Σκαριόλο: «Υποστήκαμε αδικία στον τελικό της Euroleague και το είδε όλη η Ευρώπη»
Μετά το τέλος του εξ αναβολής αγώνα για την ACB και την ήττα της Ρεάλ από τη Μπασκόνια, o Σέρτζιο Σκαριόλο... απασφάλισε και μίλησε για την διαιτησία του τελικού της Euroleague.
«Αναμφισβήτητα υποστήκαμε μια αδικία, όμως αυτό που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό είναι να βλέπεις ότι όλος ο ουδέτερος κόσμος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ έχει εκφραστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κι εγώ συμπεριλαμβάνομαι σε αυτό. Προσπάθησα να το δω δύο φορές με πολύ μεγάλη αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια. Προφανώς, κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα με όλο τον ουδέτερο κόσμο. Δεν μιλάω μόνο για τους οπαδούς, μιλάω για παίκτες και για ανθρώπους με πολύ μεγάλη γνώση του μπάσκετ» ανέφερε ο τεχνικός της Ρεάλ και συνέχισε:
«Η αδικία έγινε. Δεν μπαίνω στο πώς θα το χειριστεί ή θα το διαχειριστεί ο σύλλογος. Εγώ είμαι προπονητής, πρέπει να είμαι δίπλα στην ομάδα, αλλά δεν μπορώ να κάνω σαν στρουθοκάμηλος και να βάλω το κεφάλι στην άμμο, αρνούμενος να το αναγνωρίσω. Εφτασε η στιγμή να κοιτάξουμε μπροστά και να καταφέρουμε να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και τη συγκέντρωση σε όσα έρχονται από εδώ και πέρα. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο».
Sergio Scariolo sobre el arbitraje en la final de Euroliga: “Indudablemente hemos sufrido una injusticia. Lo que es impresionante es como todo el mundo del baloncesto continental neutral se ha expresado de esta manera”. @BSphere_ pic.twitter.com/U6PV1VOUmW
— Javier Camello Muñoz (@JaviCamelloM) May 27, 2026
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.