο Φάνης, ο Ντομινίκ, ο Σκοτ, ο Μποντιρόγκα, ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Καλάθης, ο Παπαπέτρου και πόσους ακόμα… Προπονητές όπως ο Ομπράντοβιτς, ο Πασκουάλ, ο Πιτίνο…

Όταν έχει πάρει έξι ευρωπαϊκά, αμέτρητα πρωταθλήματα και Κύπελλα, όταν παίρνεις τίτλους επί 25 συνεχόμενα χρόνια, όταν έχεις κάνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού υπερήφανο τόσες και τόσες φορές, ίσως να μην χρειάζονται λόγια… Να αρκούν απλά οι πράξεις. Όμως, επειδή από το 2012 και μετά έχω ακούσει κι έχω διαβάσει πολλά, είναι η ώρα να βάλουμε μια και καλή αλλά και για τελευταία φορά τα πράγματα στη θέση τους. Να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας…

Το τι λένε οι απέναντι, οι Ολυμπιακοί, δεν με ενόχλησε ποτέ…

Με αυτούς έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου στο γήπεδο εκεί που πάντα τους νικάω.

Το γεγονός ότι για δεύτερο χρόνο θα παίζουν στην Α2 αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι τα έβαλαν με λάθος άνθρωπο και προφανώς πήραν το μάθημα τους. Να τους ευχηθώ με την ευκαιρία καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία… Αν, όταν και όποτε… Φέτος μάλιστα το κατάλαβαν και στο βόλεϊ… Κατάλαβαν κι εκεί ότι Κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός… Αυτά με τους Ολυμπιακούς.

Αυτό που σε πληγώνει, αυτό που σε εξοργίζει είναι να δέχεσαι μαχαιριές από χέρια αδερφικά… Όταν έχει σηκωθεί πανό στο ΟΑΚΑ, που στο ΟΑΚΑ: "Παύλο η σιωπή είναι χρυσός", τι να περιμένεις; Δεν περιμένω τίποτα πια… Θέλω όμως να κλείσω τους λογαριασμούς με όλους. Με εχθρούς και φίλους.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Παναθηναϊκού είναι να ακούς ότι επειδή από το 2012 και μετά δεν έχουμε πάει στο FINAL 4 έχουμε αποτύχει… Χωρίς μάλιστα να λένε την αλήθεια στο γιατί δεν έχουμε πάει ή μάλλον γιατί δεν μας άφησαν να πάμε. Κι όλα αυτά για έναν άνθρωπο που από το 2012 και μετά από τους 16 τίτλους που διεκδίκησε κατέκτησε τους 12… Αντιλαμβάνεστε τι έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 33 χρόνια;

Να λογίζουν κάποιοι ως αποτυχία ότι δεν πήγαμε στο FINAL 4 όταν ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μίλαν, η Ίντερ, η Μαρσέιγ, οι Σικάγο Μπουλς και άλλα μεγαθήρια του αθλητισμού κλείνοντας τον κύκλο τους έμειναν για χρόνια ολόκληρα χωρίς τίτλο.

Σε αντίθεση με ότι συνέβη με τον Παναθηναϊκό το 2012 όταν "έκλεινε" ο δικός του κύκλος…

Τότε που επιστρατεύτηκα, παρόλο που δεν ήθελα καν να ασχοληθώ, ώστε να μείνει ο Παναθηναϊκός όρθιος στη δυσκολότερη καμπή της Ιστορίας του. Τότε που όλοι περίμεναν να διαλυθούμε. Τότε που οι Αγγελόπουλοι έλεγαν ότι θα φτιάξουν αυτοκρατορία και είδαν τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει νταμπλ back to back! Μες στο σπίτι τους με 3-0. Ναι αυτοί που τώρα παίζουν στην Α2…

Όλα αυτά τα χρόνια ήξερα πως η σύγκριση με τη χρυσή εποχή του Παύλου, την περίοδο 1996- 2012, θα ήταν αμείλικτη…

Δεν έκανα πίσω ποτέ όμως. Και ας ήμουν από ένα σημείο και μετά εντελώς μόνος. Απέναντι σε εχθρούς, αντίπαλους αλλά και… φίλους. Μόνος εναντίον όλων…

Ήξερα επίσης ότι λόγω χαρακτήρα αλλά και της αγάπης μου για τον Παναθηναϊκό θα έπληττα την εικόνα μου ως επιχειρηματία… Όπως επίσης ότι θα απεμπολούσα την ιδιωτικότητα μου ως άνθρωπος, κάτι το οποίο όλοι ξέρουμε πόσο πολύτιμο είναι…

Αλλά και πάλι δεν έκανα πίσω. Δεν τα έβαλα καν στο ζύγι. Είπα "Δημήτρη προχώρα, για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του"…

Κράτησα όρθιο και περήφανο τον κόσμο μέσω του μπάσκετ, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη μεταπολεμική Ιστορία της Ελλάδας.

