Το δυναμικό μπάσιμο της Μπαρτσελόνα για Καλάθη και η είδηση (;) του Πιτίνο

Το δυναμικό μπάσιμο της Μπαρτσελόνα για Καλάθη και η είδηση (;) του Πιτίνο

Το δυναμικό μπάσιμο της Μπαρτσελόνα για Καλάθη και η είδηση (;) του Πιτίνο
Ο Γιώργος Κούβαρης καταπιάνεται από μια ατάκα του Ρικ Πιτίνο στην online συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr ενώ στέκεται στο «φλέγον» θέμα του Νικ Καλάθη, στον οποίο έχει κάνει τεράστιο focus η Μπαρτσελόνα που φαίνεται να έχει και το προβάδισμα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης από την EuroLeague όσον αφορά το μέλλον της φετινής διοργάνωσης. Περισσότερες πιθανότητες θα είχε ο Ντένις Ρόντμαν να ευστοχήσει σε buzzer beater πρωταθλήματος με fadeaway σουτ και τον Μαλόουν κρεμασμένο πάνω του (ένεκα και του φινάλε του Last Dance) παρά να μπει κάποιος στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και να αποκρυπτογραφήσει τις σκέψεις του.

Αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. Το «τι μέλλει γενέσθαι» το γνωρίζει εκείνος και μόνο εκείνος. Από εκεί και πέρα ωστόσο υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως επίσης και μια ατάκα του Ρικ Πιτίνο στην συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr και στον Αντώνη Καλκαβούρα το πρωί της Δευτέρας (18/5). Ας τα πάρουμε ένα-ένα ξεκινώντας από τα δεδομένα.

Όπως έχουμε γράψει, ο Παναθηναϊκός πολύ δύσκολα θα έχει (αν όχι αδύνατον) «βαρύ» συμβόλαιο που θα φτάνει τα δύο εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Είτε προορίζεται για τον Νικ Καλάθη, είτε για τον Τζίμερ Φριντέτ. Εκτός και αν γίνουν κοσμογονικές αλλαγές, κάτι που στην παρούσα φάση φαντάζει πολύ μακρινό ένα τέτοιο σενάριο. Και πάμε παρακάτω.

Είναι επίσης δεδομένο ότι ο Καλάθης θα μπορέσει άνετα να βρει τα χρήματα που θέλει στην Ευρώπη. Δεν γνωρίζω αν τα έχει βρει ήδη και ίσως να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή προ τετελεσμένων γεγονότων. Αυτό που προκύπτει από... Ισπανία μεριά, είναι ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είναι το υπ' αριθμόν «1» όνομα στην λίστα της Μπαρτσελόνα. Σίγουρα δεν αποτελεί είδηση το ενδιαφέρον των «μπλαουγκράνα» μιας και είχε γραφτεί από τα ισπανικά μέσα, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για «αναθέρμανση» του ενδιαφέροντος και ότι η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει... δυναμικό μπάσιμο.

Ο Πέσιτς θα ήθελε πολύ να είχε στα point guard ένα δίδυμο Καλάθη-Ερτέλ και αυτό διότι ο Ντιλέινι αποτέλεσε ήδη παρελθόν, ενώ πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στη Βαρκελώνη και ο (ταλαιπωρημένος από πολλούς τραυματισμούς) Κέβιν Πάνγκος, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα. Παρόλα αυτά οι μνηστήρες του Νικ είναι πολλοί, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης περιμένει στην γωνία αν φύγει ο Φακούντο Καμπάτσο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ είναι δεδομένο και το ενδιαφέρον της Ζενίτ.

Όμως αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα φαίνεται να ενδιαφέρεται πιο «ζεστά» σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που θα «κυνηγήσουν» την υπογραφή του εάν και εφόσον μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Ξαναλέω. Το πιθανότερο είναι να αποτελέσει παρελθόν γιατί τα χρήματα που θα ζητήσει (και φυσικά τα αξίζει, κάτι το οποίο πιστεύω ακράδαντα) δεν θα ανταποκρίνονται στο νέο βαλάντιο των «πρασίνων». Τώρα αν και εφόσον βάλει πρώτα το συναίσθημα (γιατί πραγματικά αγαπάει και μάλιστα αγαπάει πολύ τον Παναθηναϊκό) και μετά τον επαγγελματισμό (πράγμα δύσκολο μιας και μιλάμε για το τελευταίο του μεγάλο συμβόλαιο), είναι μια άλλη ιστορία. Και σίγουρα δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Και έρχομαι στην συνέντευξη του Ρικ Πιτίνο στο gazzetta.gr. Τι είπε ακριβώς ο Αμερικανός, πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο; «Δεν ξέρω τι θα κάνει, δεν έχουμε μιλήσει. Όμως δεν πιστεύω ότι θα φύγει από την ομάδα. Παρόλα αυτά θα δώσει περισσότερες ευθύνες στον Μάνο (σ.σ. Παπαδόπουλο) ώστε να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις του. Οπότε πρέπει να βγάλει χρήματα για να μπορεί να τρέχει τον Παναθηναϊκό. Οπότε θεωρώ ότι θα ρίξει μεγαλύτερο βάρος εκεί και θα εμπιστευτεί άλλους ανθρώπους για την ομάδα. Όμως πάντα θέλει να είναι δίπλα στον Παναθηναϊκό. Από εκείνον εξαρτάται. Έχω μόνο καλά λόγια για πω για εκείνον».

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η δήλωση; Πολλά και τίποτα. Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι έχει ή δεν έχει μιλήσει με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτή η ατάκα ίσως να έκρυβε... είδηση. Ποια είναι αυτή; Ότι ενδεχομένως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να αποστασιοποιηθεί για ένα χρονικό διάστημα από την ομάδα, να παραχωρήσει τα «κλειδιά» στον Μάνο Παπαδόπουλο ο οποίος θα έχει να διαχειριστεί ένα «σφικτό» μπάτζετ, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής. Ένα μπάτζετ που μπορεί να είναι μειωμένο και σε ποσοστό 40%-50% σε σχέση με το περσινό...

Και πάλι. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τα όσα έρχονται στον Παναθηναϊκό. Απλά θα αναμένουν όλοι την επίσημη τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...