Μπλατ: Το ρεκόρ του στον πάγκο του Ολυμπιακού

Μπλατ: Το ρεκόρ του στον πάγκο του Ολυμπιακού

Αντωνία Σπανού
Μπλατ: Το ρεκόρ του στον πάγκο του Ολυμπιακού
Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr θυμάται το ρεκόρ του Αμερικανοισραηλινού προπονητή στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, αφού οι δύο πλευρές μετά από συνεννόηση συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους, μετά από έναν χρόνο συνεργασίας. Η απόφαση ήρθε ξαφνικά και ακολούθησε την κακή εμφάνιση και την βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Βιλερμπάν στην Γαλλία, για την πρώτη αγωνιστική της Euroleague. Ο πρώην προπονητής των «ερυθρόλευκων» έκατσε στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά για μια σεζόν, ενώ ήταν εκείνος που έκανε τον σχεδιασμό για την φετινή σεζόν.

Πλέον, αποχωρεί από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και αφήνει πίσω του μια... περίεργη, αλλά και αποτυχημένη σεζόν. Η πορεία στην Ευρώπη είχε διακυμάνσεις και ενώ ξεκίνησε αρκετά καλά και κορυφώθηκε λίγο μετά το μέσο της αγωνιστικής δράσης, ο Ολυμπιακός με μαζεμένες ήττες και κακές εμφανίσεις στο τέλος της διαδρομής είχε ρεκόρ 15 - 15 και σε συνδυασμό με τις ισοβαθμίες έμεινε εκτός playoffs στην Euroleague. Οι μαζεμένες ήττες συνδυάστηκαν και με άσχημες εμφανίσεις, που δεν έδωσαν στον Ολυμπιακό την δυνατότητα να δείξει αντίδραση και να πάρει την πρόκριση έστω στο τέλος.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι λίγο πιο... μπερδεμένα, αφού ο Μπλατ είχε ρεκόρ 23 - 2 στο πρωτάθλημα, με τους «ερυθρόλευκους» να μην κατεβαίνουν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (δεν υπολογίζεται στο ρεκόρ) και να τιμωρούνται γι' αυτό. Οι δύο ήττες ήταν η μία από τον Παναθηναϊκό και η άλλη από το Περιστέρι . Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν μέρος ούτε στα playoffs, ενώ είχαν δύο νίκες στο κύπελλο, πριν παίξουν με τους «πράσινους» και αποχωρίσουν από το ΟΑΚΑ.

Το συνολικό ρεκόρ είναι 40-19 την περσινή σεζόν, ενώ φέτος πρόλαβε η ομάδα του Ολυμπιακού υπό την καθοδήγηση του να παίξει μόλις ένα παιχνίδι και το οποίο έχασε. Τελικός απολογισμός είναι 40-19, με ένα ποσοστό νικών κοντά στο 58%.