Το σερί, αυτό το Παγκόσμιο Ρεκόρ συνεχίστηκε. 25 σερί χρόνια με 25 σερί τίτλους… Μοιάζει απίστευτο αλλά το πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός των Γιαννακόπουλων. Ο Παναθηναϊκός του περήφανου κόσμου του… Ο Παναθηναϊκός μας.

Όσο εγώ προσπαθούσα, διάβαζα και άκουγα, σημεία και τέρατα… Μέχρι και τους ισολογισμούς της ΚΑΕ ανέλυαν κάποιοι για να αποδείξουν, ότι ο Γιαννακόπουλος δεν βάζει λεφτά…

Ναι, το άκουσα κι αυτό. Το ακούω ακόμη και τώρα! Μετά από 8 χρόνια, 12 τίτλους και 63 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από εκείνο το καλοκαίρι, που όλοι έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα διαλυθεί…

Δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν το προφανές. Όλοι ξέρουν ότι το μπάσκετ είναι ζημιογόνο για τους λόγους που είπαμε προηγουμένως.

Και ότι για να είναι ισοσκελισμένος ένας ισολογισμός κάποιος πρέπει να βάζει λεφτά μέσω χορηγιών από τις εταιρίες του… Αμέτρητα λεφτά κάθε χρόνο… Ακόμη και φέτος άκουσα, διάβασα «Ότι το μπάτζετ δεν είναι τόσο, αλλά τόσο…».

Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο από ανθρώπους που είτε ξεχνούν, είτε θέλουν να αποκρύψουν συνειδητά ότι ο Παναθηναϊκός πέρα από το αγωνιστικό του μπάτζετ έχει 5,5 εκατομμύρια το χρόνο λειτουργικά έξοδα και σχεδόν μισό μπάτζετ ακόμη για την Εφορία. Ακούς γιε του Φίλιππα… Ακούς;

Δεν ήταν όμως μόνο οι λογιστές… Ήταν και οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των προπονητών: «Ο Γιαννακόπουλος δεν αφήνει τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους… Παρεμβαίνει συνέχεια! Αυτός παίρνει τους παίκτες…

Θα το τελειώσω και αυτό το παραμύθι μια και καλή: Από το 2012 και μετά οι μοναδικές παρεμβάσεις που έχω κάνει ήταν η μεταγραφή Καπόνο και όταν ο Τζόρτζεβιτς ήθελε να κόψει το μπάσκετ στον Νίκο Παππά… Ήταν οι μοναδικές δυο φορές που έκανα παρέμβαση σε αγωνιστικό θέμα.

Και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Από τον Αργύρη Πεδουλάκη και τον Τσάβι Πασκουάλ μέχρι τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τον Ρικ Πιτίνο. Όλοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Τα κλείσαμε τα θέματα; Αν δεν τα κλείσαμε θα τα κλείσουμε όταν θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε όσες ερωτήσεις θέλετε. Εδώ είμαι για να τα πούμε όλα. Όσες ερωτήσεις θέλετε, τόσες απαντήσεις θα πάρετε».

Γιαννακόπουλος: «Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι κατηγορηματικά να βάλω την υπογραφή μου»

«Τώρα όμως είναι η ώρα για τα πραγματικά δύσκολα…

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Βοτανικό δείχνουν ότι υπάρχουν διάφοροι, οι οποίοι είτε θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο προτού ξεκινήσει το έργο, είτε να πάνε στο αρχικό Προεδρικό Διάταγμα για το οποίο έχω εκφράσει διαχρονικά την πλήρη αντίθεση μου.

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία να δώσουμε την Λεωφόρο αν δεν ικανοποιηθεί όλος ο Παναθηναϊκός, ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνης.

Δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία να δώσουμε την Λεωφόρο αν δεν γίνεται πράξη το όραμα για έναν Αυτόνομο, Αυτάρκη, Αυτοχρηματοδοτούμενο και Αυτοδύναμο Παναθηναϊκό.

Τόσο ο Δήμος και οι τράπεζες, όσο και οι εταιρίες που έχουν πάρει στα χέρια τους τα απομεινάρια της εποχής Βωβού αλλά και η ΠΑΕ μέσω των διαρροών της σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, φαίνεται ότι ευθυγραμμίζονται και συνηγορούν στη μεγαλύτερη αδικία που έχει γίνει ποτέ στην Ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ποια είναι αυτή η αδικία; Μην ακούτε που λένε περί γηπέδου μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο, διότι οι ίδιοι άνθρωποι του Δήμου και της Πολεοδομίας πέρσι, στις συναντήσεις με τις ομάδες εργασίας, έχουν πει αυτολεξεί ότι αυτό το οικόπεδο δεν ξεμπλέκει ούτε σε 50 χρόνια.

Και το ακόμα χειρότερο… Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο της αξίας των 300 εκατομμυρίων ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές! Τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος και όχι ο Ερασιτέχνης. Αν αυτό δεν είναι αδικία τι είναι;

Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι κατηγορηματικά να βάλω την υπογραφή μου ως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Από την άλλη όμως δεν θέλω επίσης να χρεωθώ ότι μπλοκάρω το έργο της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου, το οποίο αποτελεί όνειρο όλων των Παναθηναϊκών για το χιλιοταλαιπωρημένο τμήμα ποδοσφαίρου. Οπότε, εάν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη οι οποίες θα γίνουν σε 20-25 ημέρες όπως προβλέπει ο Νόμος, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί από επίσημα χείλη η αρχική μας συμφωνία, η απόφαση μου είναι να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Για την ακρίβεια θεωρώ Ιερό Καθήκον μου να μην μείνω Πρόεδρος στον Ερασιτέχνη καθώς δεν πρόκειται η συγκεκριμένη συμφωνία να έχει τη δική μου υπογραφή! Για λόγους αρχής, για λόγους Παναθηναϊκής αξιοπρέπειας και Παναθηναϊκής συνείδησης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε κάθε περίπτωση ότι δεν θα υποστηρίζω οικονομικά τα αγωνιστικά τμήματα. Τα έχω αγαπήσει, ειδικά το βόλεϊ ανδρών, και θα συνεχίσω να συνδράμω.

Πέρυσι επίσης είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες το πρότζεκτ Βοτανικός και αν δεν είχε ανταπόκριση το κάλεσμα μου για έναν αδιαίρετο, αυτάρκη, αυτοχρηματοδοτούμενο και αυτοδύναμο Παναθηναϊκό, την 1η Ιουλίου θα παραδιδόταν το μάνατζμεντ της ΚΑΕ σε άνθρωπο εμπιστοσύνης μου και δεν θα ασχολούμουν ξανά με την ομάδα. Είχα πει μάλιστα να το γράψετε και στην πέτρα».

Γιαννακόπουλος: «Η ΚΑΕ πωλείται για 25 εκατομμύρια ευρώ»

«Από αυτή την στιγμή λοιπόν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι προς πώληση. Είναι προς πώληση για 25 εκατομμύρια ευρώ. Όπως λάθος δεσμεύτηκα πέρυσι.

Βλέπετε, στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει ποτέ στη διαδικασία να αποτιμήσουμε την αξία αυτού του πανίσχυρου brand. Της καλύτερης ομάδας που έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος.

Αυτής που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, υπάρχει είναι στη διάθεσή σας, η αξία της φτάνει τα 75 εκατομμύρια ευρώ. 34 για το σήμα και 75 η συνολική επιχειρηματική αξία.

Αλλά δεν θα πάρω τα λόγια μου πίσω… Δεν θα αλλάξω ούτε λέξη. 25 είπα και δεν το αλλάζω!

Μέχρι να βρεθεί αγοραστής η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου και βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο στα όποια έσοδα της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτοί οι άνθρωποι εμπιστοσύνης είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος και ο Τάκης Τριαντόπουλος. Από σήμερα αυτοί τρέχουν τον Παναθηναϊκό εξ ολοκλήρου.

Εδώ όμως θέλω να τονίσω ότι επειδή ένας Γιαννακόπουλος όχι μόνο δεν έχει την ανάγκη να τραβήξει την πρίζα ώστε να φανούν περισσότερο οι επιτυχίες επί των ημερών του, αλλά μέχρι και τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για μια σειρά από μέτρα τα οποία βοηθούν τον ελληνικό αθλητισμό.

Σκοπός μου για αυτές τις ενέργειες είναι η απουσία του Γιαννακόπουλου και των χρημάτων που έβαζε στον Παναθηναϊκό να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή. Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί όσο περισσότερο γίνεται.

Αφήνω τον Ερασιτέχνη ξανά ισχυρό, καθαρό από υποχρεώσεις, με όλα τα τμήματα του στη μεγάλη κατηγορία, να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και να βγάζει υγεία.

Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω αλλά και να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους που επί σειρά ετών ήταν κοντά είτε στον Παύλο και τον Θανάση, είτε σε μένα. Αυτοί είναι ο Κώστας Πετράκης και ο Τάσσος Στεφάνου που έχουν φύγει από τη ζωή αλλά και οι Γιώργος Μοιρέας, Μιχάλης Γεωργαντής, Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος που μέχρι και σήμερα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Παναθηναϊκού. Χωρίς αυτούς στο πλευρό μας ίσως να μην είχαμε πετύχει τόσα πολλά.

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά… Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος σε κάθε ευκαιρία, με κάνει να λέω ότι άξιζε τον κόπο ο πακτωλός εκατομμυρίων, ο ατέλειωτος χρόνος, η ουσιαστική ενέργεια, η κατάθεση ψυχής και όσα άλλα έπρεπε να δαπανήσω εδώ και τόσα χρόνια για τον Παναθηναϊκό…

Κοιτώντας πίσω θα πω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην καλύτερη ομάδα που έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος…

Τον Παναθηναϊκό των Γιαννακόπουλων, τον Παναθηναϊκό του Παύλου, τον Παναθηναϊκό των μεγάλων προπονητών και αθλητών, τον Παναθηναϊκό του κόσμου του, των εκατομμυρίων φιλάθλων του, των παιδιών της Θύρας 13… Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς!

Τον Παναθηναϊκό του τρίπτυχου διοίκηση, ομάδα, κόσμος στον οποίο υποκλίθηκε και υποκλίνεται ένας ολόκληρος πλανήτης. Τον Παναθηναϊκό που είναι πάνω από πρόσωπα… Που είναι ιδέα. Που είναι τρόπος ζωής.

Σας ευχαριστώ πολύ…».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου, προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο…

Είπατε ότι το τμήμα μπάσκετ θα πορευτεί με τον κύριο Παπαδόπουλο και τον κύριο Τριαντόπουλο, εσείς θα βοηθήσετε με χρήματα όπως είπατε ότι θα βοηθήσετε στον Ερασιτέχνη;

«Εμένα ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό, όπως σας είπα, έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα».

Τι έχει γίνει με το θέμα του Καλάθη και πως θα κινηθεί αυτή η διαδικασία;

«Είναι εδώ ο κύριος Παπαδόπουλος και ο κύριος Τριαντόπουλος, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορείτε να απευθυνθείτε σε εκείνους».

Η προσπάθεια απεμπλοκής σας από την Euroleague, θα συνεχιστεί από τους επόμενους και πως μπορεί να είναι δεσμευτική μια απόφαση να φύγετε για έναν πιθανό αγοραστή αν αυτός έχει άλλη άποψη;

«Καταρχάς δεν είπα ότι φεύγουμε από την Ευρωλίγκα και πάμε στη ΦΙΜΠΑ. Είπα πως για εμένα είναι μονόδρομος και μια απόφαση θα ερχόταν μόνο όταν θα έχουν εξεταστεί όλα τα δεδομένα. Αυτό γινόταν μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να γίνεται. Για εμένα είναι σωστό να πάμε στη ΦΙΜΠΑ. Ανέφερα στην ομιλία μου και το γνωρίζετε κι εσείς, ο Παναθηναϊκός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα, είναι η ομάδα που κουβαλάει τα περισσότερα έσοδα αλλά δεν υποθυκεύεται κανένα μέλλον. Οι πόρτες είτε της Ευρωλίγκας, είτε της ΦΙΜΠΑ θα είναι πάντα ανοικτές. Το τι θα πει ο κύριος ο Μπερτομέου μετά τη συνέντευξη, που δεδομένα θα πει, διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό μέσα δεν γίνεται. Το είπα και πριν, δεν αφορά μόνο εμάς αφορά και τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι. Δεν δεσμεύεται καθόλου ο επόμενος αν επιλέξει την Ευρωλίγκα. Η πόρτα θα είναι ανοικτή και με κόκκινο χαλί στρωμένο…»

Πως θα ξεπεράσετε το θέμα του συμβολαίου που έχετε υπογράψει και τη ρήτρα που υπάρχει την οποία θα κληθεί να πληρώσει ο Σύλλογος ή ο επόμενος ιδιοκτήτης;

«Οι γνώσεις σας είναι σωστές, αλλά δεν ξέρετε πως από τη μια πλευρά υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10 εκατ. ευρώ, αλλά από την άλλη το νομικό μας τμήμα μετά από μια πολύ μεγάλη μελέτη έχει καταλήξει ότι αυτά που μπορούμε να διεκδικήσουμε από την Ευρωλίγκα, όταν θα τελειώσει αυτός ο δικαστικός αγώνας δεν θα χρωστάμε εμείς στην Ευρωλίγκα αλλά η Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό».

Μέσα σε όλα αναφερθήκατε στον Βοτανικό και τη Διπλή Ανάπλαση. Εντοπίσατε κάποια ζημιογόνα θέματα για τον Παναθηναϊκό και δεν μπορώ να μην διερωτηθώ αν αυτά τα θέματα δεν είχαν εντοπιστεί κι από τον Θανάση Γιαννακόπουλο πριν πολλά χρόνια;

«Αν θυμάστε καλά, ο θείος μου ο Θανάσης τότε είχε εκφράσει την αντίθεσή του με το να πάει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό, αλλά όπως κι εγώ τώρα έτσι κι εκείνος τότε δεν ήθελε να είναι ο άνθρωπος που θα κατηγορηθεί ότι στερεί το όνειρο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, που ξέρουμε πόσο ανάγκη το έχει. Άρα σας προσκαλώ να ανατρέξετε στην άποψή του τότε».

Με δεδομένο ότι αναφερθήκατε στα ιλιγγιώδη ποσά που έχει ξοδέψει η οικογένειά σας και το ποσό που βάλατε για την πώληση είναι πολύ μικρό για την αξία του Παναθηναϊκού, το κάνατε για να βοηθήσετε κάποιον να έρθει και να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό;

«Όταν κάποιος συγκρίνει το ποσό με τα χρήματα που έχει βάλει η οικογένειά μου στον Παναθηναϊκό, ακούγεται πολύ μικρό. Την τιμή την ορίζει η αγορά, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω πως το ποσό των 25 εκατ. ευρώ δεν είναι καθόλου μικρό για την εποχή που ζούμε. Ο λόγος είναι πως θέλω να δω έναν άνθρωπο που θα έρθει για να έχει τον Παναθηναϊκό στα ψηλότερα σκαλοπάτια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν θα ήθελα και δεν θα αφήσω ο Παναθηναϊκός να πάει σε χέρια ανθρώπων που βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως μέσο για άλλες δραστηριότητες».

Ο κύριος Μπερτομέου εμφανίζεται σίγουρος πως ο Παναθηναϊκός δεν θα φύγει από την Ευρωλίγκα, επίσης για το τμήμα βόλεϊ έχει γραφτεί πως θα επιστρέψει ο Πρωτοψάλτης, ισχύει;

«Ο κύριος Μπερτομέου έχει εκφράσει 4-5 φορές ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει. Δείχνει το τρέμουλο που υπάρχει. Καταλαβαίνει απόλυτα ότι δεν υπάρχει Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι που θα τρέξουν τον Σύλλογο θα τον διαψεύσουν οικτρά και θα διαλυθεί το έκτρωμα που υπάρχει. Για τον ΠΡωτοψάλτη το ακούω από εσάς. Όπως είπα θα συνδράμω, για να γίνουμε πρωταθλητές σε όλα τα Σπορ. Τώρα αν αυτό θα γίνει μέςω Πρωτοψάλτη ή άλλου αθλητή, θα είναι θέμα προπονητή».

Αν στα ραντάρ σας έχει πέσει κάποιο δυνητικό ενδιαφέρον από επενδυτές για την ΚΑΕ, και υπό ποιο συναισθηματικό κράτος λάβατε την απόφαση που ανακοινώσατε σήμερα;

«Στην πρώτη ερώτηση, δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνό μου. Θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής. Το 2012 είχε οργώσει όλο τον πλανήτη για να βρω αγοραστή, είχα φτάσει μέχρι τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Νιγηρίας για να με βοηθήσει να βρω αγοραστή. Μακάρι να βρεθεί αγοραστής. Το αν θα βρεθεί, θα το δείξει ο χρόνος. Όλη μου τη ζωή μεγάλωσα στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι δύσκολο όλο αυτό. Είναι μια μέρα συναισθηματικής φόρτισης. Συμπίπτει με τη μέρα που μπήλε ο πατέρας μου στην ΚΑΕ πριν από 33 χρόνια. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσω. Παναθηναϊκός ήμουν, είμαι και θα είμαι. Θα συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο».

Αν τροποποιηθούν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στον Βοτανικό, θα αλλάξει η απόφαση που ανακοινώσατε;

«Μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη θα περιμένω να δω να παρουσιάζεται η αρχική συμφωνία. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, δεν θα με βρει ως πρόεδρο και δεν θα επιτρέψω να γίνει. Αν υπάρχει αυτή η διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο να προχωρήσουμε, αυτό είναι κάτι που δεν θα με αφήσει ασυγκίνητο.

Αν προχωρήσει η Παναθηναϊκή Πολιτεία, με εγκαταστάσεις για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη δεν θα νιώθω ότι πήγε χαμένος ο χρόνος. Αν δεν γίνει τίποτα απ' όλα αυτά, και υπάρχει μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον ορίζοντα, δεν θα σκεφτώ κάτι. Θα είναι ιστορικό λάθος να προχωρήσει ο Βοτανικός μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν είναι να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας φτιαχτεί στη Λεωφόρο. Όλα πρέπει να είναι μαζί, να υπάρχει μια περιοχή που θα σφύζει από πράσινο, θα είναι γεμάτη από Παναθηναϊκό».

Τι εξελίξεις περιμένετε για το θέμα του Βοτανικού;

«Περίμενα ότι θα είχαν ανακοινωθεί πέρσι τα δεδομένα της συμφωνίας. Κάνοντας μια συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη τις προηγούμενες ημέρες και βλέποντας κάποια δημοσιεύματα σε Μέσα - δορυφόρους του κ. Αλαφούζου, κατάλαβα πώς είναι τα πράγματα. Αν προχωρήσει η συζήτηση μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο, τότε θα μιλάμε για αρνητικές εξελίξεις. Δεν γίνεται να μπούμε ενοικιαστές σε ένα γήπεδο, χωρίς τις εμπορικές χρήσεις. Αν παρουσιαστεί η συμφωνία που είχαμε κάνει, θα μιλάμε για θετικές εξελίξεις. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχουν εξελίξεις, ειδικά μετά από αυτή τη συνέντευξη.

Δυστυχώς ο ΠΑΟ είναι χωρισμένος. Ποδοσφαιρικοί, μπασκετικοί, Αλαφουζικοί, Γιαννακοπουλικοί, Θ13 αριστερά, Θ13 δεξιά. Αν γίνει ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι καλό για τον Αλαφούζο και ένα μέρος της Θ13. Ασχέτως αν δημοσίως παρουσιάζεται το αντίθετο. Ελπίζω να μην βγω αληθινός. Ξέρω πως έχουν έρθει κοντά για να στηριχτεί το σχέδιο Βοτανικός - γήπεδο ποδοσφαίρου».

Για τα χρήματα του PAO Alive, υπάρχει σκέψη τι θα γίνουν;

«Κατ’ αρχήν δεν είναι 760.000 ευρώ. Περίπου 300-330.000 ευρώ δόθηκαν στην καμπάνια και με ενέργειες του νομικού μας τμήματος δεν θα πληρώσουμε τις ρήτρες για τις εκδηλώσεις που δεν θα γίνουν. Αυτή την στιγμή μιλάμε για ένα ποσό που είναι στα ταμεία του Ερασιτέχνη. Πέρσι είχα πει ότι αυτά τα χρήματα είναι για τη μεταβατική περίοδο, μέχρι να μπούμε στο γήπεδο. Αυτά τα χρήματα θα πάνε στα μπάτζετ των ομάδων».

Θα βοηθήσετε στα έσοδα στο μπάσκετ και το αν θα υπάρξει δική του εμπλοκή για να διασφαλιστεί η επόμενη σεζόν:

«Είπα πως τον Σεπτέμβριο μαθαίνουμε τα χρήματα. Γίνεται συντονισμένη προσπάθεια από τα μέλη του ΕΣΑΚΕ για να υπάρξουν ελαφρύνσεις για το μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός και οι υπόλοιποι σύλλογοι θέλουν επαρκές μπάτζετ. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να μην φανεί η διαφορά της δικής μου χρηματοδότησης».

Ποιες είναι οι άμεσες εντολές για τον σχεδιασμό στον Ερασιτέχνη;

«Θα υπάρξει μια παύση για να δούμε αν θα είμαι στον Σύλλογο. Δεν θα μπορούσα να δώσω κατευθύνσεις για το μέλλον, δεν θα μπορούσα να υπογράψω συμβόλαια που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί ο Σύλλογος. Όσο για τον κόσμο, θα πρέπει να συνεχίσει να ελπίζει. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν πάρει μια τροπή που κανείς δεν τον υπολογίζει, άλλες ομάδες έχουν κάνει γήπεδα… Κι εγώ μαζί τους θα είμαι, στον όποιο Παναθηναϊκό αγώνα»…

Θεωρείται πως είναι ένα προσωπικό σας χρέος με όσα έχετε συνεισφέρει στον Παναθηναϊκό, να παλέψετε μένοντας πρόεδρος στον Ερασιτέχνη;

«Δεν θεωρώ ότι είναι χρέος μου. Μετά από 33 χρόνια και 500 εκατ. ευρώ δεν έχω κάποιο χρέος. Μένοντας για να πολεμήσω θα είχα δυο δρόμους. Ο ένας θα ήταν να πολεμήσω για την Παναθηναϊκή Πολιτεία κι αν δεν προχωρήσει να κατηγορηθώ από τους ποδοσφαιρικούς ότι σταματάω το γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, γεμίζει τα γήπεδα, φέρνει τα έσοδα. Αν πρέπει να φτιαχτεί γήπεδο ποδοσφαίρου, εγώ θα κάνω στην άκρη και θα το δω να γίνεται».

Αν δεν υπάρξει επενδυτής για την ΚΑΕ με το ποσό που είπατε, θα ρίξετε το ποσό ή θα συνεχίσει να τρέχει αυτό το μοντέλο;

«Εμένα με ενδιαφέρει στην επόμενη ημέρα να έρθει κάποιος που θα είναι Παναθηναϊκός, θα αγαπάει τον Παναθηναϊκό και δεν θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό για άλλα πράγματα. Τώρα το αν θα προσαρμοστεί, ας έρθει κάποιος πρώτα και το βλέπουμε…».

Σχετικά με το ενδιαφέρον των αδερφών Αργυρόπουλων για το τμήμα του πόλο, υπήρξε πράγματι;

«Το ενδιαφέρον αυτών, το έμαθα όταν ήδη είχαν αποσύρει το ενδιαφέρον τους. Οι άνθρωποι αυτοί αγαπούν το πόλο και τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν θετικοί στην πρώτη τους όχληση, σκοπός δεν είναι να υπάρχει ένας το είχα πει και πέρσι, σκοπός ήταν να είμαστε πολλοί μαζί. Ελπίζω πως θα αναθεωρήσουν την άποψή τους και θα έρθουν για να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν».

Αφορά και τα δυο σκέλη, και τον Ερασιτέχνη και την ΚΑΕ, το θέμα του Βοτανικού. Αν υπάρξει ένα ιδανικό σενάριο από επίσημα χείλη της πολιτείας θα αναθεωρήσετε και τις δυο αποφάσεις που είπατε σήμερα;

«Οι λόγοι σας ανέφερα ποιοι είναι. Ο ένας είναι ότι δεν προχώρησε ο Βοτανικός και ο δεύτερος ότι έχω κουραστεί να είμαι ο μοναδικός που βάζει χρήματα. Στην περίπτωση που βγει η πολιτεία και πει πως θα προχωρήσει η Παναθηναϊκή Πολιτεία. Ο ενιαίος Παναθηναϊκός, ο αδιαίρετος Παναθηναϊκός κάτω από μια κοινή Παναθηναϊκή στέγη είναι κάτι που δεν μπορεί να με αφήσει ασυγκίνητο. Θα είμαι ο πρώτος που θα κάτσει στο τραπέζι. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί εσαεί».

Τι άλλαξε σε διάστημα δυο ετών και λέτε πως είναι απαραίτητο να περάσετε στη ΦΙΜΠΑ;

«Η ΦΙΜΠΑ λειτουργεί με πρόγραμμα, έχουν κάνει πράγματα με το ΝΒΑ και στην Ωκεανία και στην Ασία και στη Νότιο Αμερική. Βλέποντας το πλάνο, τα χρήματα που θα επενδύσουν και το μακροχρόνιο πλάνο τους για το μπάσκετ, θεωρώ πως πάρα πολύ σύντομα θα είναι η μοναδική πανίσχυρη διοργάνωση στην Ευρώπη. Βλέπουμε ομάδες που έχουν περάσει από την Ευρωλίγκα και έχουν κάνει επενδύσεις να είναι εκεί. Είμαι βέβαιος πως και τα επόμενα χρόνια πολλές ομάδες θα φύγουν από το έκτρωμα που λέγεται Ευρωλίγκα και θα πάνε εκεί που είναι το μπάσκετ».

Είπατε ότι την απόφαση για το αν θα πάει ο Παναθηναϊκός στη ΦΙΜΠΑ, δεν θα τη λάβετε εσείς. Αυτό τι σημαίνει μπορείτε να μας το αναλύσετε;

«Από σήμερα εγώ δεν θα ανακατευτώ σε καμία απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν θα μετέχω σε καμία σύσκεψη. Αν μου ζητάνε την άποψή μου, ευχαρίστως να τη δίνω. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φύγει από την Ευρωλίγκα, πρέπει να πάει στη ΦΙΜΠΑ. Την απόφαση θα την πάρουν οι κύριοι Παπαδόπουλος και Τριαντόπουλος. Αυτοί είναι υπεύθυνοι από σήμερα. Την απόφαση θα την πάρουν βάζοντας κάτω τα δεδομένα, οικονομικά και αγωνιστικά, ακούγοντας και τον κόσμο και θέλω να πιστεύω ακούγοντας και τη δική μου γνώμη».

Κάποιος που θα πληρώσει 25 εκατ. ευρώ αύριο το πρωί, τι ακριβώς θα αγοράσει από τον Παναθηναϊκό; Θα είναι υποχρεωμένος να την τροφοδοτεί με τα χρήματα που τροφοδοτούσατε εσείς. Τι ακριβώς αγοράζει;

«Τα ποσά ούτε εγώ τα ήξερα, ζαλίστηκα όταν τα άκουσα. Τις παλαιότερες ημέρες δεν μου τα έλεγε ο πατέρας μου αυτά τα ποσά είχα μικρότερα στο μυαλό μου. Τι αγοράζει; Τον πιο επιτυχημένο σύλλογο στην Ευρώπη. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να βάζει τόσα χρήματα όσα η οικογένειά μου γιατί θα έχει πάει σε μια διοργάνωσηςπου θα κεφαλαιοποιεί το προϊόν της και θέλω να πιστεύω πως στη ΦΙΜΠΑ δεν θα χρειαστεί τέτοια εκταμίευση χρημάτων. Όσο είμαστε στη ΦΙΜΠΑ συμφωνώ απόλυτα με το ερώτημά σας».

Σε περίπτωση που υπάρξει ένα διάστημα ενός χρόνου που δεν βρεθεί αγοραστής, ποιες είναι οι σκέψεις σας για το επόμενο καλοκαίρι και για την ομάδα μπάσκετ;

«Κανένα προγραμματισμό δεν έχω για το μέλλον, δεν θα είμαι μέλος σε κανέναν προγραμματισμό στο μέλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση από σήμερα. Το κεφάλαιο Παναθηναϊκός για εμένα έχει κλείσει. Ο Παναθηναϊκός από σήμερα είναι προς πώληση είτε είναι το 2021, το 2022 ή το 1542».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